Höstfixande

Förkylningen som fastnade på mig i onsdags verkar nu vara på väg att släppa greppet, mår lite bättre idag. Hade varit en mardröm i det närmaste att ge sig iväg norröver på måndag och vara sjuk, men det verkar fixa sig!

Igår blev det inte många knop för min del, kan vara därför det känns mera OK idag, för Bertan spikades det i garaget och blev nog en hel del fixat där. Bryggan drog vi också upp, senare i år än vanligt. Badtermometern hängde fortfarande kvar och när jag kikade på den konstaterade jag snabbt att blir det vindstilla några dagar kommer isen snart att lägga sig - den stog på 0 grader! Och det är bara mitten på oktober! Frågan är om det blir en vargavinter till?

Idag har björken bakom vår sommarpärla, strandbastun, blivit fälld. Den hade ju blivit så hög så den dels skuggade oss på altanen, dels stog den lite taskikgt till bakom bastun och dels vill man bestämma själv när ett så stort träd ska falla, och framför allt vart, så det kändes som läge att ta ner den. Mycket måttande var det innan för att försöka bestämma hur den skulle fällas för att göra så lite skada på annat som möjligt.

Det gick väldigt bra, det enda den orsakade var ett grenbrott på den nyplanterade syrenen, men det kommer att växa ut igen. Lite pirrigt blev det, eftersom det blåste upp precis när han börjat kapningen och det inte längre fanns nåt annat att göra än att forcera fällningen. Självklart blåste det då från fel håll. Men det gick som sagt bra!För skojs skull försökte vi beräkna hur mycket ved den här björken kommer att ge oss och vårt överslag kom fram till att den nog kan ge åtminstone 3/4 års ved! Beräknat på hur ofta vi är här. Bra timpeng!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0