Målerifunderingar

Idag har det äntligen blivit tid att jobba med hallen! För min del har det väl inte varit så roligt jobb; dra ur alla gamla spikar och nubb ur timmerväggen och kratsa ur mossan som den är tätad med. Men det måste ju göras... och inte är jag färdig heller, det tar tid det där att få bort mossan. Den är hårt itryckt mellan stockarna och har ju suttit där och torkat till i över hundra år. Det blir fortsättning i morgon!

Skrev ju tidigare om idéer jag hade om hur väggarna skulle bli, och var vi landar är inte riktigt klart än. Klart är att det blir brädvägg, den har börjat komma upp i dag.

Men det har börjat dyka upp idéer i mitt huvud om att kanske måla på brädväggen.... alltså inte bara färglägga den, utan kanske försöka måla något mönster.... En favorittidning är Gård och Torp och har ju sett flera reportage från gamla hus och gårdar där man i husets begynnelse målat direkt på timmer- och brädväggar. Skulle vara roligt att testa! I ljusblått/gråblått på vit botten..... kanske.

Ett annat projekt som dykt upp är att gömma elskåpet. Elektrikerna vi hade här i förra veckan bytte ju ut det (nya) gamla elskåpet mot ett nytt. Det andra rymde inte alla kablar och proppar så det behövdes ett till. Det fiffiga var att de då satte dit ett större, men smäckrare, ett långsmalt. Men det ska ändå byggas in i något slags skåp, som får gå från golv till tak. Där skulle jag också vilja göra något snyggt och tidsenligt. Frågan är bara vad jag har kapacitet till?

Skulle vilja ha någon fin målning på luckorna, nåt sånt här skulle jag kunna tänka mig:Men det är bara att inse att det klarar jag inte. Funderar därför på gråvita luckor, kanske med en snygg schablon i gråblått? Eller kanske bara måla enfärgat, i stil med detta:Men man ser även på det här skåpet hur fint det skulle vara med en suddig målning på det!

Men nåt sånt här tror jag att jag skulle kunna fixa:Det får gro ett tag till, men nåt ska jag försöka mig på!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0