Sköna maj välkommen.......!

Dagen bjöd regn på morgonen, men som upphörde under förmiddagen. Frampå eftermiddagen sken solen och när man såg att gräsmattan hade blivit grön och börjat växa på de mest solutsatta ställena, så kändes det som en riktigt härlig vårdag! Jorddofter, fågelkvitter och vårbestyr! Inte de roligaste - kratta bort snöslungat grus från gräsmattan - men ändå vårbestyr.

Våren är projektens tid. I går startade projektet "ved till vintern"; nu har ju snön smält undan från högen med långved som togs ned i höstas och Bertan påbörjade kapningen. Han har fortsatt med det idag och beräknar att bli klar i morgon. Sen tar min del vid; att klyva..... det är INTE gjort på tre dar!

Andra projektet som på allvar drogs igång idag är renoveringen av mitt arbetsrum. Flyttade ju för ett tag sedan in i pigkammaren som är avsett att vara ett "rent" gästrum, men först idag har vi helt (nåja) tömt rummet. Nu ska väggar rivas ner och golv rivas upp och om några veckor hoppas vi att våra gubbs kommer som hjälper oss att fixa nya fina bärlinor nere i grundvalarna!

Det har ju känts pirrigt inför varje rum vi rivit golvet i, man vet ju aldrig vad man hittar, hur det ser ut. Men det här rummet är nog det som känns mest osäkert, eftersom golvet sviktar å det vådligaste när man går på det, samt att det lutar som den värsta slalombacke. Gissar att det skiljer MINST fem centimeter mellan den ena väggen och den andra och då är rummet bara ca 2,5 meter brett....!

I rummet finns en gammal balkongdörr och när vi flyttade in fanns balkongen kvar. Den var rejält gisten och murken och det hade smittat av sig på fasaden under den. Det vi är rädda för är att timmerstommen under dörren är ordentligt rutten. Men, vi vet att våra gubbs är duktiga på sådant där. Numera pratas det bara om snickare, de får klara allt, men förr skiljde man på snickare och timmermän. Våra gubbs är timmermän. Det som är så bra med dom är att de helst vill hålla på med de rejälare, mer grundläggande avsnitten, dvs det som vi inte kan. De gillar inte finliret; att sätta upp panel, tak och liknande, det som vi gärna gör själva. De är guld, våra gubbs!

I morse fick vi dessutom levererat den nya balkongdörren som ska sitta där. Samma modell som finns i köket, dvs helt i glas, ingen täckt nederdel. Planen är att en gång i framtiden när all annan renovering är klar, bygga en glasveranda utanför! Utsikt mot sjön och med kvällssol under sommaren. Men det är långt dit!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0