Torkning

De har ju varit lite opålitliga med tiderna, våra hantverkare som vi tvingats dras med på sista tiden; när vi ställt klockan tidigt för att möta upp dem så har de varit sena. I morse gjorde vi oss inte samma brådska, så då var de så klart punktligt här klockan åtta...

Det var själva projektledaren som skulle inspektera rivningskillarnas jobb. Det fick underkänt, han grabbade telefonen och det tog faktiskt inte mer än en halvtimma så var de här igen.

Så nu revs även nederdelen av väggen mot köket i tvättstugan och tyvärr försvann även väggpanelen på köksväggen mot tvättstugan. Visade sig att kökssidan inte var fuktskadad, så det kändes ju tråkigt att panelen försvann där. Ser inte så kul ut efter: Bra ändå att få besked om hur det är.

På sena eftermiddagen dök torkkillen upp och installerade avfuktingsapparaten. Lite fascinerande är det; han plastade in hela golvet i tvättstugan och hälften av halen, ställde in en maskin i tvättstugan som har en slang som han lett ner i "plastpåsen" han fått till i grunden. Maskinen blåser ner varm luft i grunden, som sen vandrar uppåt i springor som ju alltid finns; sugs in i apparaten, avfuktas och leds ut genom ventilationskanalen i tvättstugan.Känns skönt på nåt sätt ändå att vi äntligen har kommit dithän att torkprocessen har påbörjats. Samtidigt fortfarande så tråkigt att få allt detta skit, elände och bakslag. Men det är som det är. Minst två månader ska den där maskinen stå och brumma där.

Skönt idag har vädret också varit, ingen kanonvärme, men ca 20 och soligt. Har passat på att skura vintermattorna, vilket känns i ryggen. Bra ändå att fått det gjort. Det är den sortens jobb som ger en viss tillfredsställse ändå.

Har även fortsatt min grundmålning av väggarna på utbyggnationerna runt garaget, vilket i kombination med skurningen ger en viss molande känsla i högerarmen...


Kommentarer
Postat av: diana

Såg din kommentar nu. Tror du hade rockat järnet på anti-karaoken! Det är bara att börja öva och komma ner ;)

2011-06-18 @ 15:10:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0