Stängt och bommat.

Nu är då julen nermonterad och påsken riggad; påskdukar på borden och tygpåskliljor i vas. I stugan, i väntan på vår återkomst i påskveckan. Känns ju då så mycket mer välkomnande! Hur kul skulle det vara att då ta ner stjärnor och stakar?

Sen känns det ju helt OK att komma hit hem till julen igen, för vi har ju ännu inte sugit ut allt gott ur den! 

Under dagarna där uppe har jag skissat och funderat över hur ett målat mönster på våra brädväggar i hallen skulle kunna se ut, och framförallt vad man skulle kunna klara av att måla. Det är absolut ingen lätt sak, nåt av det! Det kommer att behöva värkas på ett tag till! Har flera idéer, men som sagt, att klara av det....

Det ska ju byggas ett skåp som ska dölja proppskåpet i hallen och där tror jag att jag ska sno min egen idé och kanske göra nåt liknande som på dörrarna i stugan; en svamp, färg och så dutta! Men här tror jag att jag ska ha två färger. Får se....


Påsk i sikte!!!!

Vi har haft väldigt sköna, avkopplande dagar här i stugan. Enda smolken har väl varit en magsjuka från helvetet.
Nej, vi själva har inte blivit drabbade (än), men en närstående som har saknat sin mamma....som borde varit där och tagit hand om henne.....

Självklart svider det i mammakroppen när man inte kan bidra med annat än goda råd per telefon, men det hade inte blivit mer även om vi hade funnits på åkavstånd. Men ändå.

I kväll är det sista kvällen här, snart dags för sista bastubadandet för säsongen. Det goda är ju att våra säsonger är ganska långa; börjar till påsk och slutar under jul/nyår. Alltså är det bara ca 3 månader som vi inte har stugan öppen, men det känns vemodigt ändå.

Påsken förra året bjöd på härligt vårväder och vi fick se snön krypa undan för var dag. Vi kunde till och med kratta gräsmattan allteftersom snön försvann. Nu hoppas vi på att det inte blir så himla mycket snö i vinter så det hinner töa undan rejält till påsken!


Dagmar

Länge trodde vi att hon inte skulle komma, Dagmar, men när hon väl kom så märktes det! Var upp vid halv två natten till i går och då var det fortfarande ganska lugnt, men strömmen hade gått.

Nånstans före fyra på morgonen vaknade vi båda två av att det dundrade som av åska och då förstog vi att nu är det allvar. Det har blåst och stormat förut sen vi flyttade till vårt hus, men det har aldrig varit som det här. När byarna tog i kände vi hur huset gungade till. Det var RIKTIGT obehagligt! Vi gick upp båda två och såg hur stora träd utanför vek sig parallellt med marken i stormen. Rädslan finns ju naturligtvis att något träd ska falla över huset, eller att vår gamla murkna lagård ska komma i bitar flygandes in i huset.

Samtidigt finns det ju inget man kan göra. Så till slut gick vi och la oss igen, inte för att det gick att sova nåt speciellt, men återigen, man kan inget göra.

Somnade väl frampå morgonen när det inte längre dundrade lika vildsint och vaknade alltså ganska sent. Då hade stormen (orkanen) lagt sig och det var bara rejäl blåst.

Som tur var hade inget träd runt huset fallit och lagårn stog märkligt nog kvar. En kantplåt på garagetaket hade vikt upp sig, men det var det enda som hänt med våra byggnader. Däremot var det plockepinn i den delen av skogen vi ser från huset. Gissar att ca 20 träd fallit bara där. Hur det ser ut en bit upp har vi inte ännu tagit reda på. Det får bli ett senare problem.

Strömlösa var vi ända till kvart över nio på kvällen. Tack vare vedspis och kamin hade vi varmt och skönt hela dan, laga mat gör jag ju i princip alltid på vedspisen under vinterhalvåret. Bekymret var frysen. Framför allt den goda löjromen vi fick av Markus när de var hos oss strax före jul.

Frysen ska ju klara maten i 24 timmar har man ju hört, men hur sant det är vet man ju inte. Vi öppnade inte dörren dit in, utan blundade och hoppades.... min tanke var att gå upp tidigt i morse och steka upp köttfärs och annat som låg där. Som tur var behövdes det inte, eftersom elen kom tillbaka i går kväll.

I stället kunde vi fullfölja planen vi hade att lacka hallgolvet en första gång. Det var ju tvunget att lacka det "inifrån och ut" dvs mot ytterdörren och sen dra, eftersom det måste gås över när man ska till övervåning, kök eller toalett.

Så, vi drog när det var klart. Till stugan för några dagars bastu och avkoppling. Det roliga är ju bara att här är halv storm......! Vi vill inte ha mer nu!!!!!!!!!!!!!!!! 

Juldagen

Idag har timmerväggen blivit målad ytterligare en gång, så nu luktar det terpentin i hela huset igen! Dagens höjdpunkt har varit att Bertan har bytt dörr in till toaletten. Äntligen en riktig dörr som går att låsa! Den gamla har alltid varit krånglig, och hade på sista tiden slagit sig ännu mer, och gick inte att låsa.

Det var väl i princip dagens trevliga saker, sen finns en lista på mindre trevliga:

Skulle installera programmet till min kamera på den här nya fina datorn, men det gick inte så bra - de var inte kompatibla. Min kamera, inte fullt fem år gammal, är FÖR gammal! Så jag får ladda ner tagna bilder till min gamla dator, lägga över på ett USB och stoppa in dem i den nya. Hur kul är det?

Nästa elände är stackars Vickie som fått en kräksjuka från helvetet, i skrivande stund haft utgifter i 19 timmar.

Sen väntar vi på Dagmar, som vi inte ännu vet vad hon tänker ge oss. Känns väldigt onödigt med storm!

God Jul!

I förrgår kväll kom Kim och Markus för en övernattning på sin väg upp till Höga Kusten och hans föräldrar för att fira jul där.

De överraskade oss med att ha med både äkta Champagne och äkta Kalixlöjrom, dessutom tunnbröd som Kim hade bakat. Sanslöst gott! Med lite extra fin dukning med bästa glasen och porslinet fick vi en riktig julstämning, trots att det inte alls var någon julmat!I går påbrjades arbetet med att få igång den nya datorn. Pirrigt, har inte startat upp, med installationer och allt vad det innebär, någon förut. Idag blir det pill med att flytta över från den gamla till den nya, samtidigt rensa bort sånt som inte behöver följa med.

Samtidigt ska vi ha en lugn och skön dag, med Kalle och hans vänner, julmat och tillhörande drycker. Renoveringsarbetet får vänta till i morgon.

God Jul!


Målning m.m

Hela dan igår tvättade jag timmerväggar. Först en gång, och fick byta vatten för varje stock, sen en gång till. Det är sånt som gör att man känner att underarmarna som fick träningsvärk efter kratsningen av stockarna, inte riktigt hade återhämtat sig.

Idag har jag målat samma stockar, med samma armar, vilket känns. Men det blev så bra! Det som inte är bra är lukten. Det är en speciell färg som ska förhindra genomslag av kvistar, nikotin, rök, sot och dyligt, och är då oljebaserad. Sådana färger har ju mycket lukt i sig, men när man dessutom har öppen eld i huset, levande ljus och tex spis och kamin, så luktar det sju resor värre. Det luktar terpentin, fotogen eller vad det är, starkt och svider i ögonen. Väggen behöver nog målas en gång till, men det får bli senare!

På eftermiddagen var vi hos vår lokala antikhandel och hämtade ett gammalt skåp som jag hittade när jag kikade förbi häromdagen. Behöver mer utrymme för pärmar och annat arbetsmaterial i mitt arbetsrum, men vill fortsätta på den inslagna stilen, inget IKEA.

Skåpet är från mitten på 1700-talet och ett ståndskåp. Vet inte varför det heter så, men det är gjort för att ena sidan alltid ska stå mot en vägg. Det finns ingen målning och ingen krönlist på den sidan. Så här såg det ut när det stod i butiken:När vi åkte hem därifrån möttes vi av en alldeles fantastiskt vacker himmel, samtidigt som det började snöa igen:Tyvärr säger de ju att det ska bli mildare väder fram på fredag, tycker det har varit ganska lagom de senaste dagarna med mellan -5 och -8.


Köpt!

Ja, så blev jag köpt ändå!

Fick en kommentar på ett inlägg som erbjöd mig presentkort på Byggmax om jag ville visa vårt renoveringsprojekt på deras sida www.byggla.se. Om jag dessutom skrev om deras hemsida på bloggen skulle det bli ytterligare sådan påspädning.

Det kändes som en sak jag kunde sälja mig för. Dels harmlöst, dels var vi och handlade både i går och idag på just Byggmax, genom åren här har det blivit VÄLDIGT många pengar som gått till Byggmax....

När jag berättade för maken visade det sig att byggla var en sida han hade konsulterat flera gånger redan.

Så, nu väntar jag på presentkortet!!!!!!  :-)

Systuga

För några veckor sedan köpte jag en jättefin stuvbit på Tradera, ett grovvävt tyg, naturfärgat, med smala röda ränder. Tänkte att det skulle bli jättefint att klä en kudde med. Tanken var att det skulle varit klart för länge sen, men massa annat har ju kommit emellan.

I går kväll blev det äntligen dags! Förutom ett kuddfodral blev det även en löpare.

22:- kostade dessa mig, känns bra! Då har jag även en bit kvar som kan användas till något mindre projekt.
Färdigkratsad!

Idag har urkratsningen av mossa mellan stockarna i timmerväggen ÄNTLIGEN blivit klar! Det tog längre tid än jag trott, mycket och väldigt hårt packad mossa fanns där. Eller finns, har faktiskt inte varken kunnat, eller velat, ta bort allt. Mossan sitter på sina ställen i hela mellanrummet mellan stockarna och de är väldigt breda. Men mycket karvande och kratsande har det blivit, har faktiskt lite träningsvärk i underarmen.Här syns en del som är kvar, samt en "låsning" (heter nog nåt annat) som går genom stockarna och fixerar dem mot varandra.

Nästa steg är att tvätta rent dem och sedan återstår målning, det är ju det jag ser fram mot! Att få se hur det kommer att te sig!

Snöat har det gjort hela dan, tyvärr har temperaturen legat runt nollan så snön är ganska blöt. Men stämningsfullt är det!Snön är så tung att grenarna tyngs ner och granen ser lite tilltufsad ut. Ändå har jag skakat av den en gång under dagen.

Ebbas bok

Förra helgen firades ju "Lilla Julafton" hos Dennis, Heli och lilla Ebba. En av julklapparna hon fick hade jag gjort själv. Fick mycket beröm för den vilket var jätteroligt. Finns det någon läsare här som har barn eller barnbarn, är det varsågoda att knycka idén!

Tycker att det är jätteviktigt att små barn så mycket som det över huvud taget är möjligt hålls borta från allt onaturligt, konstgjort och tillsatt som vi dagligen bombarderas med. Det har ju konstaterats att mjukgörare i plast och E-nummer och konserveringsmedel av alla de slag, stannar kvar i våra kroppar, lagras och förs över till nästa generation. Som fyller på med eget intag. Att det skadar arvsmassa och orsakar cancer är också konstaterat.

När mina barn var små hade de en mjuk bok i plast, vars sidor förmodligen var stoppade med skumgummi. Denna tyckte de mycket om och såklart stoppades den i munnen så som små barn gör. Med den kunskap man nu har om plast tyckte jag att ett annat material vore bättre - tyg. Vanlig, kraftig lakansväv, som fick ett extra lager i sidorna för att bli lite rejälare. Köpte giftfri textilfärg och ritade enkla bilder på sidorna. Boken är tvättbar i 40 grader, så det är enkelt att hålla den så ren som man vill. Sen är det ju också så att vi är alldeles för renliga numera, vilket enligt forskning är ytterligare en anledning till ökande eksem och astma hos barn. Gillade starkt det jag så hos Dennis och Heli; ingen överdriven tvättning av Ebba så fort hon tagit i någonting, utan precis så som jag tycker att det ska vara!

Boken var det, här kommer några bilder:


Eldning

Vår renovering av det här huset har ju blivit ett mycket större projekt än vad vi trodde, och ville. Vår tanke var ju ytrenovering, men vi förstod ju ganska snart att det behövdes betydligt mer än så. Det mest behöver rivas ner och göras om. Det som rivits ner har vi lagt i en hög ute på åkern och eldat upp allteftersom. Vissa år har det inte gått att elda och högen har byggts på.

För några veckor sedan eldade vi en sväng och blev av med ca hälften och idag tillät vädrets makter oss att elda igen. Självklart vill vi ju ha vindstilla, så ingen glöd åker iväg med vinden och antänder vår gamla skruttiga lagård osv, gärna vill vi ha lite snö på marken så det inte är någon risk att elden sprider sig, eller att någon glöd tänder på gammalt gräs.

Hösten har ju varit väldigt mild, vilket vi idag var tacksamma för; det visade sig att högen som skulle eldas inte var frusen ända ner till marken, utan vi kunde dra loss allting. Sååå himla skönt att få bort eländet! Tidigare år har vi fått lämna det nedersta lagret eftersom det varit fruset, men nu kom vi ner till nivåer FÖRE vår tid i huset!
Enda nackdelen är att man får så himla ont i kroppen av allt slitande och släpande! NEJ! Det är inte åldern.....?

Det blir ju alltid en glödhög kvar när man eldar som ligger och pyr. Sist vi eldade blåste det upp på sena kvällen och oron för att glöden skulle blåsa iväg och hamna på fel ställen gjorde att jag drog på jackan ovanpå morgonrocken och gick ut och hällde vatten på glödhögen mitt i natten. I kväll borde jag inte behöva göra det, eftersom de lovar att det ska komma snö i natt.

Och så har vi ju det här med Tradera. Mycket har jag sålt där och ännu mer trevliga saker har jag hittat där. Det senaste är (förutom ett par sprillans nya fodrade skinnhandskar för en billig peng) en lampa/lykta som kommer att bli så himla bra i vår hall:


Vacker gammal taklampa lyktlampa

Den är ännu finare i verkligheten än på bild! Den blir kanonfin till de vitmålade timmerstommarna och brädväggarna!


Basala kontra nya behov

Hela hösten har min dator emellanåt betett sig skumt, segat ner emellanåt och däremellan varit helt OK. Inte så konstigt egentligen med tanke på att den en liten bit in på nästa år fyller fem år. Förmodligen lever den på övertid.

Så min tanke var att skaffa en ny innan den kraschar, allt blir ju så mycket enklare då. Skulle börjat rodda i det där för länge sen, men tiden har inte velat räcka till. I går gjorde jag det, tog kontakt med företaget som hjälpte mig när min gamla stationära pajade och jag fick min nuvarande trotjänare.

Det visade sig att det är inte så lätt det där, med datorer. Självklart är det så att anlitar man ett företag så ska de skära emellan, de ska också leva, det är OK. Men när man känner att de försöker få mig att köpa nåt som inte är så bra, då blir jag anti. Bara för att det är nåt de kan skära emellan MYCKET på. Inte för att ge mig något jag blir nöjd med. Tror att man biter sig i svansen då.

Så nu kikar jag på Dustin och funderar på att göra jobbet själv med installation, nedladdning och flyttning av befintligt. Allt det där jag var beredd att betala för, för att slippa!Nu är det dags för premiär i det Erikssonska huset! Har fått hem en sprillans ny karaokeskiva med gamla, med betoning just på gamla, godingar! Det är tre veckor sedan stämbanden användes till annat än vardagligt samtal, men i kväll är det dags! Kan nog säga att det är snudd på beroendeframkallande, det här med sång.

Egentligen är väl inte det så konstigt; både sång och dans är ju aktiviteter som är basala och uråldriga och som har konstaterats lösgöra endorfiner (tror jag det heter), dvs må-bra-hormoner. Så, ja, det är nog beroendeframkallande.

Titta bara på naturfolken (tror även det gällde alla oss andra en gång i tiden) som kan försätta sig i transtillstånd med hjälp av sång, dans och rytm. Det kan nog vi med, vi har bara glömt hur!

Målerifunderingar

Idag har det äntligen blivit tid att jobba med hallen! För min del har det väl inte varit så roligt jobb; dra ur alla gamla spikar och nubb ur timmerväggen och kratsa ur mossan som den är tätad med. Men det måste ju göras... och inte är jag färdig heller, det tar tid det där att få bort mossan. Den är hårt itryckt mellan stockarna och har ju suttit där och torkat till i över hundra år. Det blir fortsättning i morgon!

Skrev ju tidigare om idéer jag hade om hur väggarna skulle bli, och var vi landar är inte riktigt klart än. Klart är att det blir brädvägg, den har börjat komma upp i dag.

Men det har börjat dyka upp idéer i mitt huvud om att kanske måla på brädväggen.... alltså inte bara färglägga den, utan kanske försöka måla något mönster.... En favorittidning är Gård och Torp och har ju sett flera reportage från gamla hus och gårdar där man i husets begynnelse målat direkt på timmer- och brädväggar. Skulle vara roligt att testa! I ljusblått/gråblått på vit botten..... kanske.

Ett annat projekt som dykt upp är att gömma elskåpet. Elektrikerna vi hade här i förra veckan bytte ju ut det (nya) gamla elskåpet mot ett nytt. Det andra rymde inte alla kablar och proppar så det behövdes ett till. Det fiffiga var att de då satte dit ett större, men smäckrare, ett långsmalt. Men det ska ändå byggas in i något slags skåp, som får gå från golv till tak. Där skulle jag också vilja göra något snyggt och tidsenligt. Frågan är bara vad jag har kapacitet till?

Skulle vilja ha någon fin målning på luckorna, nåt sånt här skulle jag kunna tänka mig:Men det är bara att inse att det klarar jag inte. Funderar därför på gråvita luckor, kanske med en snygg schablon i gråblått? Eller kanske bara måla enfärgat, i stil med detta:Men man ser även på det här skåpet hur fint det skulle vara med en suddig målning på det!

Men nåt sånt här tror jag att jag skulle kunna fixa:Det får gro ett tag till, men nåt ska jag försöka mig på!

Lilla Julafton

Helgen har varit fantastiskt rolig och mysig, med god mat och umgänge med
familjen. Till och med barnens far och hans sambo var med, väldigt trevligt och
roligt!

De vuxna barnen förändrar sig inte så mycket, vilket däremot lilla Ebba
gjort. Hon är inte fullt 8 månader, men reser sig själv och kryper vilken dag som
helst.Roligt också att få se Dennis och Helis nya hus. Jättefint, med högt i tak i ena delen,
där den nästan 3 meter höga granen vi tagit med, gjorde sig kanonbra!Men det kan  behövas viss om- och/eller tillbyggnad när Ebba blir äldre och
börjar klättra:Mot julen!

Fönstret på den här bloggen - när jag gör inlägg - ser sen igår väldigt konstig ut.
Den är förskjuten åt höger, så texten försvinner ut i periferin och jag inte ser vad
jag skriver. Efter förfrågan hos administratören får jag svaret att det är för att jag
använder Internet Explorer. Det är det nämligen väldigt få som gör! De allra flesta
använder nämligen Fozilla Firefox (finns som alternativ hos mig) men även några
andra som jag aldrig hört namnet på.

Kan vara så att jag är oerhört mossig, men jag trodde nog ändå att just Internet
Explorer fortfarande var den största? Har jag fel? Tar gärna emot svar om det!!!

Nåväl, i morgon ska vi äntligen ge oss iväg mot storstan, mot julfirande lite i förskott.
Hem till Dennis, Heli och lilla Ebba för att fira lilla julafton ett par veckor för tidigt.
Men det här var den enda helgen det gick att samla alla, och det ska bli såååå
roligt!

Enda smolken är att de lovar ett rejält snöoväder just till i morgon. Säsongens första. V
Var det nödvändigt just i morgon?

Igång igen

Ikväll känns det ganska bra. Elektrikerna har varit här i totalt tre dagar och fixat
och dragit om elen, så nu funkat elen överallt i huset, vi har till och med fått till
utebelysningen igen. Framförallt när jag kom hem från Göteborg i förrgår natt,
saknade man den....

I går var det väl annars ingen höjdardag. Somnade ju så sent efter utflykten till
Göteborg och skulle upp ganska tidigt för att ta emot elektrikerna, detta ihop med
anspänningen från den dagen gjorde att jag gick som i ett vakum hela dagen.

Idag har jag börjat nysta i chokladkunderna och det känns också bra, vi får se vad
det kan bli av det uppdraget!

Lauenstein Selection, 21 olika praliner

Cappuccino ganache

Flygande fläng

Fyra flygresor på en dag har det blivit idag. Sundsvall-Sthlm, Sthlm-Göteborg, Göteborg-Sthlm, Sthlm-Sundsvall. Fyra timmar ombord på flygplan, fyra hos min uppdragsgivare och nästan två i bilen, därtill ett antal i väntan på flygplatserna...

Åkte hemifrån kvart i åtta i morse och var tillbaka här hemma 23.25. Lång dags färd mot natt! Självklart blev den sista delen Sth-S-vall försenad.... och landade till ett ymnigt snöfall. Ett sådant där som det inte går att ha helljuset på när man kör, för då blir det en vit flimrande vägg, men det går inte att ha halvljus heller för då ser man bara ett par meter framför sig. Men det gick bra.

Dock kylslaget här hemma, vi kunde ju inte elda i morse när vi skulle iväg båda två, så under dagen hade det sjunkit rejält här hemma, trots att vi ökade elementen innan vi åkte. 16,8 grader i köket, 16 i sovrummet. Tror jag lånar Bertans duntäcke i natt, han ligger ju i ett varmt och skönt hotellrum nånstans i Stockholmstrakten! I morgon blir det till att elda ordentligt i båda eldstäderna!

Godnatt!Up's and down's....

Vi fick nog klart för oss under gårdagen varför vårt vatten tagit slut; det visade sig att grannen hade glömt en kran öppen när han trott sig stängt av sitt vatten. Våra brunnar ligger nära varandra och när hans brunn blev tom, tog den vatten från vår och tömde även den. Bra att få veta att det inte är något läckage i nån skarv i den nergrävda ledningen - hade varit värsta mardrömmen!

Nu är vi hemma igen, men innan avfärd var vi hos svärmor för en fika och säga hejdå. Det blev en kalldusch. Ju äldre hon blir, ju lynnigare och mer skrupelfri blir hon. Den här gången gjorde hon VÄLDIGT klart för mig att det inte ALLS var bra att jag inte bakade bullar och kakor! För vad hade vi då att bjuda på om nån kom och hälsade på? Och hur i hela friden kan man dricka kaffe utan att ha sådant till? Och Bert-Åke som hon ju absolut visste gillade sådant?

Och det är just där skon klämmer. Hon är övertygad om att han suktar efter bullar och kakor och förnekas sådant av mig. Att han av egen fri vilja skulle kunna välja bort sådant kan hon helt enkelt inte tro. Det måste vara någon som missunnar honom. Jag.

Livet är härligt!

Min övertygelse är att jag i morgon får en betydligt roligare dag! Då ska jag med hjälp av SAS ner till Göteborg för att hälsa på en av mina nya uppdragsgivare! Har bara pratat med dem på telefon och via mail hittills, men tyckt om det jag hört. De har även varit generösa med uppgifter på befintliga kunder, vilket inte är helt vanligt! Det ska bli riktigt spännande och roligt!

Har ju faktiskt fått ytterligare en ny, blev klart i förra veckan. Kvalitetschoklad från Schweitz och Belgien. Smaka på den!

Vattenvånda

Efter sju sorger och åtta bedrövelser, eller åtminstone sju träningsvärker och åtta skrapsår, har vi nu faktiskt fått vattnet att fungera igen!!!!!

Maken konstaterade ju igår att vatten fanns det gott om i brunnen, så alltså har det på något sätt, av någon anledning kommit in luft i vattenledningen och det enda sättet att få bort den är att trycka ut den, bakvägen, med vatten.

Det hämtades vatten i många, stora dunkar och medelst bensinpump skulle det tryckas upp i brunnen här nerifrån.

Men vår huvudkran är begåvad med en backventil som tillåter vatten att komma den rätta vägen, uppifrån, men inte bakifrån... så det gick inte alls!

Återstod att byta kran. Så skedde, såklart med besvär. Stort besvär! Det skulle ske i vattenlådan i golvgaraget och den är nersänkt sådär 75 cm i marken under golvet. Hur lätt är det att ligga på mage på det kalla betonggolvet och skruva loss och dit?

Men kranen byttes, vattnet tryckte bakvägen och vattnet från brunnen kom som en trissvinst tillbaka.

Det var bara det att den nya kranen läckte mer än vi vågade stå ut med. Vad göra? Jo, byta kran igen....

Vi turades om att hänga ner i lådan och skruva. Självklart är det inte så enkelt att bara byta. Det är gängor som ska hamna rätt, det är rör som ska matcha och det är rörmuffar (eller vad det heter) som ska täta rör mot förgreningar och som ska hålla tätt och passa.... och ja, det tog många timmar innan vi knäckte nöten. Ingen av oss är ju nån rörmokare och vet av erfarenhet hur, och vad, som ska funka och passa, utan det blir trial and error av värsta sort. Maken lyckades bryta av en arm på en rörtång (ja, han är starkare än ha vet), men svärmor hade en ny. MEN VI FICK DET ATT FUNKA!!!!!!!!!!!!!!! Utan att läcka!!!!!!!!!!!!!

Det känns så oerhört jävla bra! Så ikväll får vi njuta av en dusch både före och efter bastun som kommer av att man vrider på en liten kram och inte för att man häller vatten över sig själv ur en grön vattenkanna med stril! Samtidigt ska man absolut inte förakta det enkla självklara, som faktiskt kan gå förlorat i denna värld av teknik!!


Primitivt liv

Förra veckan skulle vår allra käresta svärson låna stugan av oss när han skulle jobba norröver. Både hans och vår förvåning och desperation blev stor, när han upptäckte att det inte fanns något vatten i ledningarna.

Stackarn blev tvungen att hals över huvud åter ge sig iväg ut och hitta ett hotell att övernatta på. Vi, framför allt maken, fick sedan sådär en veckas sömnlösa nätter.

Nu är vi på plats i stugan och nej, det kommer inget vatten ur ledningarna. Brunnen är kollad och den är full med vatten, så problemet är förmodligen luft som kommit in i vattenledningen och blockerar.

Det kommer att tas nya tag med problemet i morgon.

Till dess funkar det bra att hämta sjövatten i hinkar och fylla toatanken med så man kan spola, dricksvatten hade vi med oss. Nu ska vi basta också. Samma där; värma sjövatten på spisen, blanda med kallt sjövatten och tvätta sig. Det finns ju golvbrunn så vattnet rinner ju bort!!!! Tvättat sig har man ju gjort i alla tider utan rinnande vatten, så varför skulle inte vi kunna?

Man får ju vara lite primitiv......


RSS 2.0