Sommarprojekt

En härligt solig dag har det varit. Inte ett moln på himmeln, men ingen större värme och en ganska kall vind. Men man kan inte få allt! Att solen har strålat och man ser att träden och övrig växtlighet knoppas är underbart! En riktig vårdag!

Krattandet har fortsatt även idag, både för att få bort grus och gammalt gräs/gamla löv. Båda projekten får nu anses klara, åtminstone runt huset. Den nedre gräsmattan ska också krattas, kan bli tid till det i morgon.

För morgondagens del är planen annars att få komma igång med årets viktigaste projekt - att klyva veden. Detta är vad som ligger och väntar på mig:Vi är inte helt säkra på att dessa 30 (faktiskt!) träd räcker för vårt behov under vintern, så Bertan tänker ta ner ca 5 till i morgon. Men klyvas ska det och helst vara klart före midsommar!

Sen har vi ju lite fler projekt vi hoppas fixa under sommaren:
Dammen som grävdes i höstas behöver åtminstone påbörjas färdigställandet av, större delen av gräsmattan grävdes också upp i höstas för att få ner vatten- och elledningar till garaget. Den behöver täckas med matjord och sås in med gräs, garaget ska kläs med väggar och tak invändigt och gärna även ute i carporten, mitt arbetsrum ska rivas ner och byggas upp.... jobb är ingen bristvara. Tillkommer det här vanliga som att putsa fönster, städa, klippa gräs (så småningom) och annat (o)trevligt! Och så åka till stugan nån helg då och då, samt SEMESTER! Hur fasiken vi ska hinna allt vet jag inte. Men vi går efter mottot viktigast först! Veden! 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0