Sista semesterkvällen?

Efter lite funderande har vi tagit beslutet att om morgondagen visar sig solig och nice, så stannar vi kvar här ett dygn extra och åker hem först på måndag.

Dagen idag hade det utlovats samma fina väder som vi blivit ordentligt bortskämda med (folk undrar om vi varit utomlands), men efter en halvsolig förmiddag blev det en mestadels mulen eftermiddag.

Det härliga var att lagom till middagsdags sprack molnen upp och gav oss den soliga sköna grill- och utesittarkväll vi också fått vänja oss vid.

Som det ser ut nu blir det även en bastukväll med solglitter som silas genom grenverket, och att sen få gå ut och bada rakt i solnedgången. Det är många år sedan det var så ljummet och härligt i vattnet också. Så himla härligt! 

Vi har haft underbara fyra veckor, den bästa var vecka två när lilla älsklingsEbba kom och hälsade på.

Kvalitetstid

Vi är ju bastufreakar så det räcker och blir över, så de senaste kvällarna, samt de som är kvar, har vi bestämt att det blir bastu varje kväll.

Med det väder som vi dessutom har haft hela veckan, faktiskt hela semestern, kan man ju inte heller låta bli att basta när kvällen kommer.

Dels för att man är rejält i behov av rengöring och dels för att det är en dubbel njutning att sitta där och svettas och samtidigt titta ut över solblänket i sjön, sen gå ut och bada när man känner att man inte orkar mer värme. Efteråt få sitta där på den lilla altanen och dricka en kall öl. LJUVLIGT!!!!

Dessvärre är det ju så att det märks tydligt redan att kvällarna blir mörkare och mörkare. När vi kom hit för fyra veckor sedan blev det inte mörkt överhuvudtaget. Nu blir det det. Ändå vet jag att vi fortfarande har det mycket ljusare än söderöver - än så länge.

Ikväll hade vi en väldigt vacker rosaorange himmel, när vi satt på lilla bastualtanen. Hämtade kameran när dusch och sånt var avklarat och då hade klockan hunnit bli tjugo i elva. Så här såg det ut då:Har väl inte den bästa kameran att fång det hela, den bleker färgerna lite, men ändå! 


Njuuuuter!

Vet att semestern snart är slut, men jobbar stenhårt på att inte dra igång tankeveven och tänka jobb och allt annat som blir aktuellt nästa vecka. Försöker verkligen att njuta nuet och lyckas hyfsat, faktiskt.

Det underbara vädret hjälper självklart till. I går hade vi härligt väder, idag har vi haft  bättre. Soligt och varmt redan från morgonen. Såg ut att dyka upp lite stackmoln mitt på dagen, men de valde att krympa ihop och lämna oss.

Visat solen framsidan från solstolen tills det blev för varmt, sedan ner på bryggan och visade solen baksidan (fläktar mer där).

Tog sedan lien igen och röjde lite mer vass och andra vattenväxter i sjön - trevligt göra när det är 23 grader i vattnet!

Det är sådana här dagar det absolut behövs tre bikinis för att kunna få på sig en torr efter badet! Underbart!

De här sista dagarna har vi kommit fram till att vi ska frossa i bastubadande också. I kväll drog grannarna ut med båten och eftersom de tycker att de måste gå alldeles utanför vår bastu när de ska in och ut, så blir det näckning för dem! De kan välja fritt om de vill titta eller inte - eller gå en annan väg.... men vi ska inte moona, tror jag....


Varats ljuvlighet

Häromkvällen hade jag en filosofisk stund, sån där när man plötsligt drabbas av lite insikter och reflekterar över dem.

Det svåra är dessvärre att hålla kvar tanken, att utveckla den och komma fram till nån konklusion. Det brukar bero på att man inte är ensam, man blir störd. Men jag tror ändå att det är bra att ha dessa funderingar.

Det som utlöste tankeflödet var en kommentar på FB från min gamla vän Majken. Vi umgicks väldigt mycket under ett antal år när barnen var små och hon skrev att det var härliga tider, vilket det absolut var.

Då var man så mitt uppe i allting som följer med småbarnstiden och man hann nog inte njuta som man skulle. Det är först efteråt man inser hur härligt det var.

Det värsta är att så är det fortfarande, man ser inte alltid hur bra man har det, siktet är hela tiden inställt längre fram. Eller man gruvar sig för vad som ska komma, tex att semestern snart är slut, eller att vädret är dåligt.

Varats ljuvlighet glömmer man så lätt. Att uppskatta och njuta av det man har, här och nu. Också. Självklart ska man titta framåt, planera, utveckla osv. Har aldrig gillat uttrycket ”skomakare, bliv vid din läst” eller ”var nöjd med det du har”. Självklart ska man vilja mer! Men jag tror att vi skulle bli lyckligare och må bättre om vi även blev bättre på att njuta det vi har, under tiden. Vara nöjd och glad över det – så länge!

Att få anledning att hänga en bikini på tork, till exempel....den hade kunnat hänga på ett sämre ställe!Lobelia som har frodats i värmen och solen här!Att under tiden leva även i nuet, ägna tid åt att ta till vara det vi har, inte hela tiden ha siktet framåt. Ska försöka.


Framtidsfunderingar

Vet inte om det är allmängiltigt för alla, men nånstans ett tag efter 40-årsstrecket började vi båda två ägna oss en hel del åt funderingar över hur vi ville ha det i framtiden.

Fram tills dess hade livet bara fått flyta på; jobb, barn och allt det vardagliga som skulle funka.

Kanske var det så, att när barnen hade kommit upp i tonåren och man började förstå att det skulle komma ett liv där man inte var förälder 24 timmar om dygnet, så börjar det också vara dags att fundera över hur vi ville att det skulle se ut.

Vi kom ju fram till att vi ville hoppa av jobbkarriärkarusellen och gjorde så, om en vecka är det fem år sedan, och flyttade norröver.

Sen dess har vi insett att vi blir allt äldre. OK, jag vet att vi inte är åttioåringar än, men insikten har ju kommit att vi inte för all framtid kommer att ha kraft att underhålla två fastigheter. Som det är just nu är det underhåll och behov av upprustning av stugan/stugorna här uppe i Västerbotten, samt totalrenovering av huset hemma i Sundsvall.

Så småningom kommer vi att bli tvungna att välja vilken av fastigheterna vi vill behålla, vi kommer inte att orka med båda.

Funderingarna svänger fram och tillbaka. I höstas hade vi nog kommit fram till att i framtiden sälja stugan här och bo kvar hemma i Sundsvall. Nu är nog tankarna mer att behålla stugan här, med sitt fantastiska läge vid sjön, och sälja huset hemma. Köpa en lägenhet nånstans att bo i under vintern och bo här under sommarhalvåret. 

Det är en stor frihet och ynnest att ha det så bra att man har möjlighet att välja på två underbara boenden. Det bästa av allt är att vi inte behöver ta något beslut än på flera år! Eftersom jag är skrockfull säger jag; ta i trä!!!!!

Under tiden kommer vi att fortsätta att upprusta båda fastigheterna som om båda ska behållas, så får vi se! Säkert kommer vi att ändra oss fler gånger! Kanske blir det en tredje variant som vi inte kommit på ännu?
Sanslöst illdåd

Vådan av att vara på semester och totalt ignorera nyhetsändningar på radio och TV, är att man nås av informationen sent.

En information som man helst inte hade velat få. Så fruktansvärt, så hemskt, så skrämmande!

Ska villigt erkänna att jag inte heller idag har lyssnat på varje nyhetsutsändning och inte är helt á jour med de senaste rönen från vårt kära grannland, men som jag förstått det är det en (eller två) högerextremister som bestämt sig för att begränsa återväxten av sossar i Norge.

Oavsett om det är av politiska eller religiösa skäl, så är det så fruktansvärt skrämmande när enskilda personer eller grupper anser sig ha rätten, eller ännu värre, skyldigheten, att "rensa" ett land från det de anser som fel åsikt.

Tragiken finns inga ord för i det här fallet. Så många unga människor, så många familjer som mist sitt barn, så mycken sorg för resten av livet.

I kväll har vi tänt ett ljus för dem.

 

 

Jobb, sol och bad

Även idag spådde vädergubbarna fel och dagen har till största delen varit solig och ordentligt varm. Fortfarande nu strax efter 23 har vi nästan 20 grader! Det händer för det mesta någon gång varje sommar söderöver, men här uppe är sk tropiska nätter INTE så vanliga! Underbart!

Som den självmordsaspirant som man ibland är, har jag målat altanstaket i dag. Det har fläktat en del, som tur är, men hett har det blivit! Det är då, också, som man uppskattar att ha sjön 15 meter bort - bara lägga ifrån sig penseln och gå och ta ett dopp - sen på't igen!

Så här ser det ena av de nya räckena ut:Helt annat utseende mot de gamla, känns kul att förnya sig lite! De övriga altanerna kommer undan för undan också att rustas upp och få nya utseenden på olika sätt.

Nu hoppas vi bara att det blir hyfsat väder den här sista kommande veckan också, så att det går att måla klart, nu är det bara grundmålat.

Och så är det veden som ska klyvas, och så är det garagetaket som ska upp (ligger målat och klart) och så är det varmvattenberedare, rör och blandare i strandbastun som ska fixas, och det nya altangolvet ska oljas in och så vill vi hinna sola och bada en väldig massa!!!!! Hur går den ekvationen ihop?

Det får bli som det blir, blir det bra väder så blir det fokus på sol och bad, blir det sämre väder blir det mer jobb. Det jobb som inte hinns med - finns kvar.

Vaaarmt!

Nu går snart vår tredje semestervecka mot sitt sitt slut. Känns som det var förra helgen vi kom, men så är det ju alltid.... OK, jag vet, jag lovade igår att inte gräva ner mig....

För att då vara positiv (då får man pluspoäng och stjärna i himlen) kan vi ändå konstatera att även idag har vi haft skapligt väder. Soligt och fint på morgonen, sedan dök lite skyar upp, men 25 grader hela dan. Det hade ju lovats regn till kvällen och lite grann droppade det, men samtidigt så varmt så vi kunde sitta ute och äta. Helt underbart!

Dessutom verkar det som vi även framöver kommer att få det bättre vädret av det som bjuds över landet!

Verkar som jag kommer få fortsätta använda de nya bikinisarna!

Semester, sol och småångest....

I kväll känner jag mig lite splittrad...eller nåt? Har funderat en lång stund på vad vi gjorde igår, men kan inte riktigt komma ihåg det... vet att kära svägerskan tittade förbi just som vi hade ätit lunch och att vi grillade och åt ute, men vad som hände däremellan kommer jag faktiskt inte exakt ihåg??!!!

Det blir ju så, dagarna flyter ihop, den ena dan är den andra ganska lik och det är gott så. En skön, avkopplande lunk!

Däremot känner jag mig än så länge ganska klar över vad vi gjort idag; har smetat grundolja på nya altanräcket (just det, vi fixade borrdekorationen på räcket igår!), sedan solat ett tag. När jag började bli rastlös och badsugen tog jag lien och gick och slog lite vass i sjön, sen måste man ju så klart bada!

Sen blev det lite mer sola, sedan bad igen (eller var det efter lunch?)

Hursomhelst, sen blev det lite mer sola på bryggan, sen blev det en öl på bryggan, sen grillade vi och sen bastade vi, självklart med bad!

Det som splittrade mig lite och som hänger kvar var ett jobbsamtal mitt på dan. Verkligheten nafsar mig i hasorna... snart är det slut på en eftermiddagsöl i solen på bryggan... och att ha sjön och badet 15 meter från solstolen när man blir lite svettig och varm.... bastukvällar....usch och fy!

Nej, inte tänka så, utan njuta, njuta och njuta av den semestertid som är kvar!!!!!!


Reafynd

Idag vaknade vi till mulet väder, det har faktiskt inte varit så många sådana dagar hittills under den här semestern.

Ända från semesterstart har vi sagt att när den mulna dagen kommer ska vi åka till stan och vittja rean. När det nu hade gått så långt in i juli var jag lite orolig att det inte skulle finnas nåt bra-att-ha kvar, men jag hittade det jag behövde.

Upptäckte ju redan under första veckan att de gamla bikinisarna totalt hade förlorat formen, någon även färgen, så behovet var stort.

Känner mig väldigt nöjd med dagens shopping; för knappt 800 spänn har jag fått 2,5 bikini (2 hela och en underdel), två klänningar, en blus, ett läderskärp, en vanlig BH, fem par strumpor och ett par flipflops. Inte så dåligt, eller hur?

 


Nice surprise!

Förutom disastret med gräsklipparbrummen igår, kunde vi konstatera att blåsapparaten som ska torka upp vår vattenskada, hade värmt upp huset å det värsta. Vi hade 28 grader nere och 32 uppe. Alla dörrar och fönster öppnades på vid gavel och när vi la oss var vi nere på hyfsade 24 grader.

När vi vaknade hade temperaturen stigit igen, så vi lär få det hett om öronen när semestern är slut!

Nya tag togs med handjagaren på förmiddagen och sedan åkte vi norröver.

Gjorde ett stopp i Västernorrlands Shoppingtempel Birsta för att handla snus och lite matvaror på Willys. Bertan hade berättat att de av någon outgrundlig anledning hade öppnat en skoavdelning i denna annars utpräglade matbutik. Eftersom den låg direkt innanför ingången gick det ju inte att missa den. Såklart (vid den här tiden) var det ju viss rea. Sånt GÅR inte att springa förbi. Måste säga att jag blev positivt överraskad. Hade tagit för givet att där bara skulle finnas skor i konstläder (plast), men där fanns en hel del i genomgående skinn!

Såklart hittade jag några som jag kommer få användning för; ett par sommarsandaler som nog var precis vad jag letade efter tidigare i somras, men då tog vad som fanns på skoaffären:Liten kilklack, precis vad jag ville ha!

Och då dessa som kommer bli bra på sensommaren/tidiga hösten:199:- respektive 99:-, tycker jag är helt överkomliga priser för skinnskor!

Nu sägs det att vi ska få regn efter denna soliga dag. Blir det så, blir det en sväng in till Umeå och jakt på bikinis och sommarklänningar!

Gräsklippningsskit

I eftermiddags åkte vi hem för att klippa gräs och titta till. Alla väderförmedlare hade utlovat uppehåll och hyfsat soligt i vårt område både för eftermiddagen idag och förmiddagen i morgon. Perfekt alltså för att kapa gräset i de två omgångar som behövs när det är toklångt efter två veckor utan klippning.

Vad händer? Jo, allt går fel!

För det första börjar det regna halvvägs ner, och ju närmare vi kommer ju mer regnar det. Nån timma efter vi kommit hem upphör det ändå och när vi ätit kördes klipparmaskinen ut ur garaget. Efter ca 1 minut upptäcks punktering.

Så nu har jag kört en gräsmatta med handjagaren tills svetten lackar lika bra som om jag hade suttit i bastun. Nu håller Bertan på med nästa.

Problemet, förutom att det är stora ytor att handjaga, är att det inte går att ställa klipphöjd på den där, den tar på lägsta nivå. När gräset är så här högt kör det ihop sig för den och den orkar inte utan stannar av. Alltså tar det evigheter. Och MYCKET svett! OK, det ger en del välbehövlig motion....

Underbart är kort!

Så är då världen tom och blek igen. Tyst och öde. Ebba och hennes föräldrar har åkt hem till sitt.

MEN! Vi är så himla glada att de ville komma hit, att vi fick rå om dem i en vecka. Att vi fick bekanta oss ordentligt med denna lilla underbara rosenknopp och pussa, gulla, bära, prata och bara titta på och allmänt njuta av henne!  

Framför allt är vi så väldigt stolta och hedrade över att vi fick bli de första de vågade överlåta ansvaret att vara barnvakter till Ebba! Det känns STORT!

Här i mammas knä:Undrar vad det är för konstigt farmor pekar på mig med?????

Ett projekt som fått stå tillbaka en aning under Ebba-dagarna är altanbygget. I går blev dock själva golvet och trappstegen klara. Det blir så himla bra! En liten Väsby-flashback blir det med den nya varianten av trappa ner från altanen. Förut var det en liten trappa i ena ändan, nu blir det ett trappsteg längs med hela altanen, samt ytterligare ett längs med halva, där marken faller undan såpass att det behövs ytterligare ett steg.

Staket ska sedan upp på kortändarna och såklart ska det målas....gissar att det blir mitt jobb.Vi hade också tänkt åka hemöver idag för att klippa gräset som säkert är halvmeterlångt, men väderprognosen lovade regn över södra Norrland idag, så vi skjuter upp det till i morgon. Nu i kväll ser vi hur molnen tjockar på sig söderifrån och hoppas vi hinner basta och ta ett dopp innan regnet är här. Måste ändå säga att jag gillar när regnen kommer under natten!


Såld, förlorad och tokkär!

Oj, vad dagarna gått fort! Kvällarna också. Det blir ju skillnad när vi är fyra och ska äta och prata mot när vi är ensamma. Sen har en del middagar infunnit sig lite senare än vanligt pga av att lilla Ebba ska matas och/eller läggas eller tröstas. Så mycket tid vid datorn har det inte blivit de här dagarna.

I kväll begår Ebbas föräldrar en världspremiär och lossar banden en liiiiiten, liiiiten aning. De sitter just nu i bastun och har lämnat en sovande Ebba i vårt förvar! Förra gången de bastade hade de henne med sig i vagnen utanför bastun, så de blir tuffare, föräldrarna!

Som ett "utifallatt" har jag tagit på mig Helis begagnade skjorta, med mycket mammalukt i. Det är ett beprövat gammalt knep som brukar funka ganska långt. Går det inte är ju föräldrarna bara fem meter bort....

I morgon åker de förmodligen hemåt igen, den lilla familjen, och vi åker nog hemöver också för att klippa gräset, vi ska kolla först vad meteorologerna tror om vädret. Det är ju ingen idé att åka om det blir regnigt.

Såklart blir man larvig och fånig när man får sitt första barnbarn, men den här lilla fröken är helt underbar! Så social, vaken och med, välmående, trygg och nöjd. Dessutom har hon haft förståndet att skaffa sig de bästa av föräldrar. Själva tycker de inte det, de tycker de gör allt fel om hon knystar i fem minuter, men det är nog naturligt, och riktigt.  

På en filt på gräsmattan, men paraplyer mot solen, pratandes med sin pappa.

Själv får jag kämpa för att hålla fingrarna i styr, helst skulle jag vilja bära runt på henne för jämnan! Men får acceptera att det är föräldrarna som är nummer ett för henne.....  :-)Ebba!

I går morse, strax före åtta kom familjen Sandberg/Hulkkonen äntligen. Vi hade ställt klockan på sju för att vara säkra på att vara vakna, men jag var uppe redan halv sju.

De hade åkt hemifrån halv tolv på natten, och såklart fanns en rejäl oro för diverse faror som lurar under en så lång resa vid den tiden på dygnet; vilt på vägen, tröttehet vid ratten. Men de kom helskinnade fram.

Så härligt att dem här! Så härligt att veta att de ska stanna ett antal dagar. Hur många det blir är inte sagt, det visar sig. Vi är glada för varje dag vi får.

Och så Ebba! Så helt underbart att få träffa henne igen, att få hålla henne, att få se henne le! Det händer ju så mycket så fort under det här första året och fortast går det i början.

Nu ler hon med hela ansiktet, jollrar och är så mycket mer medveten om världen.

En helt ljuvlig liten människa är det, och jag försöker tjuva henne så mycket jag bara kan. Det gäller ju att utnyttja de här dagarna, det kommer ju att dröja till nästa gång dessvärre.Vi har ju haft en helt fantastisk första vecka på semestern, underbart väder och temperaturer på upp till +28 på dagarna. Ikväll har det känts att det är annat väder på gång, inte den ljumna kväll som vi blivit bortskämda med. Förmodligen återgång till mer normal svensk sommar, det ska väl gå att stå ut med, det också.

Oavsett väder, ser jag SÅÅÅÅ mycket fram mot fler dagar med Ebba och hennes föräldrar!Värmebölja

Det jag kallade "släng av värmebölja" har absolut utvecklats till riktig värmebölja. Temperaturen har höjts och idag legat på 28 varma grader, inte ett endaste litet moln på himlen. Nästan ingen vind heller, vi som alltid brukar ha en viss fläkt från norr, eftersom sjön ligger i nord/sydlig riktning. Den lilla fläkt som kommit, har kommit söderifrån och för att fånga den tog jag plats på bryggan. En hel del badat har det blivit idag med!

Förutom att njuta kan man studera fisklivet (småfisk) men ändå se en del dramatik när det seglar in en liten gädda i småfiskstimmet.

Det vi nu ser fram mot är familjen Sandberg/Hulkkonens ankomst i morgon bitti nångång. Det ska bli så alldeles ENORMT roligt att åter få träffa det förstfödda lilla barnbarnet och hennes föräldrar. Att få ha dem här och få umgås med dem alla i flera dagar!


Mer sommarvärme

Helt underbart väder i dag också, en upprepning av gårdagen, fast någon grad varmare, men även något lite mera vind.

Ljuvligt, härligt och såååå skönt!

Altanbygget framskrider, det sågas, skruvas och spikas å det vildaste i värmen. Sen undrar han varför han får ont i huvudet??!!!Det blir bra det här!!


Härligt, härligt!

I midsomras revs ju vår högt uppskattade solaltan. De senaste dagarna har det arbetats med att grunda och förbereda för återuppbyggnad. Det har grävts halvvägs ner till Kina för tillräckligt djup för att plintarna inte ska skjutas upp av tjälen igen.

Idag har vi varit begåvade med en liten värmeböljesläng, åtminstone med våra norrlandsmått mätt. Ca 25 ljuvliga grader som tyvärr inte bara får oss att tycka att det är härligt, utan det gör även bromsarna. Thank god för Tea Tree Oil! En dutt av det på mygg-eller bromsbett och de försvinner som genom ett trollslag!

Så idag har det mest solats och badats, underbart! Gissningsvis sådär 19 grader i vattnet vilket är lagom svalkande när man rasar ner där lagom het och svettig.

Fortfarande nu, snart halv nio, är det ljummet och skönt, ytterdörren öppen för att släppa in lite svalare luft.

Min utsikt i skrivande stund:Ja, ja, mattan ligger inte så rakt, lyft blicken!!!!

Nu är det dags för bastun, synlig nere till vänster i bild.The bitch is back...

Igår ringde killen som köpte min röda ragata att berättade att jag skickat in fel papper angående ägarbyte. Enligt Transportstyrelsen skulle det ha skickats ut nytt registreringsbevis 2006, och det var det nya som skulle använts, men hos mig fanns bara det ursprungliga. Och det dög inte för myndigheten.

Så trots att det kommer att stå exakt samma uppgifter på det nya, som jag blev tvungen att beställa till en kostnad av 50 kronor, så kunde de inte godkänna det redan inskickade. Byråkrati in absurdum. Så bilen är fortfarande min. Kommer nog att vara så i närmare en vecka till.....

Katterna låg inomhus och sov så gott när Bertan var och tittade till dem på förmiddagen. En död råtta på trädgårdsgången vittnade om deras aktiviteter i går.

Nu i eftermiddags var vi och utfodrade och släppte ut dem igen, så förmodligen blir det samma visa i kväll igen. Det är ju bara så att kväll och natt är katters bästa tid. På dagen ligger de gärna inne och sover.

Badpremiär har det blivit idag. Varmt och skönt väder har det varit och årets första dopp utan föregående bastu har det blivit! Även utan bastuvärme i kroppen riktigt skön badtemperatur!

Kattvakter

Två dagar drygt avverkade. Hyfsat väder, inget regn, men ingen värmebölja heller. Nån stund i solstolen, nån stund med mer kläder, grillat och ätit ute varje dag, OK svensk sommar kan man väl säga.

Det mest spännande hittills är att vi tagit på oss att vara kattvakter. En av grannarna har två katter som de tänkt att sätta på pensionat medan de reste bort i tio dagar. Efter att de varit och kollat panget backade de ur. En bur som var 1x1 meter för två katter kändes inte som ett alternativ. I stället frågade de oss och det var ju inga problem tyckte vi. Ge dem mat och vatten och vattna växthuset är inte så betungande. Katterna kunde gärna få gå ut också....

Vi var och utfodrade dem i eftermiddags och lät dem gå ut. Var tillbaka några timmar senare och hoppades på att de gått in igen. Det hade de inte. De är såpass skygga så det går inte att få tag på dem och bära in dem, så nu får de vara ute i natt. Ett fönster står på glänt så de kan komma in om de vill. Lite scary känns det ändå att lämna dem ute.... kanske vi ska låta dem vara inne i fortsättningen?

Äntligen semester!!!!!!!!!!!!!!!

I förmiddags kände jag mig lite som att vara förflyttad till 50-talet eller liknande.

Vi bor ju i en liten by med ca 10-12 fasta hushåll och en gemensam grusväg som leder genom byn. Vägen förvaltas av en vägförening som består av nämnda hushåll - det är man enligt lag skyldig till.

Denna vägförening består såklart av männen i hushållen. Varje år vid den här tiden drar de på sig skogshuggarkläderna och grabbar röjsågarna för att röja undan sly och för högt gräs längs vägen.

När de är klara med detta är de hungriga och vill resonera lite karlar emellan. Alltså är det då de små kvinnornas sak att se till att de stora starka får sig några goda smörgåsar och kaffe till livs.

Så på förmiddagen idag stog jag och gjorde fina smörgåsar - först ett salladsblad  och vek sedan båda de prickiga-korvskivorna så käckt och stoppade in ost däremellan - självklart dekorerades det sedan med både tomat och gurka. 18 eller 19 sådana tekakor tror jag det blev, kokade kaffe och dukade med servetter och smörgåsassietter. Det var bara hucklet och förklädet som fattades, kände jag.

Så kom de, karlarna, och nog var det med rejäla skogshuggarkliv, och nog åt de också. Resonerade gjorde de också, fast inte ensamma, där gick min gräns! Är det nåt intressant som avhandlas, så vill jag också höra! Dessutom ville jag också ha fina mackor med prickig korv och ost!

Efter de gett sig iväg utbröt stora pack- och lastningsfrenesin. Tror inte att det tog oss mer än en timma innan allt var packat i bil och på släpvagn och vi var på väg norröver.

Så nu är det SEMESTER på riktigt! Fyra veckor i stugan, med ett avbrott om ca två veckor för att åka hem och klippa gräset.

Ser så OTROLIGT mycket fram till nästa helg när jag/vi äntligen får träffa finaste lillskruttan Ebba igen. Då nångång är det planerat att familjen Sandberg/Hulkkonen anländer. Längtar!!!!!!!!

Projektlust/lustprojekt

Redan i går kväll började dimman sänka sig och talade om vad vi skulle få för väder idag. Så himla mycket regn har det ändå inte blivit, under förmiddagen skvalade det en del, men sen har det mest bara varit grått och dimmigt, fast ganska varmt.

När man ser på program som "Äntligen hemma" så längtar man efter sådana timmar som de har, timmar när man helhjärtat kan ägna sig åt någonting som känns roligt och kreativt att göra.

För det allra mesta finns det så mycket som bara måste göras och fixas medan tid och/eller väder finns. Men idag, i detta tråkiga väder, uppenbarade sig äntligen en dag när det inte fanns så mycket "som måste göras", så jag har ägnat eftermiddagen åt ett lustfyllt litet projekt. 

Är nöjd med resultatet och nöjd med mig själv som tog tillvara de här timmarna och tillät mig att göra något bara för nöjet att få skapa!

Bilder kan tänkas komma när projektet är överlämnat!

 


RSS 2.0