Vårlik höstdag

Ännu en produktiv dag, fast idag är det Bertan som stått för det mesta tungslitet, OSB-skivorna är på plats i rummet! Känns oerhört bra, rummet är faktiskt beboeligt i och med det. Inte snyggt, inte trivsamt men beboeligt. Det gör att vi inte behöver känna samma stress och press om nåt skulle inträffa som gör att vi inte kan göra mer åt det innan jul, det funkar ändå att sova i!

Eftersom det har varit en oerhört ljummen (nästan +9 även här uppe) dag och skönt att vara ute passade jag på att klippa bort alla nyponskott som försöker invadera våra syrenbuskar. Blev minst sagt förvånad när jag upptäckte att syrenerna knoppas å det vildaste och även skjuter skott, de tror tydligen att de senaste dagarnas temperatur betyder att det är vår! Titta:Fanns fler skott som var flera centimeter långa, men bilden blev lite suddig:Å så knopparna:Håll med om att det är vårkänsla i bilderna! Fast då brukar gräset vara brunt, inte grönt...

Passade också på att ta en vända upp i skogen och hämtade hem vitmossa och blåbärsris för dekoration.

Men, idag går vi ju absolut in i tunneln, den jobbiga, som nu bara blir smalare och svartare innan den i början på januari börjar vidgas och sakta bli ljusare igen. Här blir det nu mörkt halv fem och därför satte vi upp ljusslingan i syrenen idag.

I den här byn sätter man inte upp slingor förrän till advent, så vi lär nog reta en och annan, men det skiter vi högaktingsfullt i. Det är ju från och med nu när det är mörkt när man kommer hem som det är trevligt med lite ljuspunkter, samt även att se det inifrån!


Produktiva

Idag har det varit en produktiv dag, får man säga, eller så kan man säga att vi varit jäkligt duktiga, tror vi tar den varianten!

Har bytt soffklädsel på sofforna, vilket naturligtvis medför att mattorna måste ut och då är det lika bra att flytta ut de mindre möblerna också (fåtöljer och bord) och passa på att städa och tvätta av golvet ordentligt. Hade ju tänkt möblera om som förra vintern för att få plats med granen, men tror att det blir tillräckligt med plats för den genom att vrida upp sofforna lite, testar och ser! Nu är det klart och ser ut så här:Även i pågående renoveringsprojektet, mitt arbetsrum, har det jobbats idag - det har kommit upp plast över isoleringen och så har vi satt upp vindpapp i taket. I taket behövs ju egentligen ingen vindpapp, vårt sovrum är ju ovanför. Men vi har ju tänkt att försöka återanvända de härliga gamla breda (upp till 35 cm!) bräderna vi hittade överst i taket när vi rev det, och där är det en del glipor och därför tror vi det är bra med svart papp ovanför. Tanken var att börja sätta tillbaka taket i morgon, men olika funderingar har fått oss att bestämma oss för att i stället börja med att sätta upp väggskivorna och gipset.

Det gör också att det blir mer tid att snygga till brädorna, de är grymt impregnerade av den hemska jord/aska/kalk/sågspånsblandningen som var isolering mellan våningarna. Ju mer man kan få bort av skiten, desto bättre.

Smålänningar ÄR snåla!

Ja, så är det samma visa som alla andra månader när provisionen ska betalas ut, den kommer inte! Det är en av mina uppdragsgivare (smålänningar) som helt respektlöst drar ut på utbetalningen. Från början var det sagt att provisionen för en månad, tex september, ska räknas ihop den 25/9 och betalas ut den sista. Det är företaget självt som satt upp den rutinen. Men det har aldrig funkat. Så då tog de själva beslutet att provisionen istället ska betalas ut den 25:e nästkommande månad, alltså oktober. Då har företaget alltså 25 dagar på sig att sammanställa det de tidigare gav sig bara några dagar till, men funkar det? Nej. Det är samma sak i alla fall. Så fastän det är den 28:e idag så har det fortfarande inte kommit några pengar, men räkningar ska betalas och mat behöver man äta.

Jodå, vi gnäller och skäller, men vad hjälper det? Försöker låta bli att bli arg varje månad, men det lyckas inte heller. Ilskan gäller inte lika mycket pengarna i sig, som den respektlösa och nonchalanta behandlingen. Som helt provisionsavlönad ligger man ute med väldigt mycket pengar, bensin- och hotellkostnader, och de företagen kräver ju sina pengar. Så det är till att gräva stora hål.

Lovade ju förut bild för ev intresserade av påbyggnaderna av garaget; traktorcarport och släpvagnscarport med bakomliggande litet skjul för snöslunga o dyl. Så här ser det ut i dagsläget:

När jag ändå är i bildvisartagen blir det en bild på handväskan jag köpte för ett tag sen (min gamla var på väg att falla i bitar). Behändig storlek men med 4 fack inuti och 3 på utsidan, gillar många fack, lättare att hålla koll på grejerna!I kväll är elektrikern här och drar ledningar i mitt arbetsrum. Förhoppningsvis blir det tid i helgen att sätta upp plast över gullfibern på väggarna och kanske även papp i taket. Skönt att det börjar röra sig framåt där igen!

Bollnäs och så

Usch, vad det är mörkt på mornarna! Med det här jobbet man har, där första besöket oftast inte är förrän kl 10, är det ju inte så ofta man måste upp tidigt. Men ska man lite längre sträckor får man ju  gå upp i ottan.

Så var det i morse, klockan ringde strax efter sex och inte ens när jag åkte halv åtta var det ljust. Det blir ju bättre till helgen när vi ställer om klockan, men då blir det å andra sidan bedrövligt mörkt på eftermiddagen.....!

Glashalt dessutom på vår väg längs sjön, sk svartis, den syns inte, bara känns! Bättre när det är frost på vägen och man ser att det är vitt och därmed halt. Väl ute på E4:an var det saltat.

Så, klockan tio var jag i Bollnäs utan missöden. Ett besök där och sedan ett på återvägen, hemma igen strax efter halv fem. OK dag, på alla sätt.

Ganska kallt när jag kom hem, så jag eldade på uppe i kaminen och som vanligt i vedspisen i köket. Är ju ensam även i kväll, så det är lite pyssel när man ska få igång båda eldstäderna samtidigt. Men det är nyttigt att springa upp och ner i trappan.... Borde nog skaffa en stegräknare för att ge det dåliga samvetet en ordentlig skjuts....

Bertan hävdar ju med bestämdhet att norrlänningar (oavsett norr eller söder) är lite speciella; att man måste komma tillbaka ett antal gånger innan man blir accepterad. Ett av dagens två besök verkar stämma bra in på det. Första gången jag var där på en bokad tid visade det sig att damen hade "missat" att hon hade ledig dag. Andra gången (åter bokad tid) fick jag vänta en halvtimma - hon hade sen lunch. Idag var hon på plats; trevlig, pratsam och la en bra order.... Det är bara att gilla läget!


Värsta röjet

Soligt och fint även idag, och inte heller idag någon promenad... men röjsågen hängdes på, med slyklinga, och båda dikena åte på åkern är nu upprensade. Faktum är att man blir både smått andfådd och rejält genomsvettig av att gå med en sån där maskin. Det må se lätt ut, men det tar på! Men prydligt och snyggt ser det ut efteråt, plus att man känner att man har fått en genomkörare och varit duktig.... så var vi där igen....

Bertan har också varit väldigt duktig i helgen, nu ligger det plåttak på båda "påbyggnadsgaragen". Han byggde ju på en "traktorcarport" på baksidan av garaget, samt en även på ena långsidan. Där ska släpkärran få en plats, samt även åkgräsklipparen och snöslungan. Det är den senare delen som nu fått tak, samt väggar, så långt virket räckte. Så nu känner vi oss hyfsat väl rustade för vinter. Självklart skulle jag tagit några bilder på dessa konstruktioner, återkommer med det!

Något som jag är väldigt glad över är att Dennis och Heli kommer hit och firar jul med oss. Ser väldigt mycket fram mot det, ska bli så roligt att få rå om dom och extra roligt att få se och känna på hennes mage.... där finns det allra första lilla barnbarnet nämligen!


Spruckna löften

Ett riktig skönt höstväder har det varit idag, några minusgrader på morgonen, men sen upp mot fyra plus, solsken och bara en lätt vind. Ett väder som gjort för en skön promenad!

Så vad gjorde jag? Dammsög hela huset och sen tvättade bilen.... Nemas promenadas!

Fast jag - återigen - har lovat mig själv, att nu dj-ar ska här promeneras bort några kilon! Tänk att det ska vara så himla svårt att ta sig den där lilla stunden!

Samtidigt vet jag att jag inte mår bra av att se dammråttorna ligga och växa sig feta i hörnen (eftersom jag varit borta en vecka är det nog två veckor sen senaste dammsugning) och bilen var rejält skitig efter 150 mil i ömsom slask och ömsom grusväg.

Men, i morgon är en ny dag! Då är tanken att hänga på sig röjsågen, så då blir det nog inte heller nån promenadas, men ordentligt energikrävande med sågen!

Now - time for music lovers!!


Homeward bound

Är nu tillbaka nere i Umetrakten och stugan. Har haft en skööön kväll med ett par glas vin och bastu. Man riktigt känner hur alla muskler man omedvetet spänner, slappnar av!

Det bästa är att jag inte behöver jäkta härifrån i morgon, utan istället använder jag förmiddagen till att boka inför nästa vecka innan jag åker söderöver/hemåt efter lunch.

Det ÄR inte roligt att bo på hotell, men det här hotellet utanför Piteå ska jag gynna så mycket det går när jag är norröver. Superbilligt, trådlöst bredband som funkar (gör det inte överallt) och ett kök för gästerna där man kan värma maten man varit på Ica en bit därifrån och köpt sig! Ingen överdådig frukostbuffet, men vad gör det när jag ändå är nöjd att få te och macka? och kaffe! Men 440:- per natt för detta känns väldigt bra när man betalar ur egen ficka!

Men sååå skönt att vara tillbaka "hemma" i stugan igen!

På resande fot

Som vanligt numera när jag ska ut på jobbresa, hade jag svårt att somna i går, och vaknade flera gånger under natten. Men det stressar mig egentligen inte så mycket, eftersom jag vet att man fixar det lätt ändå. Det är mest bara att det är irriterande att inte kunna somna.

Sen var det upp med tuppen som gällde och vid sju gav jag mig iväg från stugan. Det är helt suveränt med GPS, den har hjälpt mig hur mycket som helst på alla nya ställen jag varit på senaste året, men ibland vill den att jag ska ta den genaste vägen fågelvägen, medan jag tycker att den större vägen nog går fortare. Så var det idag. Efter alla instruktioner från den om att vända, svänga osv, höll jag nästan på att missa den avfart jag tänkt mig. Men i Burträsk hamnade jag till slut! Tycker att det är ett så tråkigt namn, det låter som ett riktigt tråkträsk! Men det var en liten fin köping som låg intill en stor fin sjö, är säkert hur fint som helst på sommaren! Nu var det ju en del snö kvar efter förra veckans nederbörd i stället.

Det roliga med såna här småställen är fast man lätt tror tvärtom, så kan man få riktigt hyfsade ordrar. Bara namnet på butiken talar emot det - Burträsk Järn och Färg. Men det visade sig att förutom byggvaror m.m, har de en riktigt stor present/inredningsavdelning. Många butiker, framför allt inåt landet i Norrland är ju tvungna att ha ett brett sortiment, så man ska inte rynka på näsan och dra förhastade slutsatser.

Efter ett par timmar i Burträsk blev det Skellefteå och ett par besök där, sedan vidare upp till Piteå och hotellet. Totalt har det åter blivit många timmars kundbesök, i det närmaste sex, samt nästan fyra timmar i bilen. Även ett gäng ordrar, fast de flesta små. Men bättre till än från!


Höstfixande

Förkylningen som fastnade på mig i onsdags verkar nu vara på väg att släppa greppet, mår lite bättre idag. Hade varit en mardröm i det närmaste att ge sig iväg norröver på måndag och vara sjuk, men det verkar fixa sig!

Igår blev det inte många knop för min del, kan vara därför det känns mera OK idag, för Bertan spikades det i garaget och blev nog en hel del fixat där. Bryggan drog vi också upp, senare i år än vanligt. Badtermometern hängde fortfarande kvar och när jag kikade på den konstaterade jag snabbt att blir det vindstilla några dagar kommer isen snart att lägga sig - den stog på 0 grader! Och det är bara mitten på oktober! Frågan är om det blir en vargavinter till?

Idag har björken bakom vår sommarpärla, strandbastun, blivit fälld. Den hade ju blivit så hög så den dels skuggade oss på altanen, dels stog den lite taskikgt till bakom bastun och dels vill man bestämma själv när ett så stort träd ska falla, och framför allt vart, så det kändes som läge att ta ner den. Mycket måttande var det innan för att försöka bestämma hur den skulle fällas för att göra så lite skada på annat som möjligt.

Det gick väldigt bra, det enda den orsakade var ett grenbrott på den nyplanterade syrenen, men det kommer att växa ut igen. Lite pirrigt blev det, eftersom det blåste upp precis när han börjat kapningen och det inte längre fanns nåt annat att göra än att forcera fällningen. Självklart blåste det då från fel håll. Men det gick som sagt bra!För skojs skull försökte vi beräkna hur mycket ved den här björken kommer att ge oss och vårt överslag kom fram till att den nog kan ge åtminstone 3/4 års ved! Beräknat på hur ofta vi är här. Bra timpeng!

@ stugan

Blev en lite halvspännande resa upp hit till stugan; hade sällskap av stormbyar i stort sett hela vägen. Höga Kusten-bron stängdes av för tung trafik när det var som värst med 27 sekundmeter i byarna, men när jag passerade hade den öppnat igen. Kan säga att man fick köra sakta över och ändå hålla hårt i ratten. Det gällde för den delen inte bara där, det slet och knuffade i bilen mest hela vägen. Lite hjärtat i halsgropen när man skulle köra om tradare; ingen av oss får få en släng pga vinden just nu!

Upp mot Ö-vik lugnade det ner sig och blev bara blåsigt, när jag svängde av i Nordmaling kom nästa kulighet, det var snöslask på vägen! Kändes skönt att ha vinterdäck!

Väl i stugan var det bara att brassa brasa, +8 inne. Så småningom kom kära maken glidande i sin nya fina Volvo, hade haft lite spännande sista biten, när det som var snöslask när jag passerade hade blivit is. Inga vinterdäck på nya bilen....men det gick bra!

Nu har vi bastat och mår oerhört bra! Känns j-igt bra att veta att vi har några sköna dagar här framför oss!

Packåsna

Känns inte som det kommer att ge några större inkomster i nästa vecka, får väl sätta upp även det här på "byggarelationerkontot". Men upp ska jag - hoppas jag. Har inte alls mått bra idag, verkar definitivt som nånting är på väg att etablera sig i min kropp, skaver i halsen, huvudet håller på att fyllas av bomull osv.. Lägger in en extra växel på att tänka mig till ett adrenalinpåsprut som hejdar eländet - JAG FÅR INTE BLI SJUK, JAG FÅR INTE BLI SJUK, JAG FÅR INTE BLI SJUK NU!!!!! Och så är det ju, jag får inte bli sjuk nu, och blir jag det är det bara att stoppa i sig tabletter å det vildaste, har jag bokat så har jag bokat!!!

Så sista bokningarna är gjorda idag, i varuprovslådorna har en del plockats bort, annat lagts till. Nån säljpärm ävenså ommöblerad. Så i morgon lastas bilen med allt som kan tänkas behövas för helgen och veckan därpå, både jobbmässigt och privat. Bertan ska nämligen hämta sin nya bil i morgon så han kan inte ta nånting. Dessutom kan han inte hämta den nya förrän vid tre, så jag får packa fullt i min bil, åka upp till stugan, lasta in allt där, elda och värma upp husen, laga mat och - se då... kanske han kommer glidande i sin nya räkmacka! 

Vill också ha en räkmacka!

Förberedelser

Har ju semester eller vad man ska kalla det den här veckan, egentligen är väl rätt ord brist på jobb. Ledigheten är inte självvald och alltså kan man inte njuta riktigt av den.

Nästa vecka tänker jag försöka mig på det hela igen ändå. Har bokat måndag och tisdag som blir i Skellfteå och Älvsbyn. Sen får vi se vad man lyckas få till. Planen är att hinna Piteå och Umeå med omnejd också, känns som det är för få dagar i veckan för att hinna allt. Måste vara hemma på torsdag kväll igen.

Trattkantarellsoppa skulle det bli till middag idag och istället för att ta av det vi har i frysen gick jag upp till skafferiet (skogen) för att få färska. Visade sig att det nu är betydligt svårare att hitta dom. Dels är det så väldigt mycket bruna löv som täcker marken och dels har frosten börjat ta dom, de har blivit gråa och lite oaptitliga. Men jag hittade tillräckligt till vår soppa ändå!

I kväll får vi elledningar dragna i renoveringsrummet, mitt arbetsrum. Betyder att vi sen kan fortsätta uppbyggnaden av det när tid, lust och ork och inget annat som skriker högre finns.

Bilhelg

Nu är både vi och soffan tillbaka hemma. Soffan har nog klarat resan bra på släpvagnen, väl inpackad och uppehållsväder som det varit. Värre med våra bakdelar, 8,5 timma sittandes ger träsmak! På vägen ner i fredags hade vi dessutom sådan "tur" att de stängt av vägen vi körde på för att bärga en lastbil som gått i diket, vilket innebar ytterligare sittande och desstum ca 40 minuters försening.

Helgen har annars varit bra. Den stora händelsen var att jag fick provköra pappas ögonsten; T-Forden från 1921. Det blev ingen längre sträcka, är liksom en annan teknik att köra en sån än en vanlig bil. Bromsen till höger, vänsterpedalen ger halv- eller helfart och däremellan neutralläge. Gasar gör man med en spak på höger sida om ratten, tändningen sköts med en spak på vänster sida om ratten..... det går absolut att lära sig!Innan dess tog Bertan och jag en sväng i skogen. Nybliven svampplockare som man är var jag sugen.  Visste ju också att där fanns rätt sorts skog för trattkantareller.

Men det fanns ingen svamp i skogen! Och då menar jag inte att det inte fanns trattisar, det fanns ingen svamp what so ever! Här är det ju hur mycket svamp som helst, svamp jag inte har namn på och som ser äckliga och oaptitiliga och giftiga ut, men mängder! Där nere såg vi två flugsvampar och på ett par ställen några små klungor med någon brun sort, men i övrigt TOMT!

Förut pratades det ju mycket om det sura nerfallet som kom nerifrån Tyskland och övriga Europa, men det pratas ju inte om längre, men gissningsvis finns det kvar. Om det är det eller nåt annat har jag ingen aning om, men nåt är väldigt fel i skogen alla fall!

Off we go!

I vårt lantkök döljs ju såklart kökshandukarna av en paradhandduk. Jättefin under vår, sommar och höst i sina olika blå färger, men självklart ska det vara en med lite rött till jul! På förmiddagen påbörjades därför lite roligare pyssel - leta fram gammal lakansväv, sen mäta, klippa och fålla. Sen in till stan och optikern och efteråt en sväng in på "Flitiga fingrar" och köpte rött broderigarn och faktiskt så slank det även med lite bomullsgarn i söta babyfärger.... vi får se vad det kan bli av det!

Men det var ju optikerbesöket som var dagens stora händelse (näst efter makens hemkomst, såklart!). Det slutade med att de tog tillbaka båda de nya paren och ska slipa om glasen! När man ser bättre med de gamla än de nya så är det helt klart något som inte är OK. Hoppas bara att det blir bättre!

I morgon kopplar vi på släpvagnen efter bilen och kör de ca 80 milen ner till mina hemtrakter, i skogarna mellan Borås och Alingsås och hämtar den fina Karl Johanssoffan jag råkade få till skänks för några år sedan. Den har ju stått där nere hos fadern sedan dess och väntat på att vår renovering ska ge den ett rum att bo i. Det rummet är ju inte klart än, men lär bli under vintern och då är det ju roligt att kunna möblera med det som ska vara där! Ska bli väldigt roligt att få hem den, och ännu roligare den dan jag får börja inreda rummet!

Ensam hemma

Har haft två dagar, och nu den andra kvällen, ensam hemma. Har ju varit många sådana genom åren här, men få i höst. Har faktiskt oftare varit Bertan som varit ensam hemma och jag borta, så det känns lite ovant. Och tomt och ensamt.

Har fått en del "pysslande" gjort; kontorsarbete som reseräkningar, traktamenten osv osv, som inte är det roligaste att göra och som därför lätt skjuts på framtiden (finns en del papper kvar att sortera...). Även en del tråkpyssel i övrigt; gjort rent besticklådor och liknande, sånt som inte syns att det är gjort, men syns när det behövs göras!

I morgon blir det en sväng till stan och optikern för att se om det går att få nån ordning på mina glasögon. Köpte nya i juni, men de vill inte funka riktigt. Högst irriterande när det är en kostnad på sådär 7 lax!

Höstlov

Idag har jag besökt metropolen Hudiksvall, kan inte låta bli att associera till Ronny Erikssons låt där refrängen hela tiden slutar med "likt förbannat så hamnar man till slut i Hudiksvall" eller nåt sånt.

Lite elakt, det är faktiskt en liten fin stad, men känslan som låten har bidragit till är ju att det är Sveriges tråkigaste stad. Kanske det är, men fin att gå i! En större stadskärna än andra städer i samma storlek, en fin liten hamn med mysiga sjöbodar som inrymmer diverse små trevliga butiker. En stad som faktiskt inte förtjänar sitt rykte!Så stora affärer blev det dock inte, så kanske är Hudikborna inte så olika Sundsvallsborna - nä, det går aldrig att sälja här! Oavsett om du tycker om varan själv; bestäm dig för att kunderna inte gillar den (de är ju från en annan planet), köp inte in den och DU KAN INTE SÄLJA DEN! Så enkelt är det!

Dagens besök var det sista på ett par veckor. Nu har vi kommit till de veckorna under hösten när butikerna överöses med de varor de köpt in tidigare under sensommaren/hösten och de får fullkomlig panik och utgår (se ovan) om att det inte kommer att säljas. Att då försöka få komma och sälja mer kan man glömma. Så nu blir det hemmavarande ett par veckor.

Synd då att det inte blir något jobb för taxisvängen den här hösten. Är egentligen inte förvånad, responsen på att ta mina tjänster i bruk och varit minst sagt dålig. De tycker det är bättre att de stekta sparvarna flyger in i munnen på dom, och fortsätter sitta och vänta på att så ska ske..... Hade annars passat mig bra att i morgon åka iväg på det mötet som ska vara och få debitera tid; min stekta sparv, kan man väl säga....

Byggskisser

Igår hade vi tant Märta på middag, ett dåligt samvete som blev dövat! Skulle gjort det redan i början på året, men tiden har inte velat räcka till riktigt. Fast visst är det väl även en fråga om prioritering....

Men nu är det gjort och när hon fått ett par glas vin öppnar hon upp och blir riktigt kaxig!

Hade planerat trattissoppa till förrätt och var på vippen att ta ut en påse ur frysen, när eftertanken slog ner - varför inte i stället gå upp i skogen och hämta hem färska? Det känns så lyxigt att kunna göra det, blir ju inte sämre av att det är skönt att komma upp där en stund också!

Idag har det varit mulet och blåsigt och inget uteväder alls. Passade då bra att sitta och skissa på hur den nya farstukvisten som ska byggas nästa sommar ska se ut, hur hallen där innanför ska disponeras och placeringen av ytterdörren som i och med detta ska flyttas. Detta medan man med jämna mellanrum lägger in i spisen och känner hur värmen sprider sig medan man lyssnar på blåsten där ute.

Ja, det kanske rent av har varit en hyfsad dag ändå?

Höstblues

Alla har vi våra funderingar, våndor, grubblerier och allmänna tankar över saker och ting. Vissa dagar gaddar dessa ihop sig, tycker jag, allt blir aktuellt på en och samma dag och det bara mal runt i huvudet. En sån dag har det varit idag.

Att sedan det vackra höstvädret vi har fått njuta av ganska länge nu, idag doldes av dimmor som drog in från havshållet, kändes ju inte så uppmuntrande.

Ett av funderings/grubbleriämnena är min bil. Min kära röda pärla, som går som en klocka, trevlig att köra och har varit min i dryga nio år. Nu verkar det som hon blivit mer än lovligt törstig, inte på bensin, men olja. Inga bra tecken! Läcker inte, men verkar som det av någon anledning går åt en del. Helt plötsligt. Vad göra? Avvakta och se om verkstan var för snål vid senaste servicen och att hon snart fått den mängd hon behöver? Börja titta efter ny bil? Värsta är att jag inte har råd med nyinvestering, även om vi inte pratar NY bil. Usch ja..

Så är det jobbfunderingar, kommer det här att så småningom löna sig? Även om hösten varit bättre än våren, så ger det mig inte alls det som behövs för att kunna leva på. Kommer det att göra det? I så fall när? Och hur FAAAN  ska jag göra med bilen??????

Som pricken över i:et en sån här dag så uppstår dessutom diskussioner med närstående som jag hade kunnat vara utan. Men det ska väl lösa sig, det också....


RSS 2.0