Ljuvlig junivecka

Äntligen har vi haft en vecka med rejäl värme! Så efterlängtat! När det varit ordentligt varmt söderöver har vi haft bara en släng av det, undantaget kanske påsken.

Dessutom har det varit en lugn vecka jobbmässigt, för oss båda två. För min del har jag haft semester, Bertan har haft en nervarvningsvecka och kunnat komma hem tidigt.

Visst har det funnits rejäla stressmoment som bilförsäljning, men det ordnade ju sig i går!

Men så himla skönt och härligt har det varit att få grilla och sitta ute varje dag från och med i måndags, lite plåster på såren efter den tråkiga (vädermässigt) midsommaraftonen.

Trevligt är också att vi får in mer sol sedan grannarna tog ut träd bortom oss. Nu ser vi vilka av de egna träden vi ska ta ner för att få mer kvällssol! Sker till hösten, passar bra när det ändå är dags att fälla träd för nästa års vedbehov.Jag är ju en riktig hamster, sparar på allt jag möjligtvis kan tänka mig ha en framtida användning för. Som tex detta parasoll som syns en flik av. Inköptes på en semesterresa till Side i Turkiet en gång för snart 50 år sedan, när barnen var i nedre tonåren. Ja, jag är så tokig att jag har sparat det ända sedan dess och nu har vi använt det varje kväll den här veckan. Utan det hade vi inte kunnat sitta där ute. Ibland är det bra att vara hamster!

Det enda som är jobbigt med den här värmen är att den slår sig ihop med värmen som torkapparaten som ska torka efter vattenläckan, ger ifrån sig. Värme stiger som bekant uppåt, solen värmer rejält på plåttaket, så kombinationen av dessa båda ger oss 27 grader i sovrummet. Det spelar ingen roll hur mycket vi vädrar. Men det är smällar man faktiskt gärna tar. Det är några få dagar, till i morgon har de lovat betydligt svalare väder och förmodligen regn, så jag klagar INTE! 

Skilsmässa

Ja, nu är det finito, slut, över och våra lyckliga dagar ett minne blott.

Min röda pärla, röda faran är såld och har flyttat till en KARL! Kan inte tänka mig att han kommer att ta lika väl hand om henne som jag gjorde.

Pruta mer än jag ville fick jag också göra, men det fanns inte mycket annat att välja på. Har ju inte plats för två i mitt liv och jag måste ju satsa på min nya blåa kille.

Men det var med vemod i hjärtat jag såg henne rulla nerför backen.

Skönt ändå att skilsmässoprocessen blev relativt kort. Alternativet hade varit att behålla henne över semestern, sedan lagt tid och pengar på besiktning, ny kamrem gud vet vad mer.

Så jag tog underbudet och slipper tidsödande krångel och besvär. Faktiskt värt pengarna.

Så farväl min röda ros och pärla, hoppas du får det bra hos Micke! 


Värmebölja

Härligt, varmt, soligt väder har vi haft nu i två dagar! Nån stund här och där har det blivit i solstolen, men mest har det (i vanlig ordning) varit jobb.

Vi har en hög med gamla stockar från huset som skulle ha kluvits för länge sen, nu håller gräset på att växa över dem. Men större delen av dem är nu klyvna och ladade. Blir bra komplement till vår björkved.

Mera mattvätt har det också blivit, julmattorna den här gången. Skönt få det gjort! Och härligt att lägga på rena mattor i jul - även fast det känns väldigt avlägset sådana här dagar!

Det har dessvärre varit dåligt intresse för min bil. Några stycken har ring och mailat, men först igår var det ett par killar här och tittade.

De åkte hem för att fundera vidare och hade dessutom någon annan bil de skulle kika på också. Ikväll ringde han igen och lämnade ett bud som är en bit under det jag tänkt. Vi ska höras i morgon igen. Ett första bud brukar ju kräva ett motbud, så jag ska försöka med det i morgon. Annars tror jag faktiskt att jag tar hans bud, skulle vara så skönt att få affären klar innan vi drar på semester. 

Midsommar avverkad

Ja, så var midsommarhelgen avklarad. Självklart var ju vädret som sämst just den dan! De andra dagarna har det varit mer varierat regn/sol, inte bra, men bättre än just midsommarafton. Men, men. Så här såg det ut bakom vår plastpåse:Visst syns det att de har svårt att riktigt hålla sig för skratt?! Inte den midsommaren man önskat....

Hela Norrland har ju haft en av de värsta sorkvintrarna på länge, och de har valt att bo kvar runt husen. Till skillnad mot råttor och möss, äter inte sorkar råttgift eller går i råttfällor. Hörde att en granne i stället roat sig med att skjuta dem med luftgevär med god framgång. Alltså har vi haft för avsikt att skaffa ett sådant, men det har glömts av.

När Markus fick höra talas om denna idé åkte han och Kim raka vägen till Jula i Umeå och köpte ett.

Resten av midsommaraftonens eftermiddag ägnade vi oss åt att träna prickskytte. Må midsommardagen drog jakten igång.

Markus var absolut den mest hängivna jägaren av oss, han skjöt tre stycken. Jag sköt en, men vet inte säkert om jag fick den. Absolut kan man tala om att förena nytta med nöje!Ett av sommarens byggprojekt drogs igång också; rivning av vår kära solaltan. Tyvärr nödvändigt, den såg ut som ett hav i storm eftersom stockarna den vilade på hade ruttnat.

Bertan gick lös på den med motorsågen och Markus hjälpte honom att bära bort den i stora stycken.Anledningen till de stora styckena var att kunna ta till vara brädorna som egentligen inte är något fel på. Att försöka skruva loss dem gav sig Kim på:Som lite plåster på midsommar-såret blev midsommardagen vädermässigt hyfsad och vi fick sitta ute i solen och äta vår grillade mat!

Kändes lite konstigt att åka därifrån, det kändes som om semestern var påbörjad. Men nästa helg är det dags!
Midsommarregn

Vid tiotiden i går kväll kom Kim och Markus. Såklart blev vi sedan sittandes till sena timman och pratade. Sånt man blir glad men trött av.

Desvärre har vi även haft tröttväder idag. Midsommarafton som ju självklart ska bjuda på värme och solsken, har bara gett oss gråa moln och regn. Men vädret går ju inte att påverka, så det är bara att finna sig i det.

Så vi rullade ner våra plastgardiner på altanen och satte på infravärmen och kunde ändå sitta ute och äta.

Inte så vi hade tänkt oss det, men det var så det fick bli. Trevligt sällskap och god mat gör ändå att vi är mer än nöjda med midsommaraftonen!

Midsommarnatt

Bilder tagna för en stund sedan, några minuter efter 1 på natten:Nu är det som mörkast, 02.23 går solen upp igen!

Midsommardagar

Igår kväll fick vi en mycket trevlig överraskning; Kim och Markus kommer upp till oss i stugan i morgon! Det var länge sen vi sågs, så det ska blir jättehärligt att få fira midsommar med dem!

Vi kom upp hit till stugan i eftermiddags och ägnade flera timmar åt gräsklippning och annan röjning av gräs på oönskade ställen, sanslöst att det hinner växa så på bara 2,5 vecka! När vi kom såg det ut som om ingen skulle ha varit här alls under våren, helt igenväxt!

När det är så högt får man klippa i omgångar, så det blir nog en sväng i morgon också.

Lagom till bastun var varm hade det klarnat upp så vi fick en perfekt kväll där med en solbelyst sjö utanför fönstret, det är lika underbart varje gång att titta på! Självklart blev det bad också, den här gången blev det inget snabbdopp på det grunda utan vi gick ändå ut till ordinarie badstället och låg och plaskade. Gissar på att det nog kan vara 16-17 grader, ska hänga ut badtermometern i morgon.

Eftersom det är en så fin kväll och dessutom var sommarsolståndet i går - har ju inte hunnit vända till idag - ska jag försöka ta lite bilder på den ljusa natten. Här i Umeå går solen ner 22.59 i kväll. Här hos oss blir det lite tidigare eftersom vi har lite berg och skog runt oss som "tjuvar" solen lite i förtid. Här ett par bilder tagna 22.15 i kväll:

Sommarsolstånd m.m

Det finns ju en hel del rådjur runt omkring här, eftersom många tycker att de är fina. Jägarna, som gjort sina försök, har fått stryka på foten och rätt in sig i leden. 

Såg ett på vår åker för en stund sedan och kom då på att för några veckor sedan hade jag två rågetter därute, på samma dag, men vid olika tidpunkter, den ena med två kid, den andra med ett.

Det var ett av kiden jag såg först, på lite avstånd och trodde först det var en räv, rätt storlek och färg, men den såg så konstig ut? Efter en stund förstod jag att det var ett kid, kan alltså inte ha varit speciellt gammalt när det är i den storleken.

Har inte sett till dem sedan dess, nu är gräset så högt därute så det/de kan ha gömts där.Ikväll har vi blivit klara med ladningen av veden. Gammalt sägs det ju att den ska vara ladad före midsommar, och det är det ju faktiskt idag - sommarsolståndet! Tråkigt att tänka att några dar nu står det nästan stilla, sen vänder det.... Men det är ju ändå så, att vi har väldigt mycket mer av ljuset här, det är vårt plåster för vinterns mörker. Konstaterade när vi tittade på Lotta på Liseberg igår att det var oerhört stor skillnad, trots att det var mulet även här. Nice.

Trevligare att tänka på är vi i morgon drar norröver! Skönt komma bort från damm och skräp, ruttna väggar och tak och dålig lukt. Luktat illa har det ju gjort sen vi rev i hallen, så har det ju varit med varje rum vi rivit, det är så mycket gammal skit som kommer fram.

Det som förvärrar nu, det har märkts mer och mer de senaste dagarna, är effekten av torkapparaten. Den blåser ju ner varm luft i grunden och den sipprar ju sedan sakta upp igen. Det positiva är att vi fått det väldigt varmt inne, men det är ju så att lukten där nere ifrån följer med den varma luften upp. Det är mindre trevligt. Men den ska väl så småningom lukta mindre och mindre illa.

Rearöj

Redan i helgen hade jag planerat att idag göra en raid bland de omtalade reorna, och så blev det. Ett nöje dessutom att få ge sig ut med Blue Bird igen!!!

Tidningarna har ju pratat om att det i år är en riktigt bra rea, med mycket vår-och sommarkläder, och det stämde tyckte jag. Framför allt tyckte jag HM hade ett riktigt bra utbud. Därifrån bar jag med mig en tröja som kanske kommer att göra sig bäst på höstkanten, samt ett par jogging/mysbyxor. Det hade definitivt gått att fynda mer där, mycket att välja på och låga priser.

Överraskningen under dagens vandring var Monki. Har inte varit inne i den butiken förut, men kommer absolut att gå tillbaka. Småsnålheten slog till, dvs hittade saker jag tyckte om, men inser att jag inte kommer att få så stor användning av just de plaggen.

På Din Sko hittade jag sandalerna jag behövde - rea och clubrabatt = under halva priset.

Två varor köpte jag till ordinarie priser: en bikinibehå för att ersätta en trasig dito, samt en blus i samma blå färg som min bil, måste ju matcha upp!!!

Men allt detta; 3 överdelar, en behå, ett par skor och ett par mjukisar för tillsammans 575 riksdaler! Valuta för  pengarna tycker jag! Skornas ordinariepris var 499:-  .......

Hade tänkt, men glömt, att visa hur min hår-makeover blev. Det kapades ju 20-30 cm på längden och färgen ljusades upp betydligt.

Hade en hel del våndor inför och under klippningen, men är faktiskt riktigt nöjd!


Fel blev rätt!

I dag har vi varit betydligt piggare och fräschare än i går, KAN ha att göra med en tidigare sängtid i går än i förrgår. Men det är faktiskt den sortens smällar som jag gärna tar , det är absolut värt det för att få komma ut på lokal och få svänga de lurviga!

Igår blev det inte så många knop här, till lika delar pga av det dåliga vädret som vår trötthet.

Idag har det blivit en mer normal dag - dvs jobbat! Roligt också när väderprognosen säger mulet hela dan, och man ser hur det spricker upp mer och mer. Inte lätt att vara meteorolog alla gånger. Kul när de har fel åt rätt håll!

Så det har målats carportväggar, eller vad vi ska kalla det. Tillbyggnationerna som är gjorda dels på baksidan av garaget där traktorn har fått en egen carport, och även på ena långsidan av garaget där en carport är gjord för släpvagnen och ett minigarage för snöslunga och gräsklippare.

Svettigt värre med sådant jobb när solen steker på. Men det är också den sortens smällar som man kan stå ut med! 


Disconight

Efter gårdagens blogginlägg skedde, för oss, väldigt annorlunda och "spontangalna" saker.

På senhösten/tidiga vintern var vi på en av stadens nattklubbar och testade det de kallar 40+-kväll. I går var det dags för den månatliga 40+-kvällen och jag får då Facebook-meddelande om detta. Vi var ju inte nöjda efter det första besöket, men en gång är ju ingen gång, och allt och alla är värda en andra chans.

För dagen idag hade det utlovats regn och jämmer, så vi visste att så mycket av utomhusjobb kunde det inte bli, och tanken slog rot i mig; jag vill att vi åker in till stan ikväll och testar om 40+ kanske hade en dålig kväll när vi var där förra gången? 

Det tog en del kraft och "annat" att få maken med på noterna..... men när klockan var sådär tjugo i tio gav han med sig.....

Satte definitivt personligt rekord i går kväll på att duscha, fixa håret, klä och "mejka" mig; vi var på plats på Oscar strax före klockan 23, och då skulle vi lotsa taxin att hitta till oss och hade sen en restid på ca 25 minuter också. Bra gjort, eller hur?

Tyvärr kunde vi konstatera att det inte var mycket bättre än sist. Men, nu vet vi det. Det finns ytterligare ett par ställen i stan som kör liknande koncept. Så småningom ska jag tvinga dit maken och testa!!!

Så idag är vi ganska trötta och sega och maken får en lugn hemmakväll!!! :-)

Torkning

De har ju varit lite opålitliga med tiderna, våra hantverkare som vi tvingats dras med på sista tiden; när vi ställt klockan tidigt för att möta upp dem så har de varit sena. I morse gjorde vi oss inte samma brådska, så då var de så klart punktligt här klockan åtta...

Det var själva projektledaren som skulle inspektera rivningskillarnas jobb. Det fick underkänt, han grabbade telefonen och det tog faktiskt inte mer än en halvtimma så var de här igen.

Så nu revs även nederdelen av väggen mot köket i tvättstugan och tyvärr försvann även väggpanelen på köksväggen mot tvättstugan. Visade sig att kökssidan inte var fuktskadad, så det kändes ju tråkigt att panelen försvann där. Ser inte så kul ut efter: Bra ändå att få besked om hur det är.

På sena eftermiddagen dök torkkillen upp och installerade avfuktingsapparaten. Lite fascinerande är det; han plastade in hela golvet i tvättstugan och hälften av halen, ställde in en maskin i tvättstugan som har en slang som han lett ner i "plastpåsen" han fått till i grunden. Maskinen blåser ner varm luft i grunden, som sen vandrar uppåt i springor som ju alltid finns; sugs in i apparaten, avfuktas och leds ut genom ventilationskanalen i tvättstugan.Känns skönt på nåt sätt ändå att vi äntligen har kommit dithän att torkprocessen har påbörjats. Samtidigt fortfarande så tråkigt att få allt detta skit, elände och bakslag. Men det är som det är. Minst två månader ska den där maskinen stå och brumma där.

Skönt idag har vädret också varit, ingen kanonvärme, men ca 20 och soligt. Har passat på att skura vintermattorna, vilket känns i ryggen. Bra ändå att fått det gjort. Det är den sortens jobb som ger en viss tillfredsställse ändå.

Har även fortsatt min grundmålning av väggarna på utbyggnationerna runt garaget, vilket i kombination med skurningen ger en viss molande känsla i högerarmen...


Fullmatade dagar

Golvförstörarkillarna kom som de skulle i går morse, klockan åtta sharp och stannade till prick 16. Under den tiden hann de ta upp hela golvet i tvättstugan och i köket ca en meter in från dörröppningen, från murstocken till mötande vägg,  få ut all isolering samt trossbotten. Så nu är det fritt ner till marknivå igen...

I köket la de golvspånplattor över hålet så det går att gå, lite svårt att ta drygt enmeterskliv när man ska in där.

I morgon kommer nästa gäng och ska ställa dit torkapparatur.

Idag har jag ägnat mig åt bil-make-over. Min röda trotjänare har ALDRIG, åtminstone inte sen den var ny, varit så skinande välputsad och ren som den är nu. Började kl nio i morse och var färdig kl 16...

Har tvättat utvändigt, vaxat, dammsugit, våttorkat alla ytor invändigt, skrubbat mattor, även tvättat av alla metallytor i motorrummet. Det enda som är kvar är att putsa fönstren. Det får bli i morgon.

Nu ligger den ute på Blocket, så nu finns det ingen återvändo. Måste erkänna att det är blandade känslor. Vi har varit ett par i tio år, och i de allra flesta av de åren har den tjänat mig suveränt. Det är de sista här som den har blivit en opålitlig, lynnig kärring. Det kanske är så vi blir? Nej, vill inte tro att det måste bli så, även om jag har ett par av den sorten i min närhet.

Nu handlar det om att bli riktig kompis med min nya "mate", absolut är det en man, kan rentav tycka att han är en yngling! Äldre kvinnor och unga män är ju emellanåt gångbart, hoppas att även det här blir en kärlekshistoria! För det var det med min "röda kärring" också.

Håll nu bara tummarna att hon fort hittar sig en ny ägare att vara elak mot!!!!


Stressad

Stressad är bara förnamnet av hur jag känt mig idag.

Precis som i går var vi uppe tidigt och inväntade hantverkare som inte dök upp. Kvart över åtta fick jag sms om att Röda Eländet nu var åtgärdat av verkstan och klar att hämta. Hur hinna det när dagens schema var att ta emot hantverkare och visa vad och var, sen till frissan för en mycket behövlig make-over, därefter lämna hyrbilen och sedan hämta min nya Blue Bird.

Men det gick. Tack vare att hantverkarna var sena hann jag med lite jobb också. Sen iväg till frissan i stan. Förklarade mina önskningar och tankar och hon sa, då prövar vi att göra så och si, lovar inte att det funkar, men det finns nog inget annat sätt. Kändes tryggt....

Den här salongen hade massagestolar i tvättrummet, samt dämpad belysning. Ändå hade jag adrenalinpåsprut så jag själv hörde hur hjärtat slog. Inte bra. Men resultatet av det hela blev bra!

Två timmar senare iväg med hyrbilen till verkstan där jag fått löfte om att få lämna ifrån mig den. Sedan diskussion med verkstan om hur samma problem kan uppstå efter tre mils körning om det var åtgärdat rätt från början. Men man är ju helt förlorad i en sådan diskussion. För lite kunskap (även om viss finns) och mycket lite att sätta emot. Men jag behövde inget betala i alla fall. Skulle man kunna tolka som ett halvblekt samvete. 

Med hjärtat i halsgropen och ett öga på instrumentpanelen efter varningslampor, körde jag hem Röda Eländet. Det gick bra.

Vända i dörren och tillsammans med Bertan nästan ända in till stan igen för att hämta Blue Bird. Bertan fick snabbt åka hem igen eftersom rörmokaren från igår skulle komma på sena eftermiddagen.   

Självklart hann jag hem innan rörmokaren kom - en timma sen! Men nu är tvättmaskinen tillbaka på sin gamla plats i badrummet.

Killarna som skulle bryta upp golven hann göra en tredjedel av det de skulle. Sen fick de en "akututryckning" och ska återkomma i morgon...

Har en stark känsla av att det här kommer att bli en jobbig historia....

NY BIL!

Bilen på bilden från igår är idag min. Ska hämta den i morgon!

Långbänkar har aldrig varit nåt för mig, snarare är det nog så att jag kanske emellanåt tar för snabba beslut. Å andra sidan är det nog inte så många av alla mina snabba beslut jag egentligen ångrat. Tror jag varit bra på att lyssna på magen och kombinera hjärta och hjärna.

Efter allt strul med Röda Eländet (den är nu tillbaka på verkstan) har ju tanken på en ny bil växt sig starkare och de senaste dagarna har jag kollat runt en hel del på nätet och tänkt efter vad som är viktigast hos en ny bil.

Säkerhet, både vad gäller drift, framkomlighet och krockegenskaper fick mig att kika på Subaru. Ville ha fyrhjulsdrift, med tanke på våra vintrar här uppe; en bil som är driftsäker, skön att sitta i och ligger bra till i krocktester. Subaru har dessutom nyligen för tredje året i rad korats till det bilmärke som har de nöjdaste ägarna. Det är stort!

När jag sedan hittade en Subaru Impreza här i stan, en -09 som inte gått fullt 2000 mil, diesel och dessutom i den vackra blå färgen, så måste man ju bara titta närmare. Och provköra. Sen var jag såld! Oerhört skön att sitta i, låg som ett strykjärn på vägen, accvänlig och har farthållare som var ett av kraven. När jag dessutom fick löfte om nya dubbdäck på köpet så klarade jag inte av att åka hem och sova på saken. Det fick bli pappersskrivning.

Det känns bra i kväll. Det känns jävligt bra i kväll!!!!My blue bird!!


Säg den glädje som varar...

Igår skulle jag åka och köpa lite uteblommor. När vi åker iväg tycker jag bilen känns lite konstig, rycker den inte lite? Inbillning, säger jag till mig själv. Drar på, varvar ur, drar på från lite låga varvtal på femman för att testa, och jo då, det känns nog som det ska.

Vad händer på hemvägen? Jo, det gick inte att försöka låtsas att den inte hackade och ryckte längre, och  sen började samma varningslampa lysa igen. Blir fullkomligt jävla skogstokig, arg, ledsen och besviken. Har alltså kört tre (3) mil efter verkstadsbesöket som kostade mig dryga 10 lax och felet kvartstår!!!!

Nu ska jag byta bil! Det värsta är att det röda eländet ska besiktigas i september, så innan dess är det nog ingen större idé att försöka sälja. Men jag vill ha en ny bil NU!!!!

Har funderat och tittat runt och jag ska absolut ha en fyrhjulsdriven bil. Med den backen vi har och de vintrarna som vi ju upplevt, ska man absolut ha fyrhjulsdrift. Diesel är inte heller fel. Så jag har kommit fram till att en Subaru kan vara värd att testa. De har Sveriges nöjdaste ägare i gjorda tester, bra krocktester och bra andrahandsvärde. Inte kanske den billigaste i inköp, men en sån har jag ju nu....

Vill/kan inte köpa en sprillans ny, men hittade en här i stan som jag ska kika på i morgon, och guess what; min favoritfärg:Köper självklart inte bil efter färg, men visst är det en helt underbart vacker färg?????!!!!!!


Hur fixar vi detta?

Tills på måndag morgon måste vi ha tömt tvättstugan. För närvarande finns där två meter på längden och två på höjden av hyllor och trådbackar. På dessa ryms det MYCKET grejer. Allt måste bort, men vart? Men på något sätt måste vi hitta ytor. Vi har köpt plastbackar på Rusta för att packa ner i, men mycket är för stort att rymmas i dessa.

Sortera; vad behöver vi inte så ofta = ställa ut i garaget. Vad behöver finnas lättillgängligt = inomhus. Vi har gamla fula fd butikshyllor á la Byggmax eller liknande. De måste fram och tryckas in, både här inne och i garaget. SÅ HIMLA KUL!

Det är ju bara några månader sedan vi färdigställde mitt arbetsrum, det känns så trist att plocka bort stora golvväxter och dylikt för att kunna trycka in fula trådhyllor för förvaring.

Likadant med Pigkammaren - vårt gästrum - tryck in så mycket som möjligt; torktumlare, dammsugare och annat snyggt!

Men några större olyckor har inte hänt idag - än! Bara en hanterbar; ett glas trillade ur mina glasögon. Har ju ett extrapar, så det är ingen panik.

Solen har skinit från en himmel som inte har gästats av ett enda moln!

Det ena efter det andra....

Efter gårdagens hyrbil vet jag att min nästa bil inte ska bli en Audi. De har inte fått bättre säten sen sist jag hade en sådan. De är fortfarande utformade efter män som är 1,80 långa. Vi övriga sitter som en krok. Annars var den väl trevlig att köra och var väldigt tyst.

Lite spännande bara när den skulle startas. Som många nya bilar nu hade den ju inte någon riktig nyckel, utan en platt liten dosa som skulle stoppas in i ett hål. Det har ju Bertan på sin bil också och när mackapären är instoppad trycker man på knappen intill och bilen går igång. Här fanns ingen knapp. När mackapären tryckts in slog tändningen på, men mer hände inte. Fram med instruktionsboken för att hitta rätt sätt, men att bläddra i en sådan i tidspress/stress är inte det lättaste.

När en kille från hyrbilsbolaget gick förbi haffade jag honom. Det visade sig att man måste trampa ner KOPPLINGEN för att kunna starta! Det är inte lätta med nya bilar när man själv äger en 10-åring!

Sen kunde jag susa iväg till de Västerbottniska metropolerna Vännäs, Tavelsjö och Vindeln! Roligt nog gav dagen lite klirr i kassan.

Bertan var inte klar förrän närmare 4, så klockan var halv nio i går kväll innan vi kom hem. För hans del blev det en snabb ompackning och jobb i Jämtland idag och i morgon. Själv tar jag mig ju inte så långt......

Verkstan ringde om bilen idag. De har åtgärdat felet som var, men även upptäckt att mina bromsskivor fram är slut..... Jag har känt att det skakat vid inbromsning senaste tiden, men förträngt det.... Nu är även de bytta.

Det blir hejdå till spargrisen.....Som extra knorr (!) på dagen körde jag på en sten med gräsklipparen. Den syntes inte i det höga gräset, så nu måste även klipparen på verkstad....

Tillbaka till verkligheten

Åter en dag med massa sol, även betydligt högre temperaturer, även fast det inte kommit i närheten av vad som varit söderöver.

För ovanlighetens skull är vi båda två kvar i stugan trots att det är vardag i morgon igen, eftersom vi båda ska jobba i eller runt Umeå i morgon.

Min försäkring ger mig rätt till hyrbil i tre dagar så det blir en sådan för min del i morgon, så jag kan klara de inbokade besök jag hade.

Bertan lämnar och hämtar mig på biluthyrningen och sen åker vi hemåt i morgon eftermiddag. Men återigen, surt känns det att inte kunna fullfölja arbetsplanerna för veckan.Väderväxlingar

Kan väl säga att vi hade ordentliga växlingar i vädret i går. Började soligt och fint, ingen värmebölja, men ca 18 grader. Det hade utlovats en front mitt på dagen som kunde ge både åska och regn. Den kom och försvann ganska fort och gav oss bara några droppar regn.

Det var därefter som det "roliga" började. Faktiskt roligt så till vida, att solen återkom, men blåsigt. Då menar jag BLÅSIGT. Det var nog inte storm, inte hela tiden, men definitiv stormbyar.

Vi ställde grillen i lä och fick det att funka. Äta fick vi göra inomhus. När vi åt försvann strömmen.

Eftersom vi är ganska kloka människor har vi för ganska många år sedan tagit hit ett litet spritkök - utifall att. Nu inträffade "utifall-att". Så vi kunde koka vatten till vårt kaffe. Viktigt!

Däremot hjälper det inte att ha spritkök när man har ett eldrivet bastuaggregat. Så det blev ingen bastu i går kväll.

Efter fem timmars strömlöshet, just när jag hade börjat oroa mig på allvar för matvarorna i frysen, återkom strömmen. Men när klockan är elva på kvällen är det lite för sent att dra igång bastun.

Men i dag har vi haft en dag utan stormbyar, inte ett moln, men inga höga temperaturer. Så nu är det dags att ta bastun i besittning; i kväll är den varm!!!!

Hyfsat nice

Ja, så är det kväll nummer tre här i stugan. Om en stund är det dags för det vanliga kvällsnöjet; bastu.

Vi upptäckte ju förra sommaren att det behövdes ett bastuaggregat med mer kräm i strandbastun och i går blev ett sådant installerat där nere. Kan säga att det blev en stor skillnad! Hett som en dag i lä i julivärmebölja! Dubbelt härligt att sitta där ner vid strandkanten och svettas och samtidigt ha sjöutsikten i panoramafönster framför sig!

Nån värmebölja har vi ju inte här tyvärr. Inte dåligt väder heller, men växlande molnighet, nånstans 17 - 18 grader, men dessvärre väldigt blåsigt. Blåsten gör ju att det känns kallare än det är.

Samtidigt är det kanske rätt väder för det som behöver göras här. För min del har det handlat väldigt mycket om att krypa på alla fyra och klippa ner häckväxter. Inget roligt arbete, men nödvändigt. Det är ju sorkår (för andra året) och de har gnagt barken av varenda växt vi har här. Som tur är har vi tåliga växter, så de skjuter nytt från rötterna, men det gamla avätna behöver klippas ner.

Hur som helst är det sköna dagar. Enda smolken är de grusade planerna för nästa veckas jobb. De ställdes ju på huvudet i och med att bilen pajade.

Försöker skjuta det ifrån mig, men det är inte så lätt....


En olycka kommer

sällan ensam. Så brukar det sägas och så blev det idag.

Packade bilarna i morse för att åka norröver i varsin bil eftersom jag skulle stanna kvar och jobba mig norröver i nästa vecka.

Kom iväg i hyfsad tid, Bertan hade släpvagnen med för att handla virke på vägen; altanen har murknat och ser ut som en hängmatta, måste åtgärdas innan vi trampar igenom!

Så jag låg före i min bil, men kom inte längre än till Torsbodabacken strax norr om Midlanda. I omkörningsfilen började bilen bluddra och hacka och en varningslampa lysa. Svängde av och stannade och konsulterade instruktionsboken; elektronikfel - uppsök snarast verkstad!

Som tur är har jag en Falck Assist-försäkring. Får man stopp, av något slag, är det bara att ringa så skickar de bärgare och om så behövs, hemtransport eller hyrbil.

Under tiden jag väntade på bärgare, kom Bertan och vi lastade över packningen från min bil till hans. Efter viss väntan kom även bärgaren. Vi fortsatte norrut och han skulle lämpa av min skrothög på lämplig verkstad.

Förra våren hade jag eländet på verkstad tre gånger, tror jag, för olika fel. Sen dess har den gått klockrent, men jag har inte litat på den, utan håller hela tiden ett öra mot missljud och ett öga på kontrollpanelen för varningslampor.

Känns så SURT att få farhågorna besannade! Känns överhuvudtaget för jävla SURT att det krånglar IGEN!

Helt klart är det nu dags att sätta sig och kalkylera om jag har råd att byta bil. Spontant nej, men det kostar med verkstadsbesök alltför ofta också.

Skönt är ändå att vara här uppe i stugan, att ha fått grilla och sitta ute och äta i solsken, och att alldeles strax gå in i bastun och få svettas ut en MASSA aggressioner!

RSS 2.0