Mer möbler på plats

Ända sedan före jul har jag nån eller några dagar i veckan mått skrutt. Varje gång har jag trott att nu blir jag förkyld eller liknande, men inte. Under mässan klarade jag mig bra, förmodligen pga adrenalinpåsprut. Tidigare i veckan kände jag mig sänkt och trodde att det var tröttheten efter mässan som hann ikapp mig, men i går kunde det knappast vara det längre, men jag var totalsänkt; matt, trött, feber/sjukdomskänsla i kroppen, hela dan totalförstörd. I dag bättre, men inte bra. Blir tokig på det här!

Inflyttningen i mitt nygamla arbetsrum har fortsatt idag, gardiner har kommit upp, bord och stolar på plats. Kanske blir ändrad plats för dom, men så här ser det ut nu:

Ska leta fram nån matta, lite tavlor ska upp på väggarna, kanske nån större växt placeras nånstans också, det får komma allteftersom, nu är grunden lagd.

Ett klaffbord som följde med huset hamnade här först, men det kändes för stort och fick byta plats med det här vita bordet som vi haft i köket. Det var riktigt "shabby" efter att ha stått ute i lillstugan i massa år:Det är nån turkosblå färg på ovansidan och nån turkosgrön färg på benen. När sommaren kommer ska det skrapas och målas, men fram till dess får det nog stå kvar i köket som avlastningsyta vid vedspisen!

På plats

Idag hade vi brandskyddsinspektören på morgonvisit, vilket betydde att man inte får elda innan han kommer. Väldigt passande då med en morgon med plusgrader på utsidan och därmed inte så kallt på insidan heller. Inspektionen gick galant, båda eldstäderna godkända och även tillhörande rökkanaler.

När det var avklarat åkte vi till vår lokala antikhandel och hämtade skänken och skrivbordsstolen jag tingade på tidigare i veckan. Båda har nu intagit sin plats i mitt arbetsrum:Tanken var att måla stolen vit, men jag vet inte.... kanske den får förbli brun och skavd av användning?

Pigtittaren har tidigare stått i pigkammaren (tyckte det var rätt rum) men tycker den kommer mer till sin rätt här. Dessutom är ju även mitt arbetsrum en pigkammare.... eller hur?

I morgon ska det upp gardiner och skänken ska fyllas med pärmar och annat arbetsrelaterat. In ska även ett bord som nu står ute i lagårn och som följde med huset när vi köpte det, får se vad jag orkar i morgon. Trött som bara den fortfarande! Åldern????

Folk och fä

Igår hann tröttheten efter mässan ifatt mig. Hela dan gick som i ett töcken. Trodde jag höll på att bli förkyld; frusen, nös, seg i huvudet och en allmän sjukdomskänsla i kroppen. Segheten och tröttheten hänger kvar idag, men inte lika som i går.

Så gårdagen ägnades åt att sortera papper; ordrar från mässan, post som kommit när jag var borta och diverse andra papper jag har en förmåga att strö runt mig. Skrev traktamenten, planerade kundbesök osv osv. Låter bra men tyckte inte jag fick så mycket gjort.

Bästa på dan var sena eftermiddagen när Bertan äntligen dök upp. Förutom några timmar hos Vickie i torsdags har vi ju inte setts på en dryg vecka. 

Idag började jag ringa kunder på förmiddagen, tänkte hålla mig runt stan nästa vecka, men inte lätt att få till nåt. Antingen är de lediga, inte inne just nu, eller så tycker de att det är onödigt med besök - med näsan i vädret. Fint folk håller ju skiten ifrån sig = såna som jag... Sån skillnad mot de flesta norröver, där säger dom att "jo, nog får du komma hit, int vet jag om jag ska handla, men kom du! Ofta handlar dom också!

Så på eftermiddagen satte jag mig och planerade Vickies kök i stället, mycket roligare! Men svårt att få till nåt bra i ett kök 2,4 x 1,5 meter. Allt ska ju finnas; kyl, frys, spis, diskbänk, skafferi och annan förvaring. Men det kan gå att få till!

Möblar!

Håller på och manglar med min nya mangel (speciellt ny är den ju inte, men ny här). Inte lätt att få vridna tygstycken raka, kan jag säga. Det finns ju inte ett tygstycke, oavsett om det är ett klädesplagg eller lakan, som inte är lite snedskurna över trådarna och det alltså blir snett. Men det blir platt, väldigt mycket plattare!

Var in till stan och min naprapat på förmiddagen och på hemvägen tittade jag in till vår lokala antikhandel, för att se om han hade fått in något skåp som kan funka i mitt arbetsrum. Och tänka sig att det hade han! En skänk som för ganska länge sedan blivit ommålad vit och därmed naturligt "shabby". Lite högre variant, sådär 1,30 kanske, med två lådor upptill och skåp under, knappt en meter bred. Den gamla skrivbordsstolen som jag tittat på förut fanns kvar, så på fredag åker vi och hämtar det hela!

Bertan hade flyttat in mitt skrivbord under helgen i mitt nu klara arbetsrum, men det är ju allt som finns här, förutom soffan som kom in förra helgen. Så det blir härligt att få in skänken och slippa flytta tillbaka den fula garderoben. Härligt också att slippa måla och fixa, bara torka av och ta i bruk! Stolen däremot måste målas, men det får tas när det blir möjlighet!

Efter skänken får jag ta det pö om pö med inredningen, och se vad rummet vill ha, och vad som behövs. Väldigt roligt är det!

Hemkommen

Hade trott att jag skulle hunnit med något inlägg här under Formexdagarna, men så blev det inte. Intensiva och långa dagar och dessutom tillika kvällar har inte gett så mycket utrymme åt sådant.

Många trevliga, sköna, mysiga kvällar har det varit, tex torsdagen när Bertan kom ner och vi åt grekisk take-away alla tre, snackade skit och bara mådde, fredagkvällen när Vickie hade lagat god mat när jag kom hem och vi hade en riktig mys- och snackkväll, lördagen när Vickie var ute på sitt och Dennis och Heli hämtade mig efter mässan och vi fick några timmar tillsammans. Söndagkvällen hade Vickie åter fixat mat; en hel liten tapasbuffé och det blev mera snack. Otroligt mysiga och värdefulla dagar!Arbetsmässigt var det också både givande och lärorikt. Börjar få betalt för mina resor genom kunder som nöjer sig med att bara titta på mässan för att sedan beställa av mig när jag kommer! Det är stort!

Men hur trevligt det än har varit, så är det väldigt skönt att vara hemma igen! Tror att Vickie uppskattar att få tillbaka sin lägenhet också! Enda smolken är att Bertan drog iväg i morse och inte kommer hem förrän på onsdag, känns pyrt....
 

Packad!

I dag blev det ännu en sväng till stan och naprapaten, han hävdar att han ska få mig rak som en fura. Är inte säker på att jag tror honom, men ska tillbaka nästa vecka igen. Det kan ändå inte bli sämre än vad det är.....

Under eftermiddagen ägnade jag mig åt att skriva listor på alla får-inte-glömma-saker jag måste ha med mig inför morgondagens resa till huvudstaden och mässan. Sen packades det. Som vanligt har man ändå en känsla av att man glömt nåt, samt oron att inte vakna i tid och att sedan också komma ihåg det som inte kan packas ner förrän i morgon bitti. Alltid samma sak!Arbetsskjortor, skor och snus är faktiskt nerpackat, och då klarar man sig ganska långt!

Ser fram mot tågresan, framför allt den som går hem igen på måndag! Gillar att åka tåg, har laddat med Liza Marklunds "En plats i solen", sen får vi se hur mycket läst det blir. Tycker det är kontemplativt och skönt att bara sitta och titta ut också... Sak nog hinna båda delarna!

Lugnande är också att min underbara make igår både köpte och satte in ett nytt batteri i min bil! Det betyder att jag kan känna mig ganska säker på att bilen startar på måndag när jag kommer hem och ska hämta den på parkeringen vid centralen. De pratade om en livslängd på ca 3,5 år, där han köpte det nya....mitt är 10 år! Hörde i lördags när jag startade den och det var under -20 att det gick ordentligt trögt! Men den är otroligt lättstartad, min bil, och det är väl det som hållit batteriet vid liv på övertid. Men nu kan jag köra tio år till!......

Karl-Johan och jag

Det börjar ju dra ihop sig till Formexmässa och jag har idag, precis som förra veckan, suttit och ringt kunder inför den. Det roliga med det är att jag känner att jag börjar få betalt för alla mil och besök, nu i form av "vi-känner-varann-snacket", dvs vi har blivit lite kompisar. Steg två i det brukar vara att man säljer mer. Ser fram mot det!

Mitt arbetsrum är ju numera klart, sånär som på att elektrikern ska montera alla dosor och koppla in elen. Han skulle varit här i lördags, men fick förhinder. Nuvarande bud är helgen som kommer. Vore väldigt trevligt att komma hem från mässan och allt är färdigt för inflyttning!

Den gamla Karl-Johanssoffan som jag fick till skänks efter en mässa för några år sen, flyttades in i rummet i går, med Markus bärhjälp (tunga saker). Den har stått kallt och fuktigt i garaget sen vi hämtade den hos min far i höstas, så det var bra att få in den. Den gör sig så himla bra i rummet:Alla lister är målade och uppsatta, lite finputseri är det kvar, men bara Gnistan har fixat kontakterna så är det faktiskt KLART!!!!


Utkastat

Fredagkvällen innebar mer väntande på resande folk; Kim och Markus är ju utkastade från sin lägenhet medan renovering av badrummet pågår. Under tiden bor de i Markus systers lägenhet medan hon får bo hos pojkvännen. Dock har de lovat henne tillgång till sitt hem under helgerna, så den här helgen har dom varit här. Vi är ju inte precis bortskämda med att få träffa dom två helger i sträck, så vi är väldigt nöjda! Lite obehagligt var det idag när de skulle åka hem igen, och det rapporterades om glashala vägar söderut, men det gick bra för dom!

Kast har det även varit i temperatur den gångna helgen; på fredagkvällen innan sängdags, hade temperaturen sjunkit till -23,5, större delen av lördagen låg den på -20, för att under kvällen stiga. Under dagen idag, söndag, har den stigit till som mest +0,2 samt att det faktiskt regnade en stund på eftermiddagen!  

Operation kasta ut julen har pågått under helgen. Julmattorna åkte redan i fredags i samband med dammsugning och golvtvätt, pyntet åkte i går och, stjärnor, stakar och ljuslyktor åkte i dag. Måste säga att det blir betydligt kallare när allt det röda, varma försvinner. Försöker tänka att det betyder att våren närmar sig, men det är svårt att tro på sig själv.... framför allt när det kom en dryg decimeter snö i natt som man jobbat hårt för att få undan i dag. Men man ser ju i och för sig att det blir lite ljusare för var dag.  

Lite shopping och annat nödvändigt

Idag har jag varit en sväng till stan under förmiddagen. Dels hade jag en tid bokad hos naprapaten för mitt högerben som gör ont när det ska flyttas framåt (som jag misstänkte beror det på att jag är sned i kroppen, bäckenet roterat, som dom säger), blir nytt besök och 500 spänn till nästa vecka...

Var också in till Guldfynd och efterlyste åter min ring som jag lämnade in i början på december för reparation. Ringde dom förra veckan och frågade efter varför jag inte ens fått nåt kostnadsförslag, som utlovat, och dom lovade återkomma - vilket dom inte gjort. Nu blev det mer fart, efter en timma ringde dom upp och lovade mig ringen i nästa vecka.

En sväng i klädbutikerna blev det också, orkade inte med så många, men reorna gav inget. Det blev en praktisk svart top som kommer att funka under mässdagarna och så denna glesstickade i glansigt garn, som kan bli riktigt snygg med en svart top under:


Bild från Kappahl

Dessutom inhandlades på annan butik nödvändigtontinköp som pärmar och register inför nya bokföringsåret.

Eftermiddagen ägnades åt ringande, även denna dag. Blir nog så även i morgon och måndag, tisdag. Och målande av lister så klart!

Nu sitter jag och räknar minuterna i princip. Kära maken är på väg hem efter fyra dagar på konferens, ska bli så skönt att få hem honom igen! Vi får några dar tillsammans innan det är min tur att dra iväg, när jag sen kommer hem har han åkt iväg på jobb några dar, så där blir en vecka med no see. Men så är det ibland.Färg, hår och tåg

Igår blev en ny burk med grundfärg inköpt, håret klippt (inte gjort sen försommaren), listerna målade första svängen med slutfärg och beslut taget angående var jag ska vara under mässan.

Beträffande håret blev det ingen ny revolutionerande frisyr, det blev en rejäl toppning bara. Rådfrågade frissan om vad hon tyckte angående kort kontra långt hår på damer i min ålder och trots att hon bara var 24 så tyckte hon att det inte alls var nåt fel på långt hår i min ålder. Blev riktigt förvånad, faktiskt. Hon hade dessutom åsikten att många gånger såg vi tanter äldre ut när vi klippte av ett långt hår, än innan. Trevlig tjej, det där!

Beträffande mässan är det nu bestämt att jag står varannan dag hos mina två huvuduppdragsgivare. Helst skulle man klonat sig och stått heltid hos båda. Verkar som båda har en hel del nytt spännande på gång, så jag tror det här var bästa lösningen, man vill ju stå på god fot med båda....

Med tanke på det lynniga och stundom nederbördsrika vädret tog jag i kväll  beslutet att ta tåget ner till storstan nästa vecka i stället för bilen. Visst har även tågen strulat, men känns ändå tryggare än bilen. Gillar att åka tåg också, avkopplande och behagligt och trevligt att bara sitta där och vara, läsa eller titta ut och förlora sig i tanken... Går allt som det ska, kan nog lister och foder spikas upp i mitt arbetsrum i helgen, för nu är den första omgången färdigmålad och den andra är grundmålad. Betyder att jag bör kunna stryka dom för tredje och sista gången på fredag! Sen är faktiskt rummet klart för inflyttning!!!!! 

Geggig dag

Japp, då var man solokvist igen! Maken har dragit iväg ner till storstan på konferens, återkommer sen torsdag kväll.

Den här veckan är det dags att börja ringa kunder inför nästa veckas Formexmässa, men det har strulat till sig angående vilken av mina uppdragsgivares monter jag ska stå i. Kan inte ringa förrän jag rett ut det.

Har börjat måla socklar, lister och foder som ska upp i mitt arbetsrum, men den enda grundfärgen som fanns hemma var en oljebaserad, och enligt slutmålningsburken ska det grundas. Så alltså tog jag den och ångrade mig sen djupt. Det känns om huvudet fortfarande lider av sviter efter ångorna från golvlacket och att det blev värre efter det här. Känner mig smått groggy och har ont i huvudet. Definitivt inte hälsosamt att vistas i detta.

I morgon ska det inhandlas annan grundfärg, den saken är klar!

Visit både ute och inne

Igår på sena eftermiddagen kom Kim och Markus på en övernattningsvisit. De har varit hos hans föräldrar uppe i Höga Kusten en vecka och delar upp resan hem genom att övernatta hos oss, mycket trevligt! Det blev en kväll med mycket mat, vin, prat och lite sång! Kom också överens om att de kommer tillbaka nästa helg, förhoppningsvis kan kanske Vickie följa med då!

Hade tänkt att kasta ut julen idag, men det kom ju en decimeter snö igår, som dessutom blev blöt i dagens dryga noll grader och behövde fås bort. Så det blev snöröjning i stället, och sen nödvändig dammsugning. När det var klart var det för sent att börja röja julen. Den får vara kvar en vecka till i stället! Gillar stämningen allt det röda, varma ger, tror det behövs i den kalla, mörka vintern. Så jag är inte alltför ledsen...

Har ju några gånger under vintern sett spår av älgar ute på åkern och i förmiddags fick vi även se själva spårsättarna. Älgar är ju i sig ingen ovanlig syn i vårt land, men det är ändå roligt att se dom så där från köksfönstret. Fyra stycken var dom, oklart vilken relationsstatus alla hade, men helt klart var det en ko. Sen om hon hade tre kalvar, eller om det var ytterligare en ko med kalv var svårt att avgöra. Det är ju så himla mycket snö, så de hade svårt att ta sig fram och svårt se storleken. Trots de långa benen går snön upp på magen på dom, de har det inte lätt nu. 

Inramat!

Igår var vi båda och tittade på Hälsingeskåpet jag blev lite förtjust i. När vi stog där i valet ock kvalet och fick veta att jag missuppfattat priset i onsdags blev det inget kval längre - inte vår prisnivå!! Så nu är det att leta vidare.

Har äntligen blivit klar med, och hängt upp, tavlorna som blev resultatet av Dianas idè om att rama in de gamla tapetbitar vi hittat under renoveringen. Tapetbitarna i sig fanns ju inte kvar, men däremot har jag tagit kort på alla och det gick ju precis lika bra! Köpte lite gamla ramar på Tradera och tycket faktiskt att det blev riktig bra! Stort tack Diana för idén!!!

Insnöade

Det blev ingen resa söderöver idag, det har snöat och blåst hela dagen och från eftermiddagen var det nån som öppnade snökanonen och det blev etter värre, det fullkomligt vräker ner. Våra tidigare 80 cm lär vara över en meter i morgon.

Som ytterligare beslutshjälp kom inte plogbilen förrän kvart i tolv och gjorde det möjligt ens att åka.

Så det har blivit en dag av inomhusfixande. Tog ett ordentligt tag i kragen och rensade ur mina lådor, dels i skrivbordet och dels i den fristående hurtsen. Resultatet blev det önskade; hurtsen behövs inte längre!

Bertan har sågat till fönsterfoder och golvlister, så nästa vecka är det min tur att lägga tid på dom - måla. Kvar är taklister, men det kommer också. Golvet lackades vända två igår och ska nu härda utan belastning några dar, sen är det bara att flytta in! Just det, elen ska kopplas in också och dosor upp. Som vanligt ett evigt väntanden på Gnistan, kan man tänka! Men så länge får det funka med förlängningssladdar.

My middlename is Vånda

"Våndor" är ett ord jag ofta använder, har jag insett. Kanske för att det är just så. Kanske har jag umgåtts för länge med en Våg och blivit smittad av hans "å ena sidan men å andra sidan", eller så har jag måhända bara blivit klokare med åren och tar inte alla beslut på stående fot. Även om jag fortfarande kan vara alltför snabb....

Dagens våndor har dels bestått i beslutsångest angående att åka ner till storstan i morgon som var bestämt, eller låta bli. Det hade inte annonserats något snöfall till idag, men snöat har det gjort sen tidiga morgonen. En dryg decimeter har det blivit hittills och det snöar fortfarande. Har ju mina "våndor" över skåp till mitt arbetsrum och passade idag på att åka in till stan och titta i de antikbutiker som finns där.

Upptäckte att trots att det inte kommit några stora mängder snö, så var det glashalt på E:4an, snörök och oplogat. Väl hemkommen har vi detaljstuderat såväl SMHI som YR och TV4 och deras väderprognoser. De är tyvärr samstämmiga. Från i natt förstärks snöfallet, håller i sig hela dan och förvärras på eftermiddagen, i kombination med hårda vindar. Alltså ganska idiotiskt att ge sig iväg på en 40-milaresa.

Men det känns skit, vi hade sett fram mot att åka ner och hälsa på Vickie som vi inte sett på länge. Dessutom få se Dennis och Helis nya lägenhet. Vi har kokat gröt att ta med, packat borrmaskin och allt annat de beställt. Men det känns fel att ge sig ut i sånt väder när det inte är ett måste. Slutgiltiga beslutet tas i morgon när vi ser hur det ser ut.

Den andra våndan - skåp - är ju av betydligt trevligare slag egentligen. Blev ju förtjust i skåpet jag visade häromdagen och i dag har jag som sagt kikat runt i stan. Där fanns dels två skåp av samma slag, men ganska grällt målade, det ena något dyrare och det andra samma pris som "mitt". Dock verkade båda vara i bättre skick och måla om behövs göras oavsett vilket jag väljer. MEN, det fanns ett underbart skåp med orginalmålning kvar och där hamnade ju då priset betydligt mycket högre. Men det skulle definitivt kunna klassas som en investering! Tror jag....

Vånda.................!!!!!!!!!! That's me!

Hår!!!????

För ungefär tredje gången de senaste 15 åren, har jag sen några månader tillbaka hårkris. Vill inte kalla det ålderskris, men det är ändå relaterat till åldern.

Åren innan jag skulle fylla 40 var första gången. Även då hade jag långt hår, strax nedanför mitten på ryggen. Tyckte att så långt hår kan man ju inte ha när man snart ska fylla 40. Men det fick hänga med några år till, sen åkte det. En bit av det till att börja med, sen blev det riktigt snaggat.

Gillade inte det heller, så det fick växa ut en bit igen, axellängd, där fick det hålla sig några år - lagom städat....

I slutet på 40-åren fick det börja växa på längden igen, för att åter kapas för några år sen. Till detta:Klipptes om till samma en gång, sen fick det växa igen.Så nu är jag åter där, håret nere på mitten av ryggen och våndan över att så här kan man väl för faan inte se ut i min ålder?????Oj, röd tröja på båda bilderna!!?? Hur som helst, det har pågått en vild jakt på nätet efter nån lämplig kort frisyr, passande damer i min ålder, men ändå inte tantig.  Inte lätt, kan jag säga! OK, busiga frisyrer finns det gott om. Men det ska ju vara en frisyr som funkar i vardagen. Ingen normal människa har möjlighet att stå i en timma och fixa sig på morgonen, inte behöva se nåt speciellt på hela dan, och dessutom vara säker på att inte utsättas för nån liten blåst på hela dan!Annars kan jag tänka mig nåt åt det hållet! Lite lagom tufft, busigt och MYSTISKT! Kan konstatera att våndan lär hänga i

Skåp....

Skulle ha påbörjat lackning av golvet i mitt arbetsrum under helgen, men ingen av oss mår riktigt bra så vi bestämde att det får vänta till nästa helg. Dessutom kommer Kim o Markus i kväll nån gång och det är bra att då kunna ställa undan saker i det rummet, vilket ju inte går att göra på ett nylackat golv.

Rummet börjar som sagt bli färdigt, golvet ska lackas och lister och foder ska målas och sättas upp, sen är det bara att flytta in igen. Men det slog mig att jag måste ju ha ett passande skåp därinne! Vill ju inte släpa tillbaka den fula garderoben igen! Eftersom jag inte alls har tänkt på det tidigare, så vet jag inte riktig vad jag vill ha och behöver, så risken är stor att garderoben MÅSTE med tillbaka...

Vill ju inte heller stressköpa nånting som jag ångrar heller. Nej, det får nog värka fram, då blir det bäst! Får försöka åka runt bland stans antik/loppisbutiker och se om jag kan hitta nåt passande, eller åtminstone få lite inspiration!

Stort Antikt skåp 1800 tal

Det här skåpet är jag lite sugen på, självklart ska det i så fall målas om, vitt. Här skulle jag få plats med pärmar och annat arbetsmaterial, men vet inte om det blir för "tungt" och klumpigt?

RSS 2.0