Sköna dagar

Igår hade vi en helt underbar sommardag, knappt ett moln på hela dagen och skapligt varmt. Undrar om det var den sista riktiga sommardagen? Varje år, hela augusti, är det den tanken jag har när det är så där riktigt härliga sommardagar. Pessimist? Nja, när det har gått så här långt in i augusti är det nog mer realistiskt. Samtidigt ett sätt att påminna sig själv att ta vara på dagen. Helt gjorde jag inte det ändå i går; målade utbyggnationer på garaget (måste göras innan hösten) och klippte gräs. Men nån stund med ansiktet i solen blev det också. Och såklart grillade vi, och satt ute och åt!

Vi har ju fortfarande torkapparaturen som står och blåser 50-gradig luft ner i husgrunden, vilken sedan sipprar upp i huset och ger oss en inomhustemperatur på ca 23 - 25 grader. Om vi inte konstant vädrade skulle det nog vara mer.

Det gör ju att vi inte har behövt elda ännu. Har ju i och för sig varit hyfsat varmt länge, men nån eldning hade nog behövts annars. Det har gett mig tid att hinna svärta spisen innan eldningssäsongen. Så här svart och fin blev den:



Nästa "putsning" är att måla på lite mer vit färg i vedutrymmet under spisen, det är inte gjort sen den byggdes upp och börjar bli lite åtgånget:



Färg finns uppe i stugan och ska tas hem nästa helg när vi åker upp. Sen gäller det bara att göra det.....

I dag har det varit en mulen dag och jag blev sugen på att kolla om kantarellerna jag lämnade kvar i skogen hade vuxit på sig och var hämtbara. "Tvingade" med mig maken på en kontrollrunda. Förstod ganska snart att jag hade ögonen nere i marken för att leta kantareller, medan han hade ögonen i en helt annan nivå för att se vilka träd som skulle vara lämpliga att ta ner i höstens vedavverkning.....

Men det är helt OK, vi fick motion, frisk luft, kantareller och koll på avverkningsläget!

Dessutom en god middag efteråt på fläskfilet med kantarellsås för fyra personer (dvs två i frysen)!







Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0