Kemikalier

Det härliga vårvädret fortsätter, och snön viker undan så det står härliga till. Nu har vi faktiskt kommit till det läget att det är mer barmark än snö!

Idag har jag varit på ett par kundbesök, de är så sällsynta vid den här tiden på året, men väldigt välkomna. En liten order blev det också!

Var även till tandläkaren och hämtade min "tandskena", dvs formen gjord efter avtrycket av tänderna jag gjorde i förra veckan. I kväll ska jag begå premiär med operation tandblekning. Har aldrig haft vita tänder, ens som barn, sen har många års rökning inte gjort det hela bättre... ska bli intressant att se vad som händer!

Det som används är ju förvisso en kemikalie; väteperoxid, men den bryts ner i naturen och förvandlas till vanligt vatten.

Dock finns en fasansfull massa andra kemikalier som inte bryts ner i naturen, eller i våra kroppar, utan lagras på båda ställena. Såg drygt hälften av ett program om detta i förrgår kväll, resten ska jag se på reprisen i kväll på SVT24. Dox: Underkastelsen, en svensk dokumentär om alla olika kemikalier vi utsätts för och vad de gör med oss. 

Programmet bekräftar i princip alla de teorier jag hade själv om tex varför en lärare jag är bekant med, hävdar att barnen är mycket dummare idag än för 30 år sedan, varför så många drabbas av ofrivillig barnlöshet (ca 2 barn/klass är "konstgjorda", varför det finns så mycken hyperaktivitet hos barn och yngre människor, varför våldet har eskalerat så oerhört de senaste 30-50 åren. Allergier osv, osv.

Det som inte togs upp, så långt jag såg, var kemikalierna i maten, som jag tror är lika illa.

Vet att det finns de som anser att "man kan inte hålla på att oroa sig över allt man utsätter sig för, då får man inte göra annat". Har själv sagt samma sak, men gör det inte längre. Tror att vi MÅSTE börja fundera på vad det är vi utsätter oss för, och FRAMFÖR ALLT våra minsta! All denna plast vi ger till våra minsta, i form av blöjor, nappar och leksaker, som innehåller flera giftiga komponenter. Flamskyddsmedel i möbler och tyger osv, osv.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0