Vem har rätt och vem har fel?

Människor är olika, det som är självklart för den ena, ses inte som självklart av den andra. Eftersom vi har olika perspektiv, olika referensramar och olika åsikter i största allmänhet. Det ena behöver inte var rätt och det andra fel, vi ser helt enkelt saker och ting på olika sätt.

Det som gäller för de flesta av oss är ju ändå att vi tycker att det sätt vi själva ser saker på, är det rätta. Det är där problemet uppstår. Du tycker att du ser saken på rätt sätt, och det tycker jag också, och gnissel uppstår.

Det här borde ju jag veta, med mina år på nacken. Och det gör jag nog, om jag hinner/tar mig tid att tänka efter. Det är bara synd att det ska ta så många år av livet att komma fram till det. För det gör det, eller har gjort för mig i alla fall, och jag tror mig veta att en del aldrig kommer fram till det. Medan andra gör det mycket tidigare.

Det viktiga är ju i alla fall att prata med varandra, att våga säga det man tycker och att också lyssna på vad den andre säger. Inte bara vara ute efter att få fram vad man själv vill ha sagt, och få den andre att förstå och se vad han/hon gjort för fel. 

Samspel mellan människor är inte lätt, framför allt inte mellan människor som faktiskt älskar varandra. Då tror jag att vi både lättare och snabbare drar ned det röda skynket och bara känner oss sårade och ledsna. Och slår tillbaka, eftersom vi upplever oss slagna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0