Vårexplosion

Det är fascinerande och stressande hur mycket det händer i naturen under några få dagar när det är varmt som nu. När vi kom tillbaka i söndags var ju björkarna knappt ljusgröna men på de 2,5 dagar jag varit borta har det fullkomligt exploderat. Gräset är helt plötsligt i behov av att klippas, björkarna har mer än musöron, maskrosorna är i full blom - listan kan göras lång. Det är bara att konstatera att man inte hinner med. Inte hinner följa, inte hinner njuta av var växtsort som kommer eller slår ut. Inte heller hinner man sköta som man borde och vill. Men det är ju inget nytt, varken när det gäller växtlighet eller annat. Viktigast först.

Roligt ändå att se att Paradisbuskarna (visst är det ett fint namn? fin blomning ska det också bli så småningom) vi planterade förra året och som råttorna livnärt sig på under vintern, faktiskt har överlevt! När snön försvann var vi övertygade om att de var döda, barken avgnagd och de flesta grenar knäckta av snön.

Fortfarande kommunicerar vi här hemma mest genom att jag ställer frågor som kan besvaras med ja, eller nej, eller ännu hellre med huvudrörelser, men det är bättre för Bertan idag än igår. Hade det inte varit för det fula, stora brännsåret så skulle man sagt att operationen gått ganska bra. Men det ska väl läka, det också, men man kan inte låta bli att dra paralleller till andra yrkeskategorier. Har ju lämnat min bil på verkstan nu, tänk om de bara skulle säga hoppsan så det kan gå, om deras klantighet eller felande verktyg orsakar skador på bilen? Om en snickare gör klantigheter kallas de fuskbyggare och hängs ut i TV4. Kanske ska ta ett snack med dom, TV4 alltså.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0