Vårlik höstdag

Ännu en produktiv dag, fast idag är det Bertan som stått för det mesta tungslitet, OSB-skivorna är på plats i rummet! Känns oerhört bra, rummet är faktiskt beboeligt i och med det. Inte snyggt, inte trivsamt men beboeligt. Det gör att vi inte behöver känna samma stress och press om nåt skulle inträffa som gör att vi inte kan göra mer åt det innan jul, det funkar ändå att sova i!

Eftersom det har varit en oerhört ljummen (nästan +9 även här uppe) dag och skönt att vara ute passade jag på att klippa bort alla nyponskott som försöker invadera våra syrenbuskar. Blev minst sagt förvånad när jag upptäckte att syrenerna knoppas å det vildaste och även skjuter skott, de tror tydligen att de senaste dagarnas temperatur betyder att det är vår! Titta:Fanns fler skott som var flera centimeter långa, men bilden blev lite suddig:Å så knopparna:Håll med om att det är vårkänsla i bilderna! Fast då brukar gräset vara brunt, inte grönt...

Passade också på att ta en vända upp i skogen och hämtade hem vitmossa och blåbärsris för dekoration.

Men, idag går vi ju absolut in i tunneln, den jobbiga, som nu bara blir smalare och svartare innan den i början på januari börjar vidgas och sakta bli ljusare igen. Här blir det nu mörkt halv fem och därför satte vi upp ljusslingan i syrenen idag.

I den här byn sätter man inte upp slingor förrän till advent, så vi lär nog reta en och annan, men det skiter vi högaktingsfullt i. Det är ju från och med nu när det är mörkt när man kommer hem som det är trevligt med lite ljuspunkter, samt även att se det inifrån!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0