Bilhelg

Nu är både vi och soffan tillbaka hemma. Soffan har nog klarat resan bra på släpvagnen, väl inpackad och uppehållsväder som det varit. Värre med våra bakdelar, 8,5 timma sittandes ger träsmak! På vägen ner i fredags hade vi dessutom sådan "tur" att de stängt av vägen vi körde på för att bärga en lastbil som gått i diket, vilket innebar ytterligare sittande och desstum ca 40 minuters försening.

Helgen har annars varit bra. Den stora händelsen var att jag fick provköra pappas ögonsten; T-Forden från 1921. Det blev ingen längre sträcka, är liksom en annan teknik att köra en sån än en vanlig bil. Bromsen till höger, vänsterpedalen ger halv- eller helfart och däremellan neutralläge. Gasar gör man med en spak på höger sida om ratten, tändningen sköts med en spak på vänster sida om ratten..... det går absolut att lära sig!Innan dess tog Bertan och jag en sväng i skogen. Nybliven svampplockare som man är var jag sugen.  Visste ju också att där fanns rätt sorts skog för trattkantareller.

Men det fanns ingen svamp i skogen! Och då menar jag inte att det inte fanns trattisar, det fanns ingen svamp what so ever! Här är det ju hur mycket svamp som helst, svamp jag inte har namn på och som ser äckliga och oaptitiliga och giftiga ut, men mängder! Där nere såg vi två flugsvampar och på ett par ställen några små klungor med någon brun sort, men i övrigt TOMT!

Förut pratades det ju mycket om det sura nerfallet som kom nerifrån Tyskland och övriga Europa, men det pratas ju inte om längre, men gissningsvis finns det kvar. Om det är det eller nåt annat har jag ingen aning om, men nåt är väldigt fel i skogen alla fall!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0