Målning m.m

Hela dan igår tvättade jag timmerväggar. Först en gång, och fick byta vatten för varje stock, sen en gång till. Det är sånt som gör att man känner att underarmarna som fick träningsvärk efter kratsningen av stockarna, inte riktigt hade återhämtat sig.

Idag har jag målat samma stockar, med samma armar, vilket känns. Men det blev så bra! Det som inte är bra är lukten. Det är en speciell färg som ska förhindra genomslag av kvistar, nikotin, rök, sot och dyligt, och är då oljebaserad. Sådana färger har ju mycket lukt i sig, men när man dessutom har öppen eld i huset, levande ljus och tex spis och kamin, så luktar det sju resor värre. Det luktar terpentin, fotogen eller vad det är, starkt och svider i ögonen. Väggen behöver nog målas en gång till, men det får bli senare!

På eftermiddagen var vi hos vår lokala antikhandel och hämtade ett gammalt skåp som jag hittade när jag kikade förbi häromdagen. Behöver mer utrymme för pärmar och annat arbetsmaterial i mitt arbetsrum, men vill fortsätta på den inslagna stilen, inget IKEA.

Skåpet är från mitten på 1700-talet och ett ståndskåp. Vet inte varför det heter så, men det är gjort för att ena sidan alltid ska stå mot en vägg. Det finns ingen målning och ingen krönlist på den sidan. Så här såg det ut när det stod i butiken:När vi åkte hem därifrån möttes vi av en alldeles fantastiskt vacker himmel, samtidigt som det började snöa igen:Tyvärr säger de ju att det ska bli mildare väder fram på fredag, tycker det har varit ganska lagom de senaste dagarna med mellan -5 och -8.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0