Kontraster

Förmiddagen bjöd på samma härliga vårväder. Satt på trappan en stund med näsan i vädret, men ryckte sedan upp mig och tog en promenad. Ingen lång, efter vinterns bilsittande är kondisen på 0, utan till vägs ände här i byn. Fram och tillbaka tar det en halvtimma, ganska lagom.

Vid vägs ände i vår lilla by, ligger det finaste lilla hus, med tillhörande uthus och härbre. Där bor/har bott ett par i 75-årsåldern. Oerhört pigga, vitala och sociala. Vi har inte umgåtts, men pratat när vi stött ihop. I höstas fick vi höra att mannen hade problem med ett sår i foten som inte ville läka, fick det omlagt varannan dag. Sedan var det något slag av förstoppning högt uppe i tarmsystemet som opererades. Nästa vi hörde strax efter jul var att han hade avlidit. Såret i foten hade utvecklats till kallbrand och foten måste amputeras. I kombination med magoperationen blev det för mycket för honom.

Någon månad senare fick änkan beskedet att hon har tjocktarmscancer och senare även hudcancer. Nästa vecka ska hon opereras. Träffade på henne på min promenad och det är så sorgligt och så dubbelt orättvist.

Slöglodde på TV för en stund sedan och ser "Plastikturisterna" där bla en 24-årig kille vill operera sina vårtgårdar för han tycker de är för STORA!!!! Samt även få bort lite löst skinn runt magen. Inte ens de Thailändska läkarna ville operera honom, trots inkomsten det skulle gett!

Kontrasten blir för stor, det blir för mycket!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0