Fanatiker

Så sitter man då på ett hotellrum igen. I Luleå den här gången. Hyfsat centralt så jag gick en sväng på stan efter jag checkat in. Dels för att lokalisera mig, dels för att det var så fint väder och jag ville komma ut och dels för att hitta mig nånstans att äta.

När jag satt där med min Quesadillas (som dom även hade öst pommes på!!!??), så kommer det en bil glidandes längs gatan. En hyfsat ny av nån kombimodell. På framdörren var det stripat "HERREN" och på bakdörren "SKAPAREN", samma sak på andra sidan bilen. Bakpå skriker man ut "GUDS BIL" och därunder "GOD IS LOVE" och "JESUS LOVES YOU".

Om man nu kör "GUDS BIL" tror man då också att man är "guds chaufför"? Tror man sig även ha andra speciella band med han där uppe? Sånt där skrämmer mig, tankarna hamnar med automatik i Knutbytrakten och andra sektliknande grupperingar som tror sig ha rättigheter som inte andra har och även vara förmer och bättre än andra. Det är fanatism och fanatism av allt slag är farligt, anser jag.

Det som hänt idag med "ship to Gaza" lutar hårt åt det hållet, också mycket skrämmande. Det som är värre där är att det i det här fallet är ett land som anser sig ha rätt att styra över ett annat lands lidande befolkning och som kallblodigt mördar tredje lands medborgare som deltar i en fredlig hjälpsändning.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0