Ebbas bok

Förra helgen firades ju "Lilla Julafton" hos Dennis, Heli och lilla Ebba. En av julklapparna hon fick hade jag gjort själv. Fick mycket beröm för den vilket var jätteroligt. Finns det någon läsare här som har barn eller barnbarn, är det varsågoda att knycka idén!

Tycker att det är jätteviktigt att små barn så mycket som det över huvud taget är möjligt hålls borta från allt onaturligt, konstgjort och tillsatt som vi dagligen bombarderas med. Det har ju konstaterats att mjukgörare i plast och E-nummer och konserveringsmedel av alla de slag, stannar kvar i våra kroppar, lagras och förs över till nästa generation. Som fyller på med eget intag. Att det skadar arvsmassa och orsakar cancer är också konstaterat.

När mina barn var små hade de en mjuk bok i plast, vars sidor förmodligen var stoppade med skumgummi. Denna tyckte de mycket om och såklart stoppades den i munnen så som små barn gör. Med den kunskap man nu har om plast tyckte jag att ett annat material vore bättre - tyg. Vanlig, kraftig lakansväv, som fick ett extra lager i sidorna för att bli lite rejälare. Köpte giftfri textilfärg och ritade enkla bilder på sidorna. Boken är tvättbar i 40 grader, så det är enkelt att hålla den så ren som man vill. Sen är det ju också så att vi är alldeles för renliga numera, vilket enligt forskning är ytterligare en anledning till ökande eksem och astma hos barn. Gillade starkt det jag så hos Dennis och Heli; ingen överdriven tvättning av Ebba så fort hon tagit i någonting, utan precis så som jag tycker att det ska vara!

Boken var det, här kommer några bilder:


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0