Tummen upp och tummen ner

Idag har vårpremiär nr 2 ägt rum; årets första grillning! Har haft en alldeles härligt ljummen dag med som mest  +9 grader, solen har gluttat något lite också. Snön smälter så man nästan ser det med blotta ögat! Härligt nog utlovas liknande väder i morgon, vilket KAN innebära att vår backe blir i det närmaste isfri!

Vårsolen/ljuset bär ju också med sig andra mindre trevliga saker, såsom att man VERKLIGEN ser hur skitiga fönstren är. Tog något fönster tidigare i veckan och idag de som var kvar - ja, kanske finns ett par kvar.... Det är inget roligt jobb, men fint när det blir klart - i dubbel bemärkelse, haha!

Dagens absoluta tummen ner, för att inte säga STORT SKÄMS! var när jag läste på Annica Dahlqvists blogg om hur vårt lokala bryggeri i Kvissleby, Vasa Bryggeri, tillverkar läsk som är så fullproppat med farligheter att lagen säger att de måste ha en varningstext på flaskan! En varningstext som säger att läsken inte bör drickas av barn. Vilka dricker i huvudsak läsk? Hur många vänder på flaskan och läser innehållsförteckningen?

Den innehöll nämligen gifter som kan göra barn hyperaktiva, utveckla ADHD, sänka IQ-nivån, utlösa astmaanfall och dessutom cancerframkallande.

Till saken hör också att ägaren av bryggeriet, som själv är småbarnsfar, för inte så länge sedan var cancersjuk. Snacka om cyniskhet och total avsaknad av moral och etik!

Här går att läsa mer! 

Just den här läsken är nog ett extremfall, men jag tror det finns ganska mycket skit i många andra läskflaskor också!

Faktum är ju att astma, allergier och bokstavskombinationer hos barn har ökat och ökar lavinartat. Min tro är att det absolut hänger ihop med vad vi stoppar i oss. Från 70-talet och framåt har det tillsatts väldigt mycket kemikalier i vår mat. Självklart gör de mest skada i små, icke färdigvuxna kroppar! Samt lagras, tills det blir för mycket för kroppen att klara av att hantera.

Tror faktiskt att hundmat är mindre farligt för barn än mycket av det vi bjuder dem!
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0