Hyllor och annat jox

Idag kom hyllan upp ovanför knoppbrädan. Tanken var att där skulle hamna lite lådor för att förvara mössor, vantar och sockar i stället för i en zinktunna, som vi nu gör. Få lite ordning! Trodde hade jag hade ett gäng förvaringslådor liggande, som jag fått som premie vid nån tidningsbeställning, och tänkte använda dom. Visade sig att det var en enda låda, sen var det en hängmojäng att förvara skor i. Men den mojängen kunde man lika gärna peta in handskarna och mössorna i, så det blev bra ändå!Det kuliga är att man kan vända på den hängande hyllan och dölja det som ligger där!Fiffigt som bara den!

I övrigt har arbetet fortsatt i renoveringsrummet. Bertan har skruvat gipsplattor och jag har klätt in alla blivande fönsterfoderytor med plast för att stoppa drag, samt hålla fukten på den sida den ska vara. 

Förhoppningen att ha rummet klart till jul finns fortfarande kvar. Svårt att säga om vi lyckas, nästa helg ska vi ge oss på att försöka sätta tillbaka det gamla taket. Svårt att säga om det lyckas, en del brädor var ju trasiga redan innan vi tog ner dom och en gick sönder under tiden. Vi har en del som ligger sedan tidigare som får ersätta de trasiga, så kanske det lyckas. Men först måste de göras rena; tryckluft för att blåsa bort så mycket skräp från takfyllningen som möjligt, sedan borstas med stålbortse för att få bort färgrester. De har varit målade med någon kalkfärg som också den dammar rejält. Men lyckas vi så blir det fint!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0