Sommarväntan

Ett kundbesök blev det på förmiddagen, dock utan resultat. Gör mindre när det bara är en bit längre bort än till affären.

Innebar att jag var hemma igen till lunch och fick vara ute en stund i det sköna solskenet. Projekt krattning har ju pågått ett tag, först (och fortfarande) för att få bort all sten ur gräsmattan, men nu även den gamla traditionella anledningen; att kratta bort gamla löv och torrt gräs. Det är ett meditativt och rogivande jobb, som dessvärre störs av att armarna och nacken protesterar. Roligt också att man får betalt redan efter några dagar när man ser att gräsmattan grönskar mer där man har krattat, än där man inte hunnit kratta! Makes me going!

Hyfsat soligt som sagt, men ingen höjdarvärme - runt +10 som mest. Vår lokala tidning har som sig bör varje dag fem personer som svarar på de mest löjliga frågor, häromdagen löd frågan "när kommer sommaren?". En äldre man svarade att han varje år brukar drömma om vilket datum sommaren anländer och ljust den här natten hade han haft årets dröm - sommaren kommer den 27 maj! Skulle inte alls bli förvånad om han har rätt!

Minns faktiskt ett år när vi bodde i Väsby och våren var alldeles osedvanligt kall. Ungefär vid den här tiden började björkarna så smått slå ut, som de ska där vid den här tiden på året. Men kylan kom tillbaka och björkarnas små gröna musöron blev så småningom alldeles bruna. Det värsta var att vi skulle gifta oss just den 27:e och vi ville ju slippa kappor och kunna vara utomhus utan att frysa ihjäl.

Sommaren kom den 22:a med sol och värme. Alla träd hann slå ut, vi hann få lite färg och vi kunde vara ute på vår dag utan att frysa ihjäl. Om ett par veckor är det 15 år sen........... var tog de vägen, alla åren?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0