Clockwise 2

Underliga saker hända, än i våra dar minsann! Det underligaste var just denna........... nä, inte om Elvira Madigan, utan om min gamla klocka.

För sisådär en väldig massa år sen fick jag en gammal väggklocka. Den tickade och gick tills den helt plötsligt en dag slutade att göra det. Sen dess har jag med ojämna mellanrum försökt få igång den igen. Prövat alla möjliga knep, lutat den hit och dit, försökt hänga om lodet och ja, försökt lista ut vad som var fel. Nu är det nog 15 år sen den gick mer än 10 minuter.

Så i går kväll, uppmuntrad av att ha fått igång den lilla nya gamla klockan, drog jag igång pendeln på den stora och av nån underlig anledning, så fortsatte den att gå. Nu har den gått i ett dygn! Förstår ingenting! Bertan säger att det är för att den har fått en kompis i huset, kanske är det så? Den lilla, däremot, gillar kanske inte att ha fått konkurrens om vår gunst, för helt plötsligt behagade den slå tolv slag klockan ett! Så just nu är slagverket en timma efter urverket på den.

Inte vet jag hur jag ska få till den biten. Enda sättet jag vet är att ta bort visarna och sätta tillbaka dom på den tiden som slagverket ha. Men det är så vansinnigt pilligt så jag tror att jag hellre lever med att den slår fel, men visar rätt.....


Här är trotjänaren, som i alla år ändå haft en hedersplats!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0