Ljuvlig junivecka

Äntligen har vi haft en vecka med rejäl värme! Så efterlängtat! När det varit ordentligt varmt söderöver har vi haft bara en släng av det, undantaget kanske påsken.

Dessutom har det varit en lugn vecka jobbmässigt, för oss båda två. För min del har jag haft semester, Bertan har haft en nervarvningsvecka och kunnat komma hem tidigt.

Visst har det funnits rejäla stressmoment som bilförsäljning, men det ordnade ju sig i går!

Men så himla skönt och härligt har det varit att få grilla och sitta ute varje dag från och med i måndags, lite plåster på såren efter den tråkiga (vädermässigt) midsommaraftonen.

Trevligt är också att vi får in mer sol sedan grannarna tog ut träd bortom oss. Nu ser vi vilka av de egna träden vi ska ta ner för att få mer kvällssol! Sker till hösten, passar bra när det ändå är dags att fälla träd för nästa års vedbehov.Jag är ju en riktig hamster, sparar på allt jag möjligtvis kan tänka mig ha en framtida användning för. Som tex detta parasoll som syns en flik av. Inköptes på en semesterresa till Side i Turkiet en gång för snart 50 år sedan, när barnen var i nedre tonåren. Ja, jag är så tokig att jag har sparat det ända sedan dess och nu har vi använt det varje kväll den här veckan. Utan det hade vi inte kunnat sitta där ute. Ibland är det bra att vara hamster!

Det enda som är jobbigt med den här värmen är att den slår sig ihop med värmen som torkapparaten som ska torka efter vattenläckan, ger ifrån sig. Värme stiger som bekant uppåt, solen värmer rejält på plåttaket, så kombinationen av dessa båda ger oss 27 grader i sovrummet. Det spelar ingen roll hur mycket vi vädrar. Men det är smällar man faktiskt gärna tar. Det är några få dagar, till i morgon har de lovat betydligt svalare väder och förmodligen regn, så jag klagar INTE! 

Kommentarer
Postat av: Vickie

Hade ni inte haft det hade ni förmodligen köpt ett.

2011-06-30 @ 22:06:05
Postat av: Tina

Aldrig! Vi är för snåla och det är för långt till stan! :-)

2011-07-01 @ 21:09:21
URL: http://tinaerikssons.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0