Smålänningar ÄR snåla!

Ja, så är det samma visa som alla andra månader när provisionen ska betalas ut, den kommer inte! Det är en av mina uppdragsgivare (smålänningar) som helt respektlöst drar ut på utbetalningen. Från början var det sagt att provisionen för en månad, tex september, ska räknas ihop den 25/9 och betalas ut den sista. Det är företaget självt som satt upp den rutinen. Men det har aldrig funkat. Så då tog de själva beslutet att provisionen istället ska betalas ut den 25:e nästkommande månad, alltså oktober. Då har företaget alltså 25 dagar på sig att sammanställa det de tidigare gav sig bara några dagar till, men funkar det? Nej. Det är samma sak i alla fall. Så fastän det är den 28:e idag så har det fortfarande inte kommit några pengar, men räkningar ska betalas och mat behöver man äta.

Jodå, vi gnäller och skäller, men vad hjälper det? Försöker låta bli att bli arg varje månad, men det lyckas inte heller. Ilskan gäller inte lika mycket pengarna i sig, som den respektlösa och nonchalanta behandlingen. Som helt provisionsavlönad ligger man ute med väldigt mycket pengar, bensin- och hotellkostnader, och de företagen kräver ju sina pengar. Så det är till att gräva stora hål.

Lovade ju förut bild för ev intresserade av påbyggnaderna av garaget; traktorcarport och släpvagnscarport med bakomliggande litet skjul för snöslunga o dyl. Så här ser det ut i dagsläget:

När jag ändå är i bildvisartagen blir det en bild på handväskan jag köpte för ett tag sen (min gamla var på väg att falla i bitar). Behändig storlek men med 4 fack inuti och 3 på utsidan, gillar många fack, lättare att hålla koll på grejerna!I kväll är elektrikern här och drar ledningar i mitt arbetsrum. Förhoppningsvis blir det tid i helgen att sätta upp plast över gullfibern på väggarna och kanske även papp i taket. Skönt att det börjar röra sig framåt där igen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0