Röd värme mot kylan!

Hörde nånting på radion med ett halvt öra under dagen om anledningen till att vi har den tidiga vinter vi har. Det var något om ett lufttryck över södra halvklotet som inte var så starkt som det brukar och inte kunde hålla emot trycket norrifrån, och därför forsar det ner arktisk luft över oss. Samma sak hände under förra vintern (det kommer vi ihåg!) och nu är forskarna väldigt nyfikna på hur det ska utveckla sig i vinter, eftersom fenomenet har uppstått så tidigt på säsongen. Kan inte säga att jag är nyfiken, mera bekymrad!

Skulle inte förvåna mig om det blir minst lika mycket snö och kyla som förra vintern. Även i kväll snöar det ganska rejält, samma blåst också fortfarande. Tar emot en del när det första man måste göra (efter frukost) är att ge sig ut och skotta för att komma fram till veden... men ser att det blir samma i morgon.

Idag har uppdraget från min gamla taxivärld dragit igång - massa telefonerande. Känns väldigt bra. Arbete som kan skötas hemifrån, betalt för all tid man lägger ner - nice!

I morgon är det ju dags för den röda förvandlingen, så i kväll har jag strukit julgardiner. Även också min nya paradhandduk. En vanlig lakansvävsbit, med egenhändigt komponerat (designat!) och broderat mönster:Mycket nöjd!

I morgon ska den upp, tillsammans med gardiner, stjärnor och stakar! Även julmattorna ska fram, om jag orkar dammsuga och tvätta golvet, annars blir det en annan dag. Ser fram mot lite varmt rött här och där, som motpol till det arktiska!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0