In i byggdammet igen!

Ja, nu är vi igång med nästa projekt. Hallen. Blir krångligare än våra tidigare projekt.

När vi flyttade in här fanns kök, vardagsrum och ett sovrum på nedre plan. Det är ju vad två personer behöver. Så vi kunde renovera det rum som skulle bli vårt sovrum på övre plan och under tiden stilla bo kvar nere. Likadant med vardagsrum och kök; använda befintligt tills det nya var klart. Oerhört behändigt.

Men vi har bara en hall. Även här kommer vi att riva allt, från tak UNDER golv, dvs ända ner till mark. Då har man ingenting att gå på! Eftersom sovrum och vardagsrum numera ligger en trappa upp och hallen måste passeras för att komma till köket, ja, så blir det besvärligt. Självklart ligger även toaletten i hallen. Men det får lösa sig på nåt sätt! 

Det viktigaste projektet i vår är ändå veden. Men än så länge ligger stockarna till största del under snön och alltså är det för tidigt att kunna kapa och klyva.

Så min tanke var att börja riva i hallen, åtminstone innerväggarna. Det som blir gjort är ju gjort och behöver inte göras sen. Innerväggar är bättre att börja med än ytterväggar, vill ha lite högre temperaturer ute först...

De senaste dagarna har jag ägnat mig åt att rensa i hallen och idag var det dags för kofoten och börja få ner den gamla panelen och se vad som finns där bakom. Väldigt spännande! Visade sig att panelen var spikad direkt på timmerstommen:Så här såg det ut i fredags:Bertan har jobbat vidare med garaget. Nu är det klart sånär som på lister vid tak och golv, samt runt fönster och garageport! Såååå hääärligt! Känns som vi hunnit mycket här på sistone! Bådar gott!

På förmiddagen passade jag på att hjälpa våren igen. Vet att det egentligen är för tidigt, men tog bort det gamla torra från rabatten vid entréfasaden. Självklart hittar man massa små saker som har börjat spira, det är så härligt!

Det tråkiga är att dels har den här enorma snömängden vi haft, knäckt en hel del buskar och mindre träd, samt att vi för tredje året (minst) verkar ha haft ett gott år för sorkarna. Det är tunnlar överallt i snön och gångar och hål i marken överallt, samt att de även i år har gnagt på alla buskar. JAG VILL HA KATT! Gärna tre!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0