Damm, skräp och allmänt skitigt....

Ja, nu är vi ordentligt inne i skiten igen! Damm, skräp och massa stora ingångar för råttorna om de vill....

Dagens rysare var när den gamla varmvattenberedaren som fått sitta kvar i badrummet, skulle ner. Stor som ett värre schabrak, säkert 50 kilo tung, och upphängd precis under taket med bultar som gick genom väggen och kom ut på hallsidan. Alltså var jag tvungen att lossa muttrarna på hallsidan och slå in bultarna genom väggen, medan Bertan stog på badrumssidan och höll emot/i själva beredaren.

Rädslan och adrenalinet sprutade vilt hos oss båda, kan jag säga, men det fanns ju inget annat sätt. Men det gick bra, som tur var.... 

Sen började rivning modell värre, så här ser vår hall ut nu:Under processen ska den gamla fula badrumsdörren bytas ut!

 

Den här "tjusiga" tapeten hittade vi under pärlsponten i hallen.Dock återstår mycket att riva än. Vi har också konstaterat att vi måste inkludera väggarna runt trappan i det här projektet också, det blir större än vi ville. Det värsta är att i "trapphuset" är det ju som värst kanske fyra meter högt och alltså måste vi på något sätt bygga några ställningar för att kunna jobba. Riktigt hur vet vi inte än.

Patrik Sjöberg

Patrik Sjögren är återigen på löpsedlarna. Den här gången av helt andra skäl än andra gånger.

En mycket tragisk anledning, som nog i sig kan ge en förklaring på en del andra rubriker han fått; droger o dyl.

För det är som han säger: hel blir man aldrig efter sådant.

Har aldrig varit särskilt imponerad av Patrik Sjöberg, utom av hans rent idrottsliga bedrifter, men nu är jag det!Stort!


Jobb och jobb

Nu är det slut på ledigheten, just när man egentligen behöver den som bäst. I min bransch är det ju en rejäl svacka under april, då görs det inte många inköp i butikerna. Sen kommer ett litet uppsving under maj, när man ser att det tidigare inköpta börjar gå ut ur butikerna. Nu ska jag försöka få del av det lilla uppsvinget.

Har suttit hela dagen och ringt och till slut lyckats boka några dagar i Dalarna nästa vecka. Har inga stora förhoppningar om utfallet av det, men att ha hittat några som tar emot besök är bra ändå.

Men som sagt, "ledighet" för att kunna jobba hemma hade annars behövts. Nu är ju snön borta och idag har jag börjat med vedklyvningen. Enligt gamla traditioner ska den ju vara avklarad till påsk och veden sedan ladad till midsommar. Vi får vara glada om klyvningen är klar till midsommar....Hem till mer vår!

En stund efter fyra i eftermiddags kom vi hem efter påskhelgen uppe i stugan. Som vanligt så svider det att åka därifrån, framför allt när även den här dagen blev solig och varm.

På vägen ner, strax norr om Härnösand, upptäckte vi att björkarna på sina ställen började skifta i grönt. Vi trodde först att det var ett område med björk som stog väldgit gynnsamt till, men upptäckte sedan att det fanns fler sådana områden, och att det alltså måste vara så att björken håller på att slå ut! Helt sanslöst och flera veckor tidigare än normalt.

När vi kom hem gick vi bara runt och "åååhh-ade", här har det fullkomligt exploderat medan vi varit borta. Gräsmattan är till största delen grön, när vi åkte i onsdags fanns det enstaka försiktigt gröna fläckar. Björkarna är skirt, men tydligt gröna, det är fullt med vitsippor och även i rabatten växer det så det knakar! 

I den 18-gradiga värmen som var även såpass sent, var det ju bara tvunget och snäbbtina grillmat från frysen och njuta även denna ljumma kväll. Enligt prognoserna ska vi ju nu få mer normala apriltemperaturer ett tag, dvs mycket kallare. Enda positiva med det är väl att det blir lite mindre svårt att sitta inne och jobba....

Because we're worth it!

Dagen idag har varit en underbart härlig upprepning av gårdagen. Sol, värme och bikini. Och mer krattning....

Att ha sådan här tur med vädret är så ljuvligt så man tror knappt att det är sant. Sant är det, men väldigt ovanligt här uppe. Isen ligger kvar på sjön, men utav snön som låg över hela gräsmattan när vi kom, är det inte många fläckar kvar.

I rabatterna som bara bestod av årsgammalt skräp när vi kom, har det börjat sticka upp små gröna blad. Det är helt fascinerande hur fort det går!

Få sitta ute och äta och även sitta kvar nästan ända till solen försvinner på andra sidan sjön, det är en sådan lisa för själen!

Och så en sväng i bastun, varje kväll!!! DET är också en lisa, både för kropp och själ!!!

NJUTER!!!

Underbar påskafton!

Efter mycket funderande kom vi fram till att det måste varit 2003 som vi hade en helt sanslös påskhelg här uppe i stugan, med 23 grader varmt, snö som smälte så att det syntes med blotta ögat och bikiniläge på altanen.

Det där var en påskhelg och underbar upplevelse som man inte trodde sig få uppleva igen. Det är möjligt att man inte får, men dagen idag har inte varit långt efter. Vi har inte haft 23 grader, men väl 20 och strax därunder. Strålande solsken, i princip vindstilla.

Det har varit bikini på och solning på altanen. Men man är ju lite äldre och (lite) klokare, så det blev ingen pressning. Ändå känns att det hettar i ansiktet och på armarna. Det blev ju i och för sig nån stund i går också...
 
Snöytorna har krympt å det vildaste och vi har krattat de fria ytorna, vilket känns i armarna. Och solen som sagt, på armarna... men det är så underbart härligt med sådana här bonusdagar! Det här vädret är inget konstigt eller ovanligt om man befinner sig i landets södra delar, men HÄR, hyfsat långt uppe i norr är det minst sagt ovanligt!

Eftersom vi firar påsk ensamma har vi inte slagit på stort vad gäller mat. Vi har införskaffat det vi tycker är godast;Tre sorters goda sillar, varmrökt lax, ägg, avokados, skagenröra, öl och snaps. Ja, så ville Bertan ha lite potatis också, så det fick han ju. En bit ost efteråt fulländade!

Det bästa av allt var att få sitta på altanen i shorts och linne och äta, med kepsen djupt neddragen för att skugga näsan!

Nu; en härlig bastu!

Sollängtan!!!

Meteorologerna hade ju lovat oss temperaturer över 15 grader fredag, lördag och söndag. Idag blev det dock inte mer än som mest 12 grader. Inte heller det strålande solsken som de också pratat om, förutom på förmiddagen, då gassade solen och vi åt faktiskt lunch på altanen för första gången. I och för sig inte illa eftersom det fortfarande bara är senare delen av april och vi befinner oss i Västerbotten.

Men ca en timma därefter skyade det till sig. Faktum är att det var bra, eftersom vi skulle till vår revisor och deklarera. Inget roligt göra, men ännu värre om man går miste om efterlängtade soltimmar.

När det var klart var det dags att dra igång grillen och ävenså äta middag ute. Här är ju inte helt och hållet snöfritt än, men vad gör det? Så himla härligt att få sitta ute!!!Nu till kvällen har skyarna glesnat och vi hoppas och tror på en dag med högre temperaturer och klarare sol i morgon! Skulle kunna stå ut med att klä mig i shorts och linne.... eller bikini!


Hipp hipp hurra!

Tiden går fort. Slog mig här i kväll att det idag faktiskt är tre år sedan jag slutade röka. Är inte nikotinfri, jag snusar, men är helt övertygad om att det inte är på långa vägar lika farligt som cigaretter.

Men det känns som väldigt lång tid; tre år. Suget efter, och vanan vid cigaretter är faktiskt borta och jag har svårt att se mig trilla dit igen.

Det känns väldigt skönt! Det var inte bara en last, utan även en belastning. På alla sätt; ekonomiskt, socialt och såklart fysiologiskt. Självklart är det inte någon hälsokur att snusa heller, men en sak i taget.


Vårpremiär!

Det var nog mer omtumlande än vad jag trodde att få träffa lilla Ebba. På kvällen efter vi hade kommit hem kunde jag inte somna. Det var inget som stressade mig eller som jag egentligen funderade på, kunde bara inte somna. Min gissning var just kombinationen av dagens lilla underverk och det faktum att vi dan efter äntligen skulle få åka upp till stugan för första gången för säsongen.

Nu är vi i alla fall äntligen i stugan! Allt såg ut som det skulle, lite mer snö kvar här än hemma, men nog mindre än förväntat. Inga vattenledningar hade frusit sönder, utan allt fungerade som det skulle.

Alltså fick vi vår första efterlängtade bastukväll för säsongen! Oerhört skönt.

Tyvärr har sorkarna även här gått hårt åt alla våra buskar och växter, det återstår att se om de överlever. Som om inte det räckte har det varit andra, större djur här också och käkat både på buskar och träd. Vi gissar att det är renar. Ungefär samma storlek på spillning som rådjur, men ligger mer utspritt. Känns väldigt onödigt, men jag tror sorkarna gör större skada.

Nu hoppas vi väderprognoserna håller och att vi får några soliga sköna påskdagar här!


Underverk

Visst är det ju ett underverk när ett barn föds, men det känns ju naturligtvis ännu större när man får eget barn, eller som nu, när ens barn får barn.

Idag har vi varit och hälsat på de nyblivna föräldrarna och fått skåda deras lilla underverk. Hon är helt underbar! Såklart, nåt annat finns ju inte!

Man blir betagen, kär, förundrad och totalt såld! Helt fantastiskt!

Självklart la jag beslag på den lilla skatten så fort jag kunde och släppte henne bara för lite mat och för att låna ut henne till Fabbe ett par svängar. Men resten av tiden bara NJÖT jag!

Vågade mig till och med på att byta blöja på den lilla och klä på henne inför hemfärden. Det är väl sådär 22-23 år sedan jag senast bytte blöja och snart 25 år sedan hennes pappa var lika liten och jag alltså senast klädde på en så liten bebis. Men takterna satt i och det gick bra.Ebba och Fabbe har ett snack.Hon hade ett snack med farmor också, men det var så tröttsamt....

Härliga vårdagar!

Självklart har ju det bästa den här helgen varit lilla Ebbas födelse. Men även i övrigt har det varit en väldigt skön helg.

Mycket jobb har det blivit, men roligt och efterlängtat jobb.

Bertan har börjat kapa upp långveden, allt är inte kapat än, men det ser ut som vi har ganska hyfsat mycket.En del snö är det kvar, men det är nu huvudsakligen på ställen som ligger ganska mycket i skuggan och så ploghögarna förstås. Men det har gått i en sanslös takt.

Kommer ni ihåg den här bilden från i vintras, på vår nästan översnöade utegran?Nu när inte snön och tjälen stöttar den längre behövde den hållas i för att få en jämförelsebild:Vi hade en del snö.... en stolpe en bit ifrån som höll elledningen till granbelysningen, mätte vi nu till 1,21 m. Den syntes inte på ett par månader...!

Men idag har det varit härlig vår, som sagt. Faktiskt åkte shortsen på både i går och i dag!

Förutom vedkapning har jag krattat de delar av gräsmattan som är snöfria och har torkat upp tillräckligt. Sviterna blir såklart nån blåsa i tumgreppet och träningsvärk i arm- och bröstmuskler. Men det tar jag gärna!


Nybliven farmor!

Har haft ett alldeles väldigt omtumlande och jobbigt dygn.

Jag har blivit FARMOR! Det har minsann inte varit lätt, ska jag säga! Skämt åsido, men det har rört om en hel massa inuti!

De nu nyblivna föräldrarna ringde igår kväll vid kvart i sju och talade om att de var på förlossningen. Utifrån de uppgifter de gav, och mina egna erfarenheter, trodde jag att det inte skulle ta så många timmar. Fick löfte om att de ju skulle ringa när det var klart.

Telefonen var tyst hela kvällen, hade väldigt svårt att somna när jag insåg att jag måste lägga mig, fast klockan fick gå fram mot ett. Sov oroligt och var tillräckligt vaken en gång i timman under nattimmarna för att registrera att ingen ännu hade ringt. Självklart mer och mer orolig.

Men, strax efter sex i morse ringde sonen och meddelade att allt var klart.

Då var det mest en stor lättnad att höra att allt hade gått bra, trots att de, och framför allt Heli, måste haft en otroligt jobbig natt.

Sen kom suget! Insåg att jag bara MÅSTE få se och hålla denna lilla varelse FORT! Så vi la om vår planering för påsk, skjuter på resan upp till stugan ett dygn och åker söderöver på måndag kväll för att kunna träffa underverket på tisdag förmiddag.

För en stund sedan fick jag lite bilder via mobilen, tack Vickie! och då brister det och tårarna bara rinner. Inte trodde jag att det skulle kännas så starkt att bli farmor!!?? Helt otroligt! Här är hon; Ebba Heli Marie:

Vårunderverk på gång!!!!

En riktig segdag har jag haft idag, åtminstone på förmiddagen. Hör ju till den sorten som inte presterar så mycket på förmiddagarna om jag inte är tvungen, och idag var jag inte tvungen.....

Alltså segar man runt, petar lite här och petar lite där, men får inget ordentligt gjort.

Förrän klockan börjar närma sig tolv, då börjar livsandarna vakna.

Travade om lite ved, bar in ved, tog en halvtimmaspromenad (och pratade med Vickie i telefon 90% av tiden, en bedrift bara det...!).

Sen lite lunch. Därefter gav jag mig på kofoten och rev både lite tak och vägg - skönt att få lite utlopp för energin.....?

Det tråkiga är att sedan behöver det dammsugas. River man tak och väggar som har suttit i en förfärlig massa år, så händer det saker i luften! Det är skräp, damm, råttskit, spindelväv, förtorkad mossa och allt annat du inte vill vet vad det egentligen är, som flyger i luften. Som sagt; in i byggdammsskiten igen! Det tar många timmar innan allt lagt sig, och när det gjort det har man hunnit påbörja nästa rivningssväng igen och rivit upp både nytt och gammalt!!!

Sen blev det lite krattning utomhus. Kan kanske vara lite för tidigt än, men tog lite där marken torkat upp och det låg lager på lager med överst torkade, underst blöta lönnlöv.

Upptäckte att fler vårlökar är på gång! Supernice!
Det här är den vackraste vårlöken jag vet; Scilla! Krokusen är ju fin och finns i både gult och lila. Men jag är ju en älskare av blått och den här har så underbart vacker färg! Hade jag känt till den här skönheten när min vårdotter föddes hade hon nog fått heta just Scilla!

Men den kunskapen hade jag inte när hon föddes, för 27 år sedan igår, så därför blev det Vickie i stället. Ett namn som jag tycker passar henne VÄLDIGT bra!Kemikalier

Det härliga vårvädret fortsätter, och snön viker undan så det står härliga till. Nu har vi faktiskt kommit till det läget att det är mer barmark än snö!

Idag har jag varit på ett par kundbesök, de är så sällsynta vid den här tiden på året, men väldigt välkomna. En liten order blev det också!

Var även till tandläkaren och hämtade min "tandskena", dvs formen gjord efter avtrycket av tänderna jag gjorde i förra veckan. I kväll ska jag begå premiär med operation tandblekning. Har aldrig haft vita tänder, ens som barn, sen har många års rökning inte gjort det hela bättre... ska bli intressant att se vad som händer!

Det som används är ju förvisso en kemikalie; väteperoxid, men den bryts ner i naturen och förvandlas till vanligt vatten.

Dock finns en fasansfull massa andra kemikalier som inte bryts ner i naturen, eller i våra kroppar, utan lagras på båda ställena. Såg drygt hälften av ett program om detta i förrgår kväll, resten ska jag se på reprisen i kväll på SVT24. Dox: Underkastelsen, en svensk dokumentär om alla olika kemikalier vi utsätts för och vad de gör med oss. 

Programmet bekräftar i princip alla de teorier jag hade själv om tex varför en lärare jag är bekant med, hävdar att barnen är mycket dummare idag än för 30 år sedan, varför så många drabbas av ofrivillig barnlöshet (ca 2 barn/klass är "konstgjorda", varför det finns så mycken hyperaktivitet hos barn och yngre människor, varför våldet har eskalerat så oerhört de senaste 30-50 åren. Allergier osv, osv.

Det som inte togs upp, så långt jag såg, var kemikalierna i maten, som jag tror är lika illa.

Vet att det finns de som anser att "man kan inte hålla på att oroa sig över allt man utsätter sig för, då får man inte göra annat". Har själv sagt samma sak, men gör det inte längre. Tror att vi MÅSTE börja fundera på vad det är vi utsätter oss för, och FRAMFÖR ALLT våra minsta! All denna plast vi ger till våra minsta, i form av blöjor, nappar och leksaker, som innehåller flera giftiga komponenter. Flamskyddsmedel i möbler och tyger osv, osv.

Växtkraft

I går hade vi årets hittills varmaste dag, fantastiska 12 grader! Vet att det var varmare på andra platser i landet, men där är inte jag, jag är här och är glad över våra 12. Idag betydligt svalare, men töväder och lite sol emellanåt.

De små krokuskrokarna jag skottade fria från snö i lördags ser ut så här idag:De blommar! Helt otroligt att det går så fort!

Skulle varit på kundbesök idag, men fick avbokning pga förkylning, så istället har jag hunnit riva lite mer i hallen:

Under masonit med två lager färg och därefter två lager tapeter, kommer denna gamla pärlspont fram. Det är väldigt spännande att riva här, man vet inte alls vad som läggs i dagen, både på gott och ont. Men än så länge inga konstigheter. I morgon ska jag nog ge mig på lite tak också.


In i byggdammet igen!

Ja, nu är vi igång med nästa projekt. Hallen. Blir krångligare än våra tidigare projekt.

När vi flyttade in här fanns kök, vardagsrum och ett sovrum på nedre plan. Det är ju vad två personer behöver. Så vi kunde renovera det rum som skulle bli vårt sovrum på övre plan och under tiden stilla bo kvar nere. Likadant med vardagsrum och kök; använda befintligt tills det nya var klart. Oerhört behändigt.

Men vi har bara en hall. Även här kommer vi att riva allt, från tak UNDER golv, dvs ända ner till mark. Då har man ingenting att gå på! Eftersom sovrum och vardagsrum numera ligger en trappa upp och hallen måste passeras för att komma till köket, ja, så blir det besvärligt. Självklart ligger även toaletten i hallen. Men det får lösa sig på nåt sätt! 

Det viktigaste projektet i vår är ändå veden. Men än så länge ligger stockarna till största del under snön och alltså är det för tidigt att kunna kapa och klyva.

Så min tanke var att börja riva i hallen, åtminstone innerväggarna. Det som blir gjort är ju gjort och behöver inte göras sen. Innerväggar är bättre att börja med än ytterväggar, vill ha lite högre temperaturer ute först...

De senaste dagarna har jag ägnat mig åt att rensa i hallen och idag var det dags för kofoten och börja få ner den gamla panelen och se vad som finns där bakom. Väldigt spännande! Visade sig att panelen var spikad direkt på timmerstommen:Så här såg det ut i fredags:Bertan har jobbat vidare med garaget. Nu är det klart sånär som på lister vid tak och golv, samt runt fönster och garageport! Såååå hääärligt! Känns som vi hunnit mycket här på sistone! Bådar gott!

På förmiddagen passade jag på att hjälpa våren igen. Vet att det egentligen är för tidigt, men tog bort det gamla torra från rabatten vid entréfasaden. Självklart hittar man massa små saker som har börjat spira, det är så härligt!

Det tråkiga är att dels har den här enorma snömängden vi haft, knäckt en hel del buskar och mindre träd, samt att vi för tredje året (minst) verkar ha haft ett gott år för sorkarna. Det är tunnlar överallt i snön och gångar och hål i marken överallt, samt att de även i år har gnagt på alla buskar. JAG VILL HA KATT! Gärna tre!

Bra lördag

Har ju använt mig av Tradera en hel del de senaste åren, både för att sälja och köpa. Den här gången skulle vår E-lux Ergorapido äntligen säljas, och kände att Tradera tar för lång tid och dessutom kan en sådan apparat vara dyr att frakta, så det blev Blocket. Två timmar efter inlagd annons i går eftermiddag ringde den första, före 11 idag var den borta. OK, hade kanske kunnat ta ut en hundring mer, men för en pryl som mest stått och tagit plats och varit i vägen, kändes det helt OK. Nu ska vi hitta en vanlig liten handdammsugare i stället!Snösmältningen har även idag gått med stormsteg! Det har jag sagt förut, men varje dag man kan konstatera det är underbar!

Från i förrgår till idag har nästan hela min rabatt kommit i dagen. Slog mig att där ju ska finnas lite krokus och andra lökväxter och tog spaden och öste undan den snön som täckte den delen där som skulle finnas. Och tänka sig; där under snön hade de små raringarna redan kommit upp ca 4 centimeter! Helt fascinerande! Men å andra sidan, överallt ser man att även fast snön ligger decimeterdjup, så finns det en luftspalt ner mot marken. Eftersom snön isolerar också, så blir det ju varmt därunder. Hur som helst, så är det så härligt att se! Även andra tidiga, tåliga växter har börjat skicka upp sina små huvuden här och där! För ett fruset sörlandshjärta i Norrland känns det underbart!Snart så!!!!

Aprilprojekt

Idag har det varit en riktig aprilvädersdag. Solen gluttade genom spridda moln när jag kom upp, men det dröjde inte länge innan himlen mörknade och värsta snöfallet bröt ut. Det är då man bara vill gå och dra täcket över huvudet igen...

Förmiddagen fortsatte på samma sätt, men på eftermiddagen steg temperaturen och solen gluttade igen. Undrar om man kan räkna det här som sjunde och sista bakslaget? Skönt nog smälte snön igen, trots att det blev vitt på marken till en början.

Projekten garagefärdigställande och hallröjning fortsätter. Bertan är snart klar med uppsättande av spånskiveväggar i garaget. Helt plötsligt så blir det ett rum!För att bli trevligt så ska det ju målas också såklart, både väggar och tak. Vi ska nog testa en färgspruta, det är MÅNGA kvadrat att handjaga! Tar tid och tär på gamla leder.... ja, vi är inte 30 längre, inte när det gäller allt...

Beträffande hallen har jag snart tömt förrådet under trappan. De afrikanska maskerna och en del annant är förpassade till Röda Korsets second hand-butik, återvinningskassarna är flyttade till garderoben i gästrummet, och annat har fått flytta ut i garaget. Nästa steg blir att flytta möblerna. De får nya tillsvidareplatser i mitt arbetsrum och gästrummet. Nästa steg blir att kapa elen, samt få densamma att fungera där den behövs via förlängningssladdar o dyl. SEN börja riva tak och väggar!

Underbara vår!

Må vara att jag låter tjatig, men jag njuter så alldeles in i vansinnigt av dessa underbara dagar! De är en lisa både för kroppen och själen efter denna hårda vinter. Känns som lite plåster på såren att få detta väder så tidigt. Det är ju faktiskt inte riktigt det normala här uppe. Men jag njuuuter!

Eftersom det är lågsäsong för mig har jag varit hemma även idag, ägnat mig åt skrivbordsjobb tills jag inte kunde motstå att gå ut och sätta mig på trappan och vända näsan mot solen en halvtimma. Efter bara en liten stund kunde jag konstatera att trots att jag redan tagit av jackan så blev det rent svettigt i solen!

I går kunde jag inte låta bli att påska till det lite och när jag var och handlade i dag kunde jag inte låta bli att köpa några penséer, även om det är lite tidigt.

Som synes ligger snön fortfarande ganska djup, det är på tidigare plogade områden den nu är borta, men det är gott så! Det sjunker ihop även i övrigt, men i går när jag skulle hämta björkris gick snön knähögt, så jag fick vända om - hann ändå få hela stövlarna fulla med vattensjuk snö!

Härligt med sol och värme; premiär för
gå ute i bara t-shirt
använda nya vårjackan när jag var och handlade
använda AC i bilen
uteplantering

Men det är ju ändå april, så på eftermiddagen svartnade himlen à la åskmoln och efter ca 20 minuter tjöt vinden runt husknutarna. Sen kom spöregnet som höll i sig kanske 20 minuter. Sen kom solen och molnfri himmel tillbaka och VI FICK GRILLA!

Kontraster

Förmiddagen bjöd på samma härliga vårväder. Satt på trappan en stund med näsan i vädret, men ryckte sedan upp mig och tog en promenad. Ingen lång, efter vinterns bilsittande är kondisen på 0, utan till vägs ände här i byn. Fram och tillbaka tar det en halvtimma, ganska lagom.

Vid vägs ände i vår lilla by, ligger det finaste lilla hus, med tillhörande uthus och härbre. Där bor/har bott ett par i 75-årsåldern. Oerhört pigga, vitala och sociala. Vi har inte umgåtts, men pratat när vi stött ihop. I höstas fick vi höra att mannen hade problem med ett sår i foten som inte ville läka, fick det omlagt varannan dag. Sedan var det något slag av förstoppning högt uppe i tarmsystemet som opererades. Nästa vi hörde strax efter jul var att han hade avlidit. Såret i foten hade utvecklats till kallbrand och foten måste amputeras. I kombination med magoperationen blev det för mycket för honom.

Någon månad senare fick änkan beskedet att hon har tjocktarmscancer och senare även hudcancer. Nästa vecka ska hon opereras. Träffade på henne på min promenad och det är så sorgligt och så dubbelt orättvist.

Slöglodde på TV för en stund sedan och ser "Plastikturisterna" där bla en 24-årig kille vill operera sina vårtgårdar för han tycker de är för STORA!!!! Samt även få bort lite löst skinn runt magen. Inte ens de Thailändska läkarna ville operera honom, trots inkomsten det skulle gett!

Kontrasten blir för stor, det blir för mycket!

Husförsäljning

Idag har jag haft den enskilt mest inkomstbringande dagen sen jag började i den svängen jag är nu. Hittade en ny kund i förra veckan som var intresserad av det mesta jag hade att erbjuda och idag var jag där och tog ordrarna.

Bland annat sålde jag ett sådant här hus!  Ett likadant som de byggde upp i Bygglov häromveckan. Känns oerhört roligt och bra!!!!

Inte har det gjort saken sämre att dagen som började mulet, efter lunch blev en solig och skön dag med dryga 8 grader som TÄR på snön! 

Mår bra ikväll!!

Tummen upp och tummen ner

Idag har vårpremiär nr 2 ägt rum; årets första grillning! Har haft en alldeles härligt ljummen dag med som mest  +9 grader, solen har gluttat något lite också. Snön smälter så man nästan ser det med blotta ögat! Härligt nog utlovas liknande väder i morgon, vilket KAN innebära att vår backe blir i det närmaste isfri!

Vårsolen/ljuset bär ju också med sig andra mindre trevliga saker, såsom att man VERKLIGEN ser hur skitiga fönstren är. Tog något fönster tidigare i veckan och idag de som var kvar - ja, kanske finns ett par kvar.... Det är inget roligt jobb, men fint när det blir klart - i dubbel bemärkelse, haha!

Dagens absoluta tummen ner, för att inte säga STORT SKÄMS! var när jag läste på Annica Dahlqvists blogg om hur vårt lokala bryggeri i Kvissleby, Vasa Bryggeri, tillverkar läsk som är så fullproppat med farligheter att lagen säger att de måste ha en varningstext på flaskan! En varningstext som säger att läsken inte bör drickas av barn. Vilka dricker i huvudsak läsk? Hur många vänder på flaskan och läser innehållsförteckningen?

Den innehöll nämligen gifter som kan göra barn hyperaktiva, utveckla ADHD, sänka IQ-nivån, utlösa astmaanfall och dessutom cancerframkallande.

Till saken hör också att ägaren av bryggeriet, som själv är småbarnsfar, för inte så länge sedan var cancersjuk. Snacka om cyniskhet och total avsaknad av moral och etik!

Här går att läsa mer! 

Just den här läsken är nog ett extremfall, men jag tror det finns ganska mycket skit i många andra läskflaskor också!

Faktum är ju att astma, allergier och bokstavskombinationer hos barn har ökat och ökar lavinartat. Min tro är att det absolut hänger ihop med vad vi stoppar i oss. Från 70-talet och framåt har det tillsatts väldigt mycket kemikalier i vår mat. Självklart gör de mest skada i små, icke färdigvuxna kroppar! Samt lagras, tills det blir för mycket för kroppen att klara av att hantera.

Tror faktiskt att hundmat är mindre farligt för barn än mycket av det vi bjuder dem!
1:a april

Ja, så är det 1:a april. Första vårmånaden och den stora "lurardan". Vår lokala tidning gick ut med att nu skulle det krävas hjälm för alla fotgängare, samt att man skulle kunna bli haffad för "fotgängarfylla". Det hela var lite för grovt.

Och så blev man ju helt plötsligt ett år äldre....känns onödigt. Har inte riktigt förlikat mig med det där att man fortfarande känner sig, och i många stycken fungerar som för 30 år sedan, men omvärlden tar för givet, och utgår från, att man är den tant som man ser ut att vara. I deras ögon. Själv ser man inte förändringarna på samma sätt. Man ser ju sig själv i spegeln varje dag och tycker att det är samma människa man ser. Och det är det ju....

Nåväl....

Fick redan i går eftermiddag ett fång röda rosor av min älskling, samt ett presentkort hos tandläkaren.... visst låter det romantiskt?

Men han är så fin, han lyssnar till min minsta vink. Har försökt mig på tandblekning utan att lyckas och yppade att det vore något jag skulle uppskatta att få göra professionellt. Och naturligtvis springer han dit och fixar det! Trots att han redan hade köpt present...så i morse fick jag även ett par örhängen! ÄLSKLING!

Dagens down var telefonsamtalet från modern. Inleddes med "gratulerar, mår ni bra?" Efter jakande svar fick jag i en halvtimma lyssna på detaljerade utläggningar om kommande vistelser på rehabiliteringsanläggningar och vilka remissturer för sådant kräver, återbesök efter starroperationer och remissturer, utprovande av stödskenor och remissturer samt kompletterande sjukgymnastik för detta, pollenbesvär när man glömt medicin, hur man lyckats ändra tider för ovanstående behandlingar på ett fantastiskt sätt, tandläkarbesök som också ska matchas ihop med detta osv, osv. Det är som det vart..........

Varför blir en del äldre så oerhört egocentrerade och elaka, medan andra blir kloka och eftertänksamma?

Tror jag vet svaret och jag tror att vi får dras med fler och fler av den senare sorten. 

Barn, ta mig till ättestupan när jag blir för djävlig!!!!!!!!!!

 


RSS 2.0