Hem till mer vår!

En stund efter fyra i eftermiddags kom vi hem efter påskhelgen uppe i stugan. Som vanligt så svider det att åka därifrån, framför allt när även den här dagen blev solig och varm.

På vägen ner, strax norr om Härnösand, upptäckte vi att björkarna på sina ställen började skifta i grönt. Vi trodde först att det var ett område med björk som stog väldgit gynnsamt till, men upptäckte sedan att det fanns fler sådana områden, och att det alltså måste vara så att björken håller på att slå ut! Helt sanslöst och flera veckor tidigare än normalt.

När vi kom hem gick vi bara runt och "åååhh-ade", här har det fullkomligt exploderat medan vi varit borta. Gräsmattan är till största delen grön, när vi åkte i onsdags fanns det enstaka försiktigt gröna fläckar. Björkarna är skirt, men tydligt gröna, det är fullt med vitsippor och även i rabatten växer det så det knakar! 

I den 18-gradiga värmen som var även såpass sent, var det ju bara tvunget och snäbbtina grillmat från frysen och njuta även denna ljumma kväll. Enligt prognoserna ska vi ju nu få mer normala apriltemperaturer ett tag, dvs mycket kallare. Enda positiva med det är väl att det blir lite mindre svårt att sitta inne och jobba....

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0