Helgen

Så här på söndag kväll kan jag konstatera att helgen gett oss det vi ville ha; en kryssning med god mat och mycket dans, en lång sovmorgon på lördagen, lunch och sen slappa i baren (lite dans blev det då också). Uppmötta av Kim när vi kom i land och sen bortskämda med att få mat tillagad och serverad! Inte nog med det, hon lägger sig själv på soffan och låter oss få dubbelsängen! Bortskämda så det skvätter om det!

På förmiddagen idag åkte vi till Vickies lägenhet för att se vad vi kunde göra där. Konstaterar att Dennis och Gert har gjort ett jättejobb och rivit allt - menar allt! Vi städade ur det de, med all rätt, inte hade orkat och kollade vad vi behöver fixa nästa helg.Ser du det här Vickie, så är det så här det ser ut i ditt kök just nu! Grågula betongväggar, that's it! Du ska vara klar över att boysen har slitit!!!!!!!!!!!!

Sen blev det ett besök hos Dennis och söta Heli (och magen). Roligt att se deras nya härliga lägenhet! Efter att ha sett filmen Avatar hos Kim i går fick jag nästan känslan av att vara uppe i trädet när vi var där. Stora fönster på alla väggar, tallkronor utanför och bortom dom milsvid utsikt, trots (bara) fjärde våningen! Härligt!

Så ikväll packar vi om resväskorna, för i morgon ska vi västerut till Östersund och jobba. Åter har vi samordnat jobbet och sammanstrålar på hotellet på kvällarna. Väldigt, väldigt trevligt!


Kanonhelg i sikte!

Ja, så är det äntligen dags! Dags för att svänga de lurviga! Vi började ju planerandet för detta redan före jul och hade ju då tänkt att ge oss ut på nåt sånt i samband med besök hos barnen i huvudstaden. Tyvärr satte ju väder och dåligt dansutbud P för det.

Men nu så! I morgon förmiddag sätter vi oss i bilen och åker ner. Lämnar sen bilen hos Kim och Markus och boardar Östersjöns (enligt dom själva) partyställe nummer 1. Hoppas och tror att bandet låter oss slippa dansbandsmusik och i stället ger oss tunggung och rökiga rockare. Kan stå ut med en och annan schlager och även tryckare, bara jag slipper smörig dansbandsdito! 

I tisdags när jag skulle ner till Gävle och Sandviken vaknade jag med tydliga och klara förkylningssymptom. Inhandlade därför C-vitamin som jag hällt i mig under veckan, och peppar peppar, så känns det ganska OK nu. Vill ju väldigt gärna må tillräckligt OK för att klara av denna dansterapi-tripp!

Roligt ska det också bli att få träffa lilla Fröken Kim på lördag. Sötnosen har erbjudit sig att hämta oss vid båten och sedan laga mat åt oss! Kan det bli bättre? Pärlan!

På hemvägen på söndag ska vi hälsa på Dennis och Heli (och bebismagen) och se deras nya lägenhet. 

Vi har en kanonhelg framför oss!!!!!!!!!

 

Små problem vs stora

Så är vi hemma igen, båda två. Inkomstmässigt har dagarna legat nära noll, utgifterna betydligt högre, men återigen får jag försöka se det som en investering i framtiden. Det har ju visat sig att så är det också.

Det är ju egentligen så oerhört små problem man brottas med när man jämför med vad som händer i världen; blodbadet i Libyen, jordbävningen i Nya Zeeland.

Det är fascinerande det som händer i så många Nordafrikanska länder och Mellanöstern. Spontant tycker jag att det är av godo när maktfullkomliga tyranner/diktatorer avsätts, men en viss rädsla finns också om vad som händer sedan? Vilka ligger bakom dessa resningar? Vad kommer i stället? Förhoppningsvis demokrati och fria val. Eller blir det som i Iran när folket reste sig mot Shaen och i stället fick en lika totalitär regim av ayathollor? Vi lär få veta så småningom.

Resor

Idag har jag varit hos en kund i Härnösand och återigen fått ett sånt där litet kvitto på att mitt första hundår börjar ge lite resultat, när hon säger "var förbi montrarna (som jag representerar) på mässan, men hade dåligt med tid och tänkte att du kommer ju ändå till mig".

Blir så glad! Det är precis det här jag vill uppnå. Att de känner att de sparar tid genom att inte behöva göra inköp i "mina" montrar och att de förväntar sig/vet att jag kommer till dom. Yessss! Det KAN gå vägen, det här!

Har ju hört det här resonemanget på några fler ställen, men det är många, många kvar att "frälsa". Men det gäller att försöka suga i sig såna här saker, så jag orkar ta alla nej tack som jag också får...

I går begick jag ett för mig säkert vårtecken; jag klippte ner mina pelargoner. De hade börjat växa nåt alldeles ohejdat. Åtminstone många av dom, andra överlever nog inte. Men så brukar det vara. Enda kruxet var att jag hade glömt att kolla om jag hade någon jord, brukar ju stoppa ner fina skott i ny jord och därmed ersätta de som inte överlever vintern. Såklart hade jag ingen jord så jag körde ner skotten bredvid "gamlingarna". De som klarar sig, klarar sig....

I morgon åker Fröken Fia Vickie på en månads semester till Thailand. Som den hönsmamma jag ändå är, är jag ju såklart lite orolig, mycket kan ju hända på 4 långa veckor. Minns ju sonens sanslöst fula sår efter mc-vurporna han gjorde där förra året....

Förhoppningsvis håller hon sig ifrån att köra fordon över huvudtaget där borta, och ägnar sig i stället åt stillsamt liv på stranden. Att få en schysst bränna vet jag är väldigt Vickie(tigt).Bild från familjesemestern i Thailand för precis fyra år sen.

Själv ska jag också ägna mig åt lite packning i kväll, dock bara för en natt och inte i Thailand. Blir en resa söderöver i morgon, Gävle och Sandviken. Det roliga är att vi har lyckats samordna igen, maken och jag, så det blir ett dubbelrum och trevligt sällskap!!! Supernice!

Vargavinter

Igår kväll såg vi hur termometern föll timme för timme. När vi gick och la oss var den nere på ca -28. När jag kom upp vid halv nio stod den -28,8, förmodligen hade den varit nere och nosat på -30. Så det var ju inget köldrekord, men det känns inte nödvändigt heller.

Soligt och fint har det varit idag, men man är inte ute så långa stunder i kylan. Under dagen har det i alla fall  varit upp på -16, men det är väl kallt också.

Mycket snö är det som sagt, läste i tidningen att min gissning på ca 1,30 var ganska korrekt. Så här ser det ut:Snön går upp på mitten av altandörren - den vänstra i det som ser ut som dubbelfönster, och sen är det som sagt ungefär en halvmeter till marken under den.

Här är vår utomhusjulgran, ca 2,5 meter hög!fast det syns ju inte längre att den är...Det som ser ut som buskar på den här bilden är närmast plommonträdet och bakom är äppelträdet. Den blå kulan som hänger där sträckte jag mig så högt jag nådde för att hänga upp i höstas.

Tycker att det räcker nu, både med snö och kyla!

Snöeländeseländeselände!!!!!!!!!

Ja, det är bara att konstatera att det i högsta grad fortfarande är full vinter! -16 och snöfall hela dan i dag också.

Det snöade ju hela dan igår också, men inte kom det någon plogbil inte. I morse hade de dragit ett varv på vägen nedanför oss, men inte småvägarna, som vår. Så när jag skulle iväg var det bara att ta sats, det är ju lättare när man ska utför, som tur är. Men jag kände ju hur jag seglade ovanpå snön, underredet tog i ordentligt.

Fram till i eftermiddag gissar jag på att det kommit närmare 4 dm ny, kall fluffig snö. Gissningsvis ligger det genomsnittliga snödjupet nu på 1,30. Vår helglasade altandörr har ca 1 meter snö tryckt mot sig, och då vet vi ju att det är ca 50 cm ner till marken utanför den....

Stackars Bertan var tvungen att dra fram snöslungan och gå upp- och nerför vår väg idag för att jag skulle kunna ta mig upp när jag kom hem, plogbilen fortsatte att lysa med sin frånvaro, nämligen.

Normalt sett hade det inte varit något problem för honom, men idag har han varit och blivit opererad i käken igen. En gammal tandrot som blivit kvar rester av och som orsakat inflammation och varbildning. Så nu har de skurit upp tandköttet, borrat bort käkben och skrapat detsamma för att få bort allt. Vi kan väl säga att han har ONT!

Rosafärgade morgnar

Usch, det har snöat hela dan, har landat ytterligare ett par decimeter och det snöar fortfarande. Känns oerhört onödigt. Alla vallar och uppskottade/plogade högar vi har, är så stora att inte ens traktorskopan når upp längre, det finns ingenstans att göra av snön som kommer längre!

I går var jag i Bollnäs över dagen. Har en kund där som jag fått tumme med och ett par till under bearbetning. Kunden med tumme såg till att jag får mat på bordet några dar! Väldigt trevligt.

Har länge letat efter en ny morgonrock, den gamla börjar vara sorgligt luggsliten. Bokstavligt alltså, frotteluggen är nersliten på de ytor som får mest belastning. Vill ha en morgonrock just i frotte, men har konstaterat att det som finns oftast är i fleece eller velour. Finns de i frotte så är de vita. Vit morgonrock funkar inte när man ska tända i spisen det första man gör på morgonen. Man kommer alltid åt nånstans och det sätter sina spår...

Hade för min inre syn sett en i nån mörkt rosa färg, alternativt ljust vinröd, och så springer jag på, på Åhléns i Bollnäs, en riktigt ceriserosa historia, och tycker att det var ju synd att det var en sådan hemsk färg, när det var så tjock härlig kvalitet! Så hittade jag prislappen. Och betalade. För 79 riksdaler kan jag vara lite ceriserosa här hemma på morgnarna!

Alla hjärtans dag

Så har då kylan slagit till igen, verkar gälla i hela landet, i varierande grad. Pratade idag med en av kunderna jag besökte förra veckan på min Väster- och Norrbottenssväng, de hade -35 i Skellefteå. Men hon visste att Piteå, där jag också var förra veckan, hade haft -39. Kan alltså konstatera att jag hade OERHÖRD tur under mina dagar där!
Bertan läste ju nånstans under januari att nån meteorolog förutspått att januari skulle bli mildare, men att februari och mars skulle bli kalla, och så långt verkar det ju dessvärre stämma.

Och så är det ju alla hjärtans dag idag, så självklart bytte vi tulpanbuketter med varandra, jag och Bertan. Båda hade ju köpt, men han var värre; han hade köpt två buketter. En för alla hjärtans dag och en för att jag tydligen får åka snålskjuts och ha namnsdag på Valentin (a). Men snyggt blev det med tre buketter tillsammans:


Helgen

Igår var det faktiskt en riktigt skön dag, vädermässigt. Soligt, ca -5 och nästan ingen vind. Inget fel på den i övrigt heller, men för tredje gången den här vintern trotsade vi vår höjdrädsla och klättrade upp på stegar och skottade snö från garagetaket. Snöstormen i torsdags hade lagt av rejält, framför allt på läsidan av taket, som det brukar vara. Gissar att det låg sådär 70 cm där. Nu är det dock mindre, men då har man å andra sidan lite sviter i armar och rygg efter att försöka komma åt så mycket som möjligt från stegen.

Självklart betittades uttagningen till Melodifestivalen. Gillade Brolles låt, medryckande och svängig, skulle gärna dansa till den på något lämpligt ställe. Sanna Nielssens låt var väl OK, självklart gick hon ju vidare.  I övrig blev jag absolut charmad av The Moniker. En härligt glad, smågalen låt och tillika kille. Låten var lite tysk gladpop men flankerad av 60-tals hippiekänsla. Svårt också att inte bli imponerad över Loreens låt, och framför allt hennes röst.


The Moniker får åka till andra chansen i Sundsvall

Idag tog vi tag i ett dåligt samvete. Innertaket i garaget. Garaget ser, och är, ganska klart på utsidan, men absolut inte på insidan.

I höstas började vi skruva upp gipsplattor i taket, men sedan tog uppbyggnaden av mitt arbetsrum all tid, ända fram till nu under januari när det blev klart.

Men idag blev det en stund därute. Man orkar inte så långa pass, det är jobbigt att stå och skruva över huvudet, dessutom blir det kallt. Men det som är på plats, ÄR på plats! Vi lovade oss själva att nästa helg ska taket bli klart! Sen ska ju isolering in i väggarna, spånskivor upp och så ska skiten målas också! När det är klart kan vi börja inreda med hyllor, bänkar och flytta ut saker dit! Det är ju liksom ett måste, eftersom vi ska börja riva hallen i vår och då behöver flytta ut massa grejor dit!

Konsekvenser

I morse kunde vi konstatera att det kom rejäla mängder snö i går. Blåsten ihop med snöandet hade sett till att det på sina ställen hade byggt upp drivor på ca 1,5 meter. Så totalmängden var nog halvmetern nysnö. Hade tur alltså i hemfärden, hade jag kommit senare veta fasiken om jag tagit mig fram på vår avkroksväg och uppför vår backe.

I morgon får vi nog ta oss tid att skotta garagetaket igen, det börjar kärva när man ska öppna dörrarna. Hinner det komma blidväder och den snön som nu ligger där blir våt, så blir den TUNG! Bättre att försöka få ner så mycket som möjligt innan, och kunna få upp dörren..... och ha taket kvar där det ska vara!


Prövningar

Blev en hektisk och lång dag i går också. Första besöket tog tre timmar, sen två till inbokade i Älvsbyn 5 mil norröver, sen tillbaka ner till Skellefteå och det mysiga hotellet. Klockan var sex när jag kom dit och då var jag rätt rejält trött.

Även det här hotellet har mikrougn för gäster och jag hade köpt med mig nån färdig pastarätt som jag glufsade i mig. Efter det inknappande av dagens ordrar och sändning, var klar lagom till Fuskbyggarna.

Idag tyckte jag att jag skulle få en ganska behaglig dag. Ett besök i Robertsfors på väg hemöver, och det skulle nog inte ta så lång tid. Det tog 2,5 timma.

-27 och soligt fint väder förbyttes gradvis till snöstorm på vägen hem. Från Örnsköldsvik och söderöver. Men det hade ju kunnat varit snöstorm hela vägen, nu blev det "bara" de sista 20 milen!

Skulle ut och hämta ved för en stund sedan och konstaterade att vår gång till lagårn hade drivit igen helt och hållet. I sån här blåst och den mängden snö är det ingen idé att försöka skotta, utan det är bara snöslunga som gäller. Så nu kan jag konstatera att jag fixar att få igång den själv och klarar att hantera den även i sämsta väderläget. Känns bra.

Pitekväll

Har senaste året skaffat mig sömnproblem när jag ska iväg nånstans, vet inte varför, känner mig inte stressad men måtte väl vara det. I söndags var det extra svårt att somna och det blev nog inte fler än 4 timmar innan klockan ringde. Men det brukar gå bra ändå och det gjorde det.

Ett par kundbesök under dagen och sen övernattning i Skellefteå. Ett väldigt mysigt hotell med rum med riktig "hemmakänsla", ingen hotellinredning utan en trevlig mix av, som det verkade, loppisfynd och till det passande småmöbler från Ikea.

I morse åkte jag till Burträsk och på ett fält jag passerade fanns en hel hjord med renar, lite mäktigt att se. Extra kul att de inte befann sig på och runt vägen....

Orderingången hittills de här dagarna har varit ganska bra, men det blir långa dagar, ca 12 timmars arbetsdagar. Rasterna infaller när man sitter i bilen på väg till nästa kund....om det nu är en rast...

I morgon blir det lite sovmorgon, första kundbesöket klockan 10 bara 10 minuter härifrån.


Northbound

Väldigt många timmar har gått åt under de senaste dagarna till jobbförberedelser. Allt från lagerstatus som ska kollas, förse kataloger med priser och uppdatera övrigt säljmaterial. Ytterligare en sväng med måttangivelser ska komma från en uppdragsgivare nu i kväll men annars är det klart.  

Väskan är packad och nerburen i hallen, bilen är lastad och spolarvätska påfylld. Blir en hyfsat tidig morgon, med mina mått mätt, och sen bär det norrut.

Vill gärna tro tidningarna som spår kallt väder men uppehåll norröver i veckan som kommer. Idag har vi haft soligt och fint väder (bra synd att man inte hann vara ute och njuta), men annars har det snöat torsdag till lördag. Skulle vara VÄLDIGT tacksam att slippa snöfall, snörök är värre än värsta dimman!

Clockwise 2

Underliga saker hända, än i våra dar minsann! Det underligaste var just denna........... nä, inte om Elvira Madigan, utan om min gamla klocka.

För sisådär en väldig massa år sen fick jag en gammal väggklocka. Den tickade och gick tills den helt plötsligt en dag slutade att göra det. Sen dess har jag med ojämna mellanrum försökt få igång den igen. Prövat alla möjliga knep, lutat den hit och dit, försökt hänga om lodet och ja, försökt lista ut vad som var fel. Nu är det nog 15 år sen den gick mer än 10 minuter.

Så i går kväll, uppmuntrad av att ha fått igång den lilla nya gamla klockan, drog jag igång pendeln på den stora och av nån underlig anledning, så fortsatte den att gå. Nu har den gått i ett dygn! Förstår ingenting! Bertan säger att det är för att den har fått en kompis i huset, kanske är det så? Den lilla, däremot, gillar kanske inte att ha fått konkurrens om vår gunst, för helt plötsligt behagade den slå tolv slag klockan ett! Så just nu är slagverket en timma efter urverket på den.

Inte vet jag hur jag ska få till den biten. Enda sättet jag vet är att ta bort visarna och sätta tillbaka dom på den tiden som slagverket ha. Men det är så vansinnigt pilligt så jag tror att jag hellre lever med att den slår fel, men visar rätt.....


Här är trotjänaren, som i alla år ändå haft en hedersplats!


Vem har rätt och vem har fel?

Människor är olika, det som är självklart för den ena, ses inte som självklart av den andra. Eftersom vi har olika perspektiv, olika referensramar och olika åsikter i största allmänhet. Det ena behöver inte var rätt och det andra fel, vi ser helt enkelt saker och ting på olika sätt.

Det som gäller för de flesta av oss är ju ändå att vi tycker att det sätt vi själva ser saker på, är det rätta. Det är där problemet uppstår. Du tycker att du ser saken på rätt sätt, och det tycker jag också, och gnissel uppstår.

Det här borde ju jag veta, med mina år på nacken. Och det gör jag nog, om jag hinner/tar mig tid att tänka efter. Det är bara synd att det ska ta så många år av livet att komma fram till det. För det gör det, eller har gjort för mig i alla fall, och jag tror mig veta att en del aldrig kommer fram till det. Medan andra gör det mycket tidigare.

Det viktiga är ju i alla fall att prata med varandra, att våga säga det man tycker och att också lyssna på vad den andre säger. Inte bara vara ute efter att få fram vad man själv vill ha sagt, och få den andre att förstå och se vad han/hon gjort för fel. 

Samspel mellan människor är inte lätt, framför allt inte mellan människor som faktiskt älskar varandra. Då tror jag att vi både lättare och snabbare drar ned det röda skynket och bara känner oss sårade och ledsna. Och slår tillbaka, eftersom vi upplever oss slagna.

Köksritande

Har under den senaste veckan, vid tillfälle och möjlighet, ägnat mig åt att rita kök. Köket här hemma som vi sedan två år trivs i, ritade jag också. Både då och nu med hjälp av IKEA:s ritningsprogram. Väldigt skitkul! Vet inte vad det är som är så roligt i det hela, skapandet eller problemlösandet, eller en kombo. Roligt är det!

Köket som har ritats nu i fyra varianter är Vickies kök. Hon har en liten etta med kokvrå, får man väl kalla det. Ett kök på 2,40 x 1,50 meter. I nuläget är det i 60-talsskick - max. Omålat på insidan av alla skåp, ett minimalt kylskåp med ett ännu minimalare frysfack i. Inte en låda för bestick och dylikt i sikte, ej heller någon arbetsyta. En utmaning att få till, med andra ord! Är ganska nöjd med de varianter som ändå går att få till på så liten yta:Här en fristånde "vanlig" spis till höger.I den här varianten är det en 2-plattors häll i i mitten av bänken till höger.
Här är det ett hörnskåp både på vägg och golv till vänster som är lite svårt att se i den här vinkeln och så står kyl/frys intill. Hällen i det fristående skåpet till höger. Även här häll i skåpet till höger.

I morgon ska den unga damen till Ikea för att begrunda och helst välja variant på kök, titta på skåpen, välja färg på luckor och bänkskiva. Inte alldeles lätt när man aldrig förr funderat i sådana banor!

Clockwise

Återigen har jag hittat fina saker på Tradera. Den här gången en gammal väggklocka, en liten behändig sak, med mycket patina och atmosfär. Hämtade den i förrgår, den har varit lite svårflörtad att få igång, men nu verkar det som vi är på "speaking terms". Den vill hänga lite snett för att gå, verkar det som. Ett alternativ, enligt säljaren, är att ta bort urtavlan och justera lite grann. Men det vet jag inte om jag vågar. Kan stå ut med att den hänger lite snett, om jag måste!Ja, det är ju inte klockan på bordet, det är den gamla...utan den på väggen, visst är den söt?Efter kundbesöket i går blev det tid till en sväng i Birsta. Först på Ikea för att kolla att köksritningarna jag gjort till Vickies lägenhet funkar i praktiken och fick bekräftat att det gör dom. Nu är det bara för henne att välja vilken av de fyra varianterna hon vill ha!

Sen blev det Siba och ÄNTLIGEN en ny telefon. Har ju kört på en gammal avlagd i säkert ett halvår, sen den "nya" fick en reva i displayen. Har funderat en hel del fram och tillbaka om jag skulle ha nån av de senaste "värstingarna", men jag har inget behov av att kunna komma åt mail, Facebook eller annat på nätet under dagtid, så det blev en någorlunda "vanlig" mobbe. Det går att komma åt mailen även på den här, men det får vara. Nu ska jag bara försöka komma underfund med den..... få se om man kan bli phonewise också....?
RSS 2.0