Eldning

Vår renovering av det här huset har ju blivit ett mycket större projekt än vad vi trodde, och ville. Vår tanke var ju ytrenovering, men vi förstod ju ganska snart att det behövdes betydligt mer än så. Det mest behöver rivas ner och göras om. Det som rivits ner har vi lagt i en hög ute på åkern och eldat upp allteftersom. Vissa år har det inte gått att elda och högen har byggts på.

För några veckor sedan eldade vi en sväng och blev av med ca hälften och idag tillät vädrets makter oss att elda igen. Självklart vill vi ju ha vindstilla, så ingen glöd åker iväg med vinden och antänder vår gamla skruttiga lagård osv, gärna vill vi ha lite snö på marken så det inte är någon risk att elden sprider sig, eller att någon glöd tänder på gammalt gräs.

Hösten har ju varit väldigt mild, vilket vi idag var tacksamma för; det visade sig att högen som skulle eldas inte var frusen ända ner till marken, utan vi kunde dra loss allting. Sååå himla skönt att få bort eländet! Tidigare år har vi fått lämna det nedersta lagret eftersom det varit fruset, men nu kom vi ner till nivåer FÖRE vår tid i huset!
Enda nackdelen är att man får så himla ont i kroppen av allt slitande och släpande! NEJ! Det är inte åldern.....?

Det blir ju alltid en glödhög kvar när man eldar som ligger och pyr. Sist vi eldade blåste det upp på sena kvällen och oron för att glöden skulle blåsa iväg och hamna på fel ställen gjorde att jag drog på jackan ovanpå morgonrocken och gick ut och hällde vatten på glödhögen mitt i natten. I kväll borde jag inte behöva göra det, eftersom de lovar att det ska komma snö i natt.

Och så har vi ju det här med Tradera. Mycket har jag sålt där och ännu mer trevliga saker har jag hittat där. Det senaste är (förutom ett par sprillans nya fodrade skinnhandskar för en billig peng) en lampa/lykta som kommer att bli så himla bra i vår hall:


Vacker gammal taklampa lyktlampa

Den är ännu finare i verkligheten än på bild! Den blir kanonfin till de vitmålade timmerstommarna och brädväggarna!


Kommentarer
Postat av: Vendela

Hejsan,

även fast renovering kan vara tungt är ofta resultatet värt allt. Det skulle vara roligt om du vill visa upp ditt projekt på Byggla.se. Är du intresserad kan jag erbjuda en morot. Vi har även en golvtävling och en jultävling som pågår just nu. Maila mig på vendelabyggla@gmail.com så berättar jag mer!

/Vendela

2011-12-19 @ 17:58:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0