Varats ljuvlighet

Häromkvällen hade jag en filosofisk stund, sån där när man plötsligt drabbas av lite insikter och reflekterar över dem.

Det svåra är dessvärre att hålla kvar tanken, att utveckla den och komma fram till nån konklusion. Det brukar bero på att man inte är ensam, man blir störd. Men jag tror ändå att det är bra att ha dessa funderingar.

Det som utlöste tankeflödet var en kommentar på FB från min gamla vän Majken. Vi umgicks väldigt mycket under ett antal år när barnen var små och hon skrev att det var härliga tider, vilket det absolut var.

Då var man så mitt uppe i allting som följer med småbarnstiden och man hann nog inte njuta som man skulle. Det är först efteråt man inser hur härligt det var.

Det värsta är att så är det fortfarande, man ser inte alltid hur bra man har det, siktet är hela tiden inställt längre fram. Eller man gruvar sig för vad som ska komma, tex att semestern snart är slut, eller att vädret är dåligt.

Varats ljuvlighet glömmer man så lätt. Att uppskatta och njuta av det man har, här och nu. Också. Självklart ska man titta framåt, planera, utveckla osv. Har aldrig gillat uttrycket ”skomakare, bliv vid din läst” eller ”var nöjd med det du har”. Självklart ska man vilja mer! Men jag tror att vi skulle bli lyckligare och må bättre om vi även blev bättre på att njuta det vi har, under tiden. Vara nöjd och glad över det – så länge!

Att få anledning att hänga en bikini på tork, till exempel....den hade kunnat hänga på ett sämre ställe!Lobelia som har frodats i värmen och solen här!Att under tiden leva även i nuet, ägna tid åt att ta till vara det vi har, inte hela tiden ha siktet framåt. Ska försöka.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0