1:a advent

Äntligen en dag utan påfyllnad av snödjupet och blåst, däremot kallare då i stället och nu ikväll har det sjunkit ganska snabbt. Nu är det närmare -15, blir kallt i natt!

Vi har trotsat alla ömma muskler och leder efter gårdagens takspikning och fortsatt idag. De är ju som sagt rejält breda och tjocka och vi gissar att de väger upp mot 50-60 kilo per styck. Det blir under en dag väldigt många kilo att hålla upp över huvudet och försöka få att passa ihop med varandra och hamna på rätt ställe. Nu i kväll är det dock bara en bräda kvar som ska upp, den får vara till en annan dag eftersom den skulle klyvas för att passa in - och blir dessutom en smalis - 17 cm på bredaste stället!

Lite mer adventsfixande har det blivit idag också, det ska inte bli full jul än, men lite granris och röda band här och där hör till, tycker jag.Och så är jag ju mycket för det här med att återanvända det som går. Alltså samlar jag alla ljusstumpar och smälter ner dom. Ljusmassan hälls i ljuskoppar som tidigare har innehållit stearin, så man vet att de klarar värmen. Vekarna är avklippta från ljus med 1 dm extralånga vekar. Kalla mig snål, sparsam, miljömedveten eller gärna fiffig!Nu är det strax dags att tända det första adventsljuset och dricka lite glögg! Myspys!

Slitgöra!

Återigen undrar jag hur den här vintern kommer att bli. Idag har snön vräkt ner hela dan och temperaturen legat på -9. Därtill denna blåst som vi haft i över en vecka och som ser till att dessa -9 i verkligheten ligger närmare
-20. Massa trafikolyckor har man hört om på radion, skönt att inte behöva ut!

Vi har jobbat i renoveringsrummet, först med att försöka lokalisera alla draghål och så gott det gått täppa till dom. Det värsta är ju bara att den största anledningen till draget, är just vinden. Den ligger ju på från norr, och rummet vetter ju till största delen åt det hållet. Fördelen är ju att man känner var draghålen finns... Mer skum behöver inhandlas, men det blir först nästa vecka.

Så nästa steg var att börja försöka få upp det gamla taket vi plockade ner. TUNGT jobb! Väldigt breda brädor (var ju bla därför vi ville behålla dom) den bredaste är ca 40 cm, dessutom tjocka. Så 4,5 meter sådan bräda är rejält tung! Men, halva taket har vi faktiskt fått på plats idag. Men så har vi också ont lite överallt i kväll. Det tar på att jobba i över-huvud-höjd med sådana tyngder. Vem behöver gym????

Så här ser det ut nu:Paradhandduken som jag visade häromdagen kom på plats i eftermiddags också. Det blev bättre än jag trott: 

Snart första advent!

Självklart ska man tjuvstarta med allt som är trevligt! Alltså blev det förutom dammsugning även golvtvätt och sedan på med julmattorna på golvet. Har man nu begåvats med rödgröna trasmattor så ska dom självklart användas den 1,5 månad det är aktuellt!

Sen hängdes stjärnorna upp, och upp åkte även ljusstakarna - förutom dom som ska vara i mitt arbetsrum. Lite julgardiner därtill och massa röda värmeljuslyktor

Det är ju bara så, att det röda värmer i kylan!


Röd värme mot kylan!

Hörde nånting på radion med ett halvt öra under dagen om anledningen till att vi har den tidiga vinter vi har. Det var något om ett lufttryck över södra halvklotet som inte var så starkt som det brukar och inte kunde hålla emot trycket norrifrån, och därför forsar det ner arktisk luft över oss. Samma sak hände under förra vintern (det kommer vi ihåg!) och nu är forskarna väldigt nyfikna på hur det ska utveckla sig i vinter, eftersom fenomenet har uppstått så tidigt på säsongen. Kan inte säga att jag är nyfiken, mera bekymrad!

Skulle inte förvåna mig om det blir minst lika mycket snö och kyla som förra vintern. Även i kväll snöar det ganska rejält, samma blåst också fortfarande. Tar emot en del när det första man måste göra (efter frukost) är att ge sig ut och skotta för att komma fram till veden... men ser att det blir samma i morgon.

Idag har uppdraget från min gamla taxivärld dragit igång - massa telefonerande. Känns väldigt bra. Arbete som kan skötas hemifrån, betalt för all tid man lägger ner - nice!

I morgon är det ju dags för den röda förvandlingen, så i kväll har jag strukit julgardiner. Även också min nya paradhandduk. En vanlig lakansvävsbit, med egenhändigt komponerat (designat!) och broderat mönster:Mycket nöjd!

I morgon ska den upp, tillsammans med gardiner, stjärnor och stakar! Även julmattorna ska fram, om jag orkar dammsuga och tvätta golvet, annars blir det en annan dag. Ser fram mot lite varmt rött här och där, som motpol till det arktiska!


Vinterväder

Det sägs ju att det ska bli en vargavinter även i år, frågan är bara hur illa det blir när vintern anländer redan den 9:e november? Då kom den första snön, ett par decimeter, och de har ju legat kvar. Dessutom kallt, vi har inte haft plusgrader sen dess, och som värst -14. Det ÄR väldigt tidigt för både vädret och temperaturen! Bådar inte gott att ha januariväder i november!

Under förmiddagen i går snöade det till och från och blåste rejält. Kylskåpet var tomt så jag insåg att det var bäst att åka och handla medan jag kommer upp för vår backe. I övrigt bestod dagen av att spackla skarvarna mellan gipsplattorna o dyl, i renoveringsrummet samt slipa det tidigare spacklade. Gillar verkligen sånt jobb :(

Vådan av att bo i ett renoveringsobjekt blev väldigt tydligt under natten. Självklart eldade jag både uppe och nere och hade ca 20,5 grader i sovrummet när jag la mig. Men under kvällen hade både vinden och snöandet tagit i och jag låg vaken ett bra tag och lyssnade på hur vinden dundrade in i väggen (och halvt väntade att nåt träd skulle följa med), vinden får ju bra fart över sjön, när den kommer norrifrån.

När jag vaknade på morgonen hade jag 14,7 grader i sovrummet. Det är bra med duntäcken! Faktiskt är det så att när det blåser så, så känner man vinden även inne. Även fast vi isolerat och satt upp vindpapp på insidan, så är panelen och isoleringen på utsidan fortfarande sämre än sämst. Men så småningom blir det också fixat! Vi trodde ju att vi skulle ha börjat i somras, men inser nu att det blir inte nästa sommar heller... 

Det är tur att Bertan inte är hemma, eller att jag inte behövde ut idag, för vinden hade fixat rejäla drivor av snön som kom inatt. Lite besvärligt att ta sig fram med bil.

Dessutom kan jag nog räkna med att det är lika kallt i sovrummet i morgon bitti igen utan hans 37 grader där.

Blandade känslor

Ja då tillhör man, med kluven känsla, ledighetskommittén. Såhär första dan känns det ganska OK. Har inte heller känt mig speciellt ledig, utom när jag vaknade i morse och kom ihåg att jag inte ska iväg nånstans!

På förmiddagen blev det en hel del skrivbordsjobb. Man måste ju skriva reseräkningar och traktamentesblanketter, skriva ut och sortera in desamma. Detsamma med ordrar och orderbekräftelser, massa sånt jobb som jag legat efter med. 

Sen blev det en promenad, men med tanke på helgens förkylningstendenser en kortare variant. På vägen hem hade grannen Märta skickat ut hunden för att hejda mig, hon vet ju att vi måste hälsa på varann, framför allt nu när det var så länge sen vi sågs. Frågan är vem som var gladast, Emma-vovven eller jag? Så det blev en stund vid Märtas köksbord, Emma talade ju om när jag kom. Lite uppdaterande på händelserna i byn, vilket inte var av det trevligare slaget. Ett lite äldre, mycket sympatiskt par, som bor vid vägs ände, är båda riktigt krassliga, jättetråkigt!  

Jättetråkigt är också att min före detta svärmor, gått bort idag. Framför allt för mina barns skull. Samtidigt måste jag säga, att är man inne på sitt 93:e år, är såpass dement att man inte längre känner igen sina barn och lugnt och stilla får somna in utan krämpor och smärta, och dessutom har någon som håller en i handen, så tror jag att många önskar samma slut. Definitivt gör jag det! 

Åter stämmer det gamla ordspråket; en kommer och en går, det är naturens gång.

Söndagstankar

Sämre-måendet är tillbaka idag igen. På ett sätt vore det lika bra att bli dyngförkyld och sedan ha det avklarat (förhoppningsvis) för den här vintern. Å andra sidan har jag lite ringande-jobb nästa vecka för den gamla taxivärlden, och det funkar ju inte om man ligger däckad. Så det är väl bara att ta saker och ting som de kommer och gilla läget...

Nåt som jag gillar är att ljusslingan i utegranen kom upp igår. Självklart är vi först i byn med detta, men jag begriper inte varför man ska vänta med detta till första advent, men sen kan det få sitta upp till i slutet på februari? Det är väl inte mer jul då än nu? En något suddig bild från köksfönstret:Även grangirlangen med slinga kom upp över farstutrappen idag, och vintern står ju som spön i backen, så det passar bra. Var ju i skogen för en vecka sen och hämtade en liten granplanta som jag idag tryckte ner i en av krukorna nedanför trappen. Så småningom blir det lite dekorationer där.

En stor fundering jag har är hur fasiken småfåglarna fungerar egentligen? Har en fågelautomat för frön och vissa dagar tömmer fåglarna den på ca ett dygn. Sen kan det gå flera dar och inte en fågel är där? Finns bättre mat hos grannen? Har det helt plötsligt blivit nåt fel på fröna? Förstår inte!


Häxresearch!

Självklart mår jag bättre idag. Det känns ungefär som när någon håller fram en påse godis framför ett barn, men sen säger - näää, du får inget!!!

Hade sååå mycket sett fram mot det där krogbesöket! Sist vi var ute på nåt var i somras när vi cyklade ner till byn uppe i Västerbotten och slogs med dansmaffian. Det var ju också en hyfsad flopp. Nästa tillfälle här är helgen före jul och då jävlar SKA vi dit!!! Ska anlägga nån slags moteld mot hans lappkonster! Har ju lite tid tills dess att forska!Näääää!

Självklart ska det jävlas när den fattige ska ha roligt! Såklart vaknade jag i morse med ett huvud som nån höll på att stoppa bomull i och en allmän sjukdomskänsla i kroppen. Väntade hela förmiddagen på att det skulle lätta, men det blev snarare tvärtom.

Under eftermiddagen var det bara att konstatera att det finns ingen chans att jag orkar ge mig ut på galej i kväll, spelar ingen roll hur mycket jag skulle vilja! Orkar jag glo på nån dålig film är jag nöjd....

Även fast Bertan inte säger nåt (mer än att han tycker synd om mig) så vet jag ju att han är ganska nöjd med att vara hemma i stället i kväll. Med tanke på det, och det lappska påbrå som finns där och med en far som faktiskt kunde knyta bort vårtor, så undrar jag om han har ett finger med i hur jag mår....?

Up's and down's

Idag tror jag att jag gjort de sista kundbesöken för det här året! Visst låter det ganska OK? Samtidigt en viss vånda, vet ju att gör jag inga kundbesök säljer jag inget! Nästa i alla fall. Några kunder har börjat ringa mig när de ska ha grejer, är väldigt glad över det! Payback!

I går var jag i Hudiksvall med klent resultat, tom så klent att en kund hade stängt när jag kom dig.... kul, framför allt när man hade lucka innan och suttit och väntat in tiden! Men de hade haft strömavbrott och inte kunnat hålla igång verksamheten. Men de hade mitt telefonnummer.....

Idag var jag i Gävle. Vägen dit bestog av bitvis snöyra, snömodd och bussar som försökte prejas....

Fick en lucka även där och i min strävan att slå ihjäl tid hamnade jag på Din Sko. Hittade ett par stövlar utan klack (det närmaste man kan komma MBT utan att vara det) och när det visade sig att man fick 10% som ny kund och dessutom 20% om man blev medlem, så slutade jag fundera, 359 spänn för ett par mockasinsköna stövlar!Bertan har sin värsta veckor på året just nu, men jag hoppas han har ork nog i morgon så att vi kan åka in till stan och testa en av nattclubarna där som har infört en 40+ -kväll! Skulle vara SÅÅÅÅÅ roligt! Fast då blir det inte de här snälla stövlarna, då blir det högre klackar!!!

Så cyniskt!

Häromdagen satt jag som vanligt, när det är dags att fylla på matförråden, och kollade i reklambladet från ICA. Man vill ju veta om det är nåt billigt-bra-att-ha. Noterade att de hade ett rejält extrapris på Pangasuisfilet. Har ju sett detta fiskpaket i frysdisken, men aldrigt köpt det. Slog en sökning på nätet för att se om det fanns bra recept på denna fisk, men det första jag så var en rubrik; köp ej denna fisk! Just den länken var för gammal, men några rader längre ner fanns samma, men på engelska.

Läste den och blev mörkrädd; fisken heter egentligen hajmal och odlas i Mekongfloden i Vietnamn. Detta är en av de värst förorenade floderna i hela världen. Det finns gott om fabriker längs den (säkert sådana som tillverkar det vi konsumerar billigt) som släpper ut förorenat vatten utan nån som helst filtrering. Detsamma gäller alla sorters avlopp. Som inte det vore nog, matas dessa fiskar med ett hopkok på sådant som blir över vid olika tillverkningar, spetsat med hormoner och dylikt för att växa fort. Läs här.

Så när jag var och handlade blev det ingen Pangasius.

När jag igår öppnade Sundsvalls Tidning, kunde man läsa att Willys nu plockar bort just denna fisk från sina diskar, pga just att de är så FULLSMOCKADE med diverse ohälsosamheter. Den korta kommentaren var; det är så förorenat vatten där de lever! Större underdrift får man nog leta efter! Det är inte bara vattnet, det är fisken också, det lagras ju i fisken!

Allt detta blir man förstås upprörd över, men det stör mig ännu mer är att ICA är så cyniska att man i stället för att göra som Willys, plocka bort skiten ur frysdisken, sätter ner priset så att man kan tjäna pengar in i det sista, fast orsaken säkert är att de också kommer att plocka bort den. Men "sälj skiten till idioterna innan dom får reda på det!" Men att slå sig för bröstet i olika reklamfilmer om närproducerat och ekologiskt odlat, det går fint!
 

Friskvård

Idag har det varit kontorsdag. Förmiddagen ägnades åt telefonen och försöka få till lite besök i nästa vecka. Inte ett napp! Det är nog så att man får lägga ner verksamheten nu. I princip alla har gjort sina sista beställningar innan jul och är det nån som inte gjort det så är sannolikheten liten att jag ska råka ringa just dom i tid. Nästa vecka är dessutom veckan före 1:a advent och mycket kunder i butikerna. Känns inte bra, men är nog bara att inse.

Eftersom det inte gick att boka och eftersom solen sken och det var 4-5 minusgrader och vindstilla ute, så tog jag en promenad i stället. Hade tänkt att ta den kortare varianten på en halvtimma, till sista huset i vår lilla by, men när jag kom dit såg jag att man kört med fyrhjuling längs skogsvägen, så det fanns hjulspår att gå i, så då blev det hela rundan. Uppför (knappt halva) berget och genom skogen hem. Riktigt, riktigt skönt! Och vackert. Vi har ju ett par decimeter snö som gnistrade i solen och det ligger också fint på träden. Synd bara att jag inte tog med kameran! Försökte hålla ett hyfsat tempo också så jag lär ha träningsvärk i morgon. Kan ju säga att det har blivit oerhört många mil i bilen i höst och väldigt få till fots.....

Hyllor och annat jox

Idag kom hyllan upp ovanför knoppbrädan. Tanken var att där skulle hamna lite lådor för att förvara mössor, vantar och sockar i stället för i en zinktunna, som vi nu gör. Få lite ordning! Trodde hade jag hade ett gäng förvaringslådor liggande, som jag fått som premie vid nån tidningsbeställning, och tänkte använda dom. Visade sig att det var en enda låda, sen var det en hängmojäng att förvara skor i. Men den mojängen kunde man lika gärna peta in handskarna och mössorna i, så det blev bra ändå!Det kuliga är att man kan vända på den hängande hyllan och dölja det som ligger där!Fiffigt som bara den!

I övrigt har arbetet fortsatt i renoveringsrummet. Bertan har skruvat gipsplattor och jag har klätt in alla blivande fönsterfoderytor med plast för att stoppa drag, samt hålla fukten på den sida den ska vara. 

Förhoppningen att ha rummet klart till jul finns fortfarande kvar. Svårt att säga om vi lyckas, nästa helg ska vi ge oss på att försöka sätta tillbaka det gamla taket. Svårt att säga om det lyckas, en del brädor var ju trasiga redan innan vi tog ner dom och en gick sönder under tiden. Vi har en del som ligger sedan tidigare som får ersätta de trasiga, så kanske det lyckas. Men först måste de göras rena; tryckluft för att blåsa bort så mycket skräp från takfyllningen som möjligt, sedan borstas med stålbortse för att få bort färgrester. De har varit målade med någon kalkfärg som också den dammar rejält. Men lyckas vi så blir det fint!


Fixande och funderande

Kramfors och Sollefteå klarades av i torsdags utan problem för nån av oss, men moddigt var det på sina ställen när man kom av E 4:an.

Idag har det småsnöat hela dan, inga mängder, men ett lätt, fint snöfall hela dan. Var uppe i skogen för att hämta en liten, menar LITEN gran att sätta i en av utekrukorna och upptäckte att det är faktiskt ganska mycket snö! Trots plusgraderna igår och underkylt regn så är det mellan 2 och 3 decimeter.

I övrigt har väl inte dagen bjudit på några revolutioner, Bertan har satt upp de sista OSB-skivorna i renoveringsrummet och även fått upp några av gipsskivorna som ska upp utanför.

Min insats idag har väl bestått av dammsugning, det väldigt betungade trycket på "på"-knappen på tvättmaskinen, idén om att få en hylla ovanför knoppbrädan för jackhängning, samt målande av konsoler för densamma, och så klart - som vanligt- matlagning. Maten blev god; vi syndade med fransk potatisgratäng och till det en GOD köttbit!

Lite småplanering inför julhelgen har vi insett att det är dags för också, vi får ju kärt besök här i jul och sen vill vi ju hemskt gärna söderöver för att titta på de blivande föräldrarnas nya lägenhet också. Kanske hinna med en nöjestur på havet, ja det ska planeras i tid det som krokigt ska bli!

Återvinning

Tidigare i höst skickades det ut information från vår kommun om att nu kunde man bli miljösmart(are) och börja sortera sitt matavfall för sig.

Detta blir nu till en början ny, fin jord, men så småningom kommer det att bli biogas och utvinnas i  Sundsvall, i dagsläget finns ingen sådan anläggning i stan.  Har länge tyckt att just maten, allt från skal av olika slag, blast och övrigt rens som blir när man lagar mat, till de rester som blir efter man ätit och som inte är frysen värda, borde kunna tas om hand på något sätt.

Så denna möjlighet tyckte vi var helt rätt. För nån vecka sedan fick vi ytterligare en soptunna för detta, samt en massa speciella papperspåsar att samla matavfallet i. Det ena gav det andra så numera har vi under diskbänken fyra olika behållare att slänga sopor i, i stället som tidigare en. En för plast, en för metall, en för matavfall och sen den "vanliga" för annat brännbart. Självklart samlar vi sen tidigare tidningar, glas och pantburkar/flaskor. Så nu har vi alltså 7 olika stället att sortera i. Vi känner oss oerhört duktiga!

Det man kan konstatera är att i vår lilla by med 9-10 hushåll, är det bara 3 som gått på denna matavfallslinje. Ändå får vi som sorterar så här en lägre tömningskostnad som morot. Men vi har förstått att det finns dom som inte använder sin soptunna alls, utan lägger sina sopor på nån bensinmack eller liknande....

Tror dock att det bara är att vänja sig, det dröjer inte länge innan det blir obligatoriskt att sortera så här.Funkar bra med IKEA's fiffiga system!

Totalvinter

Ja, då har säsongens första snöfall inträffat. Rejält sådant. När vi la oss igår hade det blåst upp så det dundrade i väggarna och man undrade om takplåten tänkte ligga kvar även den här gången? Nåt tag där innan började det komma lite vitt i luften också.

När det var uppstigningsdags yrde det rejält och Bertan som skulle upp till Sollefteå var uppe och kollade om det gick att åka, men kom tillbaka till sängen. Sen har det fortsatt. Nu ligger det sådär 3 dm snö och det ser ut som ett julkort. Snöskyffel, snöslunga och plogning har det varit premiär på. Nu är temperaturen på väg ner, så det lär ligga kvar.

Skönt att han bestämde sig för att inte försöka ge sig ut. E4:an har varit blockerad på vet inte hur många platser, av tradare som inte kommer upp för backarna, ovanpå det självklart alltför många olyckor. Själv hade jag en inplanerad kontorsdag idag, ibland har man tur!

I morgon blir det Sollefteå och Kramfors för oss båda två. Bertan flyttade sina besök och mina var inplanerade sen tidigare. Nu håller vi alltså tummarna för en effektiv snöröjning även där på inlandsvägarna, samt att det inte kommer så mycket mera snö i natt. Det har lugnat sig nu i kväll, men kommer fortfarande.

Mössa på!

Vaknade åter till en kall morgon -14 som värst precis innan solen gick upp, men kallt även inne. Eldade ju i går när jag kom tillbaka efter jobbet, men hann nog aldrig få upp den där rejäla värmen som behövs för att det ska hålla under natten. Är egentligen fantastiskt att den där sommarstugan är så väl isolerad att det funkar att vara i den även den kalla delen av året!

I en lucka igår (blir ju ibland sådana) fördrev jag lite tid på stan i Umeå och på KappAhl sprang jag på en mössa som jag tyckte var min. Har ju aldrig gillat mössor, tycker inte jag ser klok ut i dom. När Vickie var här vid något tillfälle gick vi på loppis och hon hittade en pälsmössa. Då förstog jag att det är en sådan jag ska ha, men det fanns ingen som passade mitt stora huvud. En vanlig mössa plattar till håret och får ansiktet att se ännu större ut än det är, men en pälsmössa bibehåller "looken" av hår och gör att man ser ut mer som vanligt.

Det här var ju självklart fuskpäls men det spelar ingen roll, men hittar jag en riktig nån gång ska jag köpa! Med risk att det ser ut som jag klippt och eventuellt permanentat håret visas här en bild.....:Jag kände ändå att den här kan jag visa mig ute i  och den täcker öronen, det är ju dom jag fryser om, inte huvudet, där finns den naturliga mössan....

På väg hem från stugan hade jag ett besök inbokat hos naturläkare Sundelin för min onda armbåge. Återigen hävdar han att jag måste ta bort en amalgamfyllning. Det funkade ju förra gången så det är väl bara att boka tid hos tandläkaren igen då!

Kallt!

Igår åkte Bertan hem och jag blev åter igen ensam kvar här i stugan, nu ska det dock ha varit för sista gången den här säsongen.

På eftermiddagen efter han åkt sjönk temperaturen timma för timma och samtidigt kunde man se hur isen på sjön la sig mer och mer. Från att ha varit is bara längst inne i vår lilla vik, utökades den i takt med den fallande temperaturen till att täcka hela viken. På kvällen kunde jag se utifrån blänket från lampor på andra sidan sjön, att det var helt istäckt, sånär som en strimma mitt ute på sjön. I morse när jag kom upp var det såklart helt istäckt... och -13! Då var jag glad att jag tagit med mig motorvärmarkabeln!

Hela dan har det varit ganska kallt, nu är det åter på väg ner mot minus 12/13, vi får se hur kallt det är i morgon bitti. Allt är täckt av ganska tjock rimfrost, så det är vitt överallt, till och med husväggarna glittrar! Men än så länge ingen snö. Men den lär tydligen ska komma på onsdag. Tacksam om det inte blir i morgon när jag åker hem!

Batteriladdning!!!

Vi har haft SÅ jättesköna dagar! Inte gjort så mycket nyttigheter utan mest bara VARIT. Vissa av oss (läs Bertan) har ägnat en hel del tid åt att sova. Långa sovmorgnar och sen dessutom en eller ett par timmar på eftermiddagen. Tror det är precis vad han behöver! Han har haft en ordentligt jobbig höst och har dessutom kvar den arbetsmässigt tuffaste tiden på året.

Igår när vi vaknade hade det kommit lite pudersnö, och till och från fortsatte det komma lite vitt i luften hela dagen, men någon plusgrad hela dan gjorde att det inte la sig. Vi såg på kvällen att det klarnat upp och i morse vaknade vi åter till en solig, vindstilla dag. Nattens minusgrader hade i kombination med gårdagens fukt sett till att det var rejält med frost och väldigt vackert:Isen är på väg att lägga sig på sjön, tittar man noga på bilden ser man en tunn hinna vid stranden. I norra delen av sjön ligger isen nu.

Var ute och gick en sväng på förmiddagen (faktiskt gjorde vi det även i går) och på eftermiddagen åkte vi till Vännäs, handlade lite och satte ljus på gravarna. Nu ska vi strax avrunda den här sista gemensamma kvällen här med favoritsysselsättningen; BASTU!!!!

Skön dag

Landade i stugan vid halv fem i går, Bertan kom 1,5 timma tidigare, så LITE värme hade han hunnit få upp, var sådär 12-13 grader varmt... men det är OK, därifrån går det snabbare. Framför allt i kombination med lite matlagning och ugnsanvändning!

Lite spännande var det sista biten av vägen när jag kommit in på grusvägen. Måste ha regnat en hel del här för det var ordentligt lerigt på vägen, sådär så att bilen följde alla spår som fanns och gick sin egen väg! Inte en chans att väja för hål i vägen, den lydde helt enkelt inte! Detta i kombination med dimma och mörker gjorde att man bad en bön för att alla vilda djur skulle hålla sig undan medan man passerade! Vilket dom gjorde som tur var!

Till idag utlovades det blötsnö och totalmulet, så det kändes som en vinstlott att vakna till en klar och solig morgon, dessutom vindstilla och ett par plusgrader. En del utejobb passade ju jättebra då, varvat med en del jobbringande. Helt ledig är ju svårt att få vara..

Tyvärr utlovas nu blötsnö till i morgon i stället och dom kan väl inte ha fel två dagar i sträck dessvärre.

Helg i sikte!

Idag skulle jag varit i Kramfors och Sollefteå, men Kramforskunden bokade av igår och det kändes totalfel att köra i två timmar för ett kundbesök, så jag bokade om den kunden till nästa vecka.

Alltså blev det kontorsdag idag. Fixande med ordrar som skulle stämmas av/ändras/skrivas/skickas och försök att boka lite Ume-besök för nästa vecka. Blev magert resultat, men några besök blir det på måndag.

Lite mer ringande i morgon förmiddag, sen packa bilen och åka upp till stugan. Bertan är förkyld och sliten och det är ju allhelgonavecka och han är därmed totalt ovälkommen i butiker i slutet på veckan. Det blir lite besök för honom i morgon, sen åker han upp, vi får se vem som kommer först.

Ska bli OERHÖRT skönt att komma upp dit, dessutom extra lång tid där vilket känns som en stor bonus!

RSS 2.0