Fanatiker

Så sitter man då på ett hotellrum igen. I Luleå den här gången. Hyfsat centralt så jag gick en sväng på stan efter jag checkat in. Dels för att lokalisera mig, dels för att det var så fint väder och jag ville komma ut och dels för att hitta mig nånstans att äta.

När jag satt där med min Quesadillas (som dom även hade öst pommes på!!!??), så kommer det en bil glidandes längs gatan. En hyfsat ny av nån kombimodell. På framdörren var det stripat "HERREN" och på bakdörren "SKAPAREN", samma sak på andra sidan bilen. Bakpå skriker man ut "GUDS BIL" och därunder "GOD IS LOVE" och "JESUS LOVES YOU".

Om man nu kör "GUDS BIL" tror man då också att man är "guds chaufför"? Tror man sig även ha andra speciella band med han där uppe? Sånt där skrämmer mig, tankarna hamnar med automatik i Knutbytrakten och andra sektliknande grupperingar som tror sig ha rättigheter som inte andra har och även vara förmer och bättre än andra. Det är fanatism och fanatism av allt slag är farligt, anser jag.

Det som hänt idag med "ship to Gaza" lutar hårt åt det hållet, också mycket skrämmande. Det som är värre där är att det i det här fallet är ett land som anser sig ha rätt att styra över ett annat lands lidande befolkning och som kallblodigt mördar tredje lands medborgare som deltar i en fredlig hjälpsändning.


Inpinkat!

Nu är den nya häckdelen nergrävd, ända ner till nivån dit sjön når som högst (?). Betyder att i sjöns normalläge finns en meter mark att passera på - om man nu måste göra det.... Allemansrätten säger att man ska kunna passera, men den säger också att man inte har rätt att uppehålla sig i direkt anslutning till tomt/trädgårdsområde. Och det är just där vi har problemet. Att den sista remsan mot sjön är allmänning och vissa tror att då får och kan man göra vad/som man vill där. Men så är det alltså inte. 

Så, som de elaka, griniga gamla halvpansjisar vi nu faktiskt är, har vi planterat en häck som växer fort och buskigt och dessutom utvecklar ordentligt rejäla vassa taggar. Allt för att slippa massa folk som tycker att sjön är mycket bättre använd från vår tomt än från grannens - samma sjö, samma vatten, samma fiskar, samma whatsoever!


Revirpinkande!

Vaknade till en grå dag med skurar till och från. Inte för att det gör så mycket, vi klippte halva (viktigaste delen) gräsmattan igår, den andra hinns nog med. Det positiva med regn är att det skulle strös ut blåkorn och då krävs regn för att det inte ska bränna sönder växtligheten.

Flerårsprojektet häckplanteringen har ägnats en stund åt, medan det höll upp. Det är den sista delen ner mot sjön som ska planteras. Gräsytan har grävts upp, men själva planteringen blir inte förrän i morgon, vi hade ju glömt att fixa jord! Den inhandlades på eftermiddagen, så i morgon blir det plantering, oavsett väder!

De sista metrarna ner mot sjön trodde vi inte skulle vara nödvändig, men förra sommarens trafik visade oss att den VAR nödvändig. Intressant att se effekten.... Visst är det så att vi pinkar in revir! Utan att skämmas.

15-åring

Hade väldigt svårt att komma i säng i går kväll, det var så skönt att bara VARA! Men vid 1 insåg jag att nu måste jag knoppa in, men det var ju alldeles ljust ute och kändes som kvällen nog inte var slut än. Men somnade gjorde jag som ett utblåst ljus! Vaknade med samma sköna känsla - ahhh, det är HÄR jag är!

Var väldigt disciplinerad (olikt mig) och var igång med telefonen på morgonen. När klockan var kvart över tolv var det bokat som kunde bokas. Ibland ÄR jag duktig......!

Vid tre-rycket kom han äntligen, mannen i mitt liv! Det är inte längre sen än i måndags morse vi sa hejdå, men det känns mycket längre. Det blir ju så när det har inträffat massa nya saker, orter och människor i ens medvetande, det känns som det gått mycket längre tid än det har.

Det är ju så att idag firar vi 15-årig bröllopsdag, så det vankades skumpa, förrätt, varmrätt och efterrätt. Nersköljda med gott vin. Det härliga är att vi fortfarande är kära i varandra, fortfarande skrattar med varandra, fortfarande söker varandras sällskap och fortfarande saknar varandra när vi inte kan vara tillsammans!

Nervarvning

Nu är jag tillbaka i stugan igen, så skönt!!!! Men saknar min älskling, lite tomt är det! Har tagit en rejäl bastu, riktigt kände hur en del spänningar släppte från axlar och nacke. Blir en del sånt, både av alla milen och alla nya människor och orter att hitta i.

Självklart kopplar man nu ner och vill bara vara, men måste försöka ta mig i kragen och boka för nästa vecka. Har bestämt att jag ska tillbaka norröver på måndag igen, försöka avverka Luleå, Boden och nån till. Lika bra att passa på när man ändå är halvvägs dit, hemifrån sett.

Besöken i Piteå gick bra, mycket trevliga människor och faktiskt en hyfsad order. Nu har jag nog fått både hotellet och bensinen betald, men ingen lön.... men som sagt, jag får ta det som en investering i framtiden.

Apropå investering ringde jag verkstan angående min AC som ju inte funkar. Att fixa den kostar "bara" 5500:-, visst är det spännande med bilar????? Visst kan jag låta bli, men hur kul är det att vara på långresa (eller kort, för den delen) när det är +25 ute och solen ligger på? Framför allt när man ska på kundbesök och vill vara hyfsat fräsch även på det sista för dagen? Lämna in, betala, och se glad ut!


Turné

Ikväll sitter jag på ett litet annorlunda hotell strax söder om Piteå. Har faktiskt fått en minisvit med vardagsrum och separat sovrum, dessutom till det facila priset av 550 riksdaler. Det ligger en bra bit utanför stan och det finns ingen personal här, en frukostbricka har stoppats in i ett litet kylskåp på rummet, det är så frukosten serveras. Men vad gör det? Har en vattenkokare och te och kaffe så det blir ingen större skillnad på frukosten ändå.

Har under dagen begått världspremiär i metropolen Robertsfors mellan Umeå och Skellefteå, sedan ett besök i Skellefteå, för att avsluta med ett par trevliga damer i Hortlax. Där blev det till och med ett par ordrar, en till var av mina uppdragsgivare. Det betalade mitt hotell! Yess!

I morgon blir det tre besök i Piteå, sen ner till stugan igen. Hoppas på uppehåll! Idag har det gått från +6 och regnskurar i morse till ca +14 och solglimtar här uppe.

Skön kväll

Ja, så har jag då en solokväll i stugan. Självklart har jag unnat mig en stund i bastun. Men det är inte lika kul att vara ensam där... Faktiskt hyfsat ljummet och soligt väder fast de pratat om att det skulle mulna på under eftermiddagen. Kommer väl i natt, i morgon ska det tydligen bli regn, känns väldigt onödigt. I morgon åker jag upp till Piteå, med en mellanlandning i Robertsfors, där det ska finnas en hyfsad kund. 

Ö-vik bjöd inte på några jubelrop, är nog så att man får se den här trippen som en sälja-sig-själv-resa.  

Förberedelser

Gårdagen bjöd på hårt jobb hela dan. Förmiddagen vid vedklyven i värmen (linne o shorts - nice) och eftermiddagen gräsklippning. Bertan var först ut och tog åkklipparen, jag fick nitlotten - handjagaren! Men det är bra motion! Ljuvligt också, årets första doft av nyklippt gräsmatta! Finns nog inget som doftar sommar så mycket som det!

Idag har vi fått helt annat väder, mulet och regn fram till eftermiddagen och max 13 grader - aprils återkomst.

Det har haft den positiva effekten att mitt arbetsrum har börjat rivas ut. I varje rum vi river ut upptäcker vi saker som vi tappar hakan inför. I det här rummet har man använt kartonger att isolera med! Helt otroligt!Sen har man satt gipsskiva utanför och sen tapetserat. Oj, oj, oj.....

Roligt är däremot när man kommer ner till sista lagret innan timmerväggen och hittar den allra äldsta tapeten. Den här delen av huset är ju påbyggd, gissningsvis nån gång på 30-talet, så tapeten är inte lika gammal här. Men fortfarande samma förfarande; tapet direkt på timmerväggen, ingen isolering inte!Och så har jag packat och uppdaterat mig jobbmässigt inför nästa vecka. I morgon bitti åker jag till Ö-vik och sen upp till stugan och övernattar. Sen är tanken att fortsätta norröver under veckan. Allt är inte bokat, utan hoppas kunna få tag på folk under morgondagen och även under tisdagen. Får ta det som det kommer och blir.

Sommarpremiär och pengaflöde

I eftermiddags begicks en av de bästa premiärerna för året - första gräsklippningen! Sen kommer tider när man blir ganska less på att det ska klippas titt som tätt, men den här första gången är underbar! Bara det att det behöver göras är ju det bästa beviset på att sommaren är här, och sen D O F T E N!!!!!! Doften gillar man hela sommaren!

Årets första ogräsrensning i blomrabatten har också skett. Upptäckte att även myrorna gillar min rabatt, de håller på att bygga en stack där! Vräkte på en massa Myrr och lär nog få fortsätta att göra det. Vi har väldigt gott om myrstackar runt oss, känns väldigt onödigt att ha en mitt i min enda blomrabatt värd namnet. Då blir jag faktiskt en mördare.

Bilen har jag fått tillbaka också, men inte i så mycket bättre skick än jag lämnade den. Servicen är utförd, men AC:n är inte påfylld, visade sig att det inte gick, utan det behövs bytas ut grejer och det kostar förmodligen skjortan, ska få kostnadsförslag nästa vecka. Varför varningslampan tändes för mig flera gånger tidigare i veckan hade de heller ingen förklaring på - "hör av dig om det händer igen". Kul att höra när man tänker sig en tripp upp till Norrbotten nästa vecka, en resa på sådär 120 mil.

Innan jag hämtade bilen var jag i stan och hämtade mina nya glasögon. Kul att göra, men inte att hiva fram kortet även där, obehagligt många utgifter. Dessvärre var även det tvunget, av de två paren jag kört med har ytbehandlingen krackelerat på det ena, så det ser ut som jag inte putsat dom på tre veckor, det andra är så rangligt så man befarar att det ska falla sönder i sina beståndsdelar när som helst. Men utan glajjer klarar jag mig ju inte! Så det var ju bara att bita i det sura äpplet och fixa nya. Men snygga är dom, dom nya! 


Vårexplosion

Det är fascinerande och stressande hur mycket det händer i naturen under några få dagar när det är varmt som nu. När vi kom tillbaka i söndags var ju björkarna knappt ljusgröna men på de 2,5 dagar jag varit borta har det fullkomligt exploderat. Gräset är helt plötsligt i behov av att klippas, björkarna har mer än musöron, maskrosorna är i full blom - listan kan göras lång. Det är bara att konstatera att man inte hinner med. Inte hinner följa, inte hinner njuta av var växtsort som kommer eller slår ut. Inte heller hinner man sköta som man borde och vill. Men det är ju inget nytt, varken när det gäller växtlighet eller annat. Viktigast först.

Roligt ändå att se att Paradisbuskarna (visst är det ett fint namn? fin blomning ska det också bli så småningom) vi planterade förra året och som råttorna livnärt sig på under vintern, faktiskt har överlevt! När snön försvann var vi övertygade om att de var döda, barken avgnagd och de flesta grenar knäckta av snön.

Fortfarande kommunicerar vi här hemma mest genom att jag ställer frågor som kan besvaras med ja, eller nej, eller ännu hellre med huvudrörelser, men det är bättre för Bertan idag än igår. Hade det inte varit för det fula, stora brännsåret så skulle man sagt att operationen gått ganska bra. Men det ska väl läka, det också, men man kan inte låta bli att dra paralleller till andra yrkeskategorier. Har ju lämnat min bil på verkstan nu, tänk om de bara skulle säga hoppsan så det kan gå, om deras klantighet eller felande verktyg orsakar skador på bilen? Om en snickare gör klantigheter kallas de fuskbyggare och hängs ut i TV4. Kanske ska ta ett snack med dom, TV4 alltså.

Krångel och elände

Naturligtvis ska saker krångla, återigen min bil. I måndags på väg ner mot Sthlm i höjd med Gävle tänds en lampa som enligt handboken betyder "ta kontakt med verkstad, nåt är fel!". Hur lätt är det när man är på väg dit ner för jobb ett par dar och sen har 40 mil hem igen? Ringde verkstan som trodde "att det nog går att köra". Inte för att jag hade mycket val.

På väg hem idag tändes lampan igen (hade inte lyst under kortkörningarna där nere) vid en omkörning på motorvägen och kombinerades med ett effektfall från motorn, dvs det hände inget när jag trampade på gasen. Stannar, stänger av och står en stund och funderar över vad jag skulle göra. Inget bra om det inte händer nåt när man trampar på gasen när man ska förbi en tradare i slutet av en omkörningsfil på trefältsväg.... Så jag åkte igen, men tog det väldigt lugnt, ej över 110 ens där det var tillåtet, planerade alla omkörningar väldigt noga, och satt såklart på helspänn och väntade på att bilen skulle rasa. Men inget hände, lampan höll sig släckt hela vägen hem. Skönt, men knepigt. I morrn ska den in till verkstan, bileländet!

En halvtimma efter jag kommit hem kom min stackars misshandlade äkta make hem. Idag var det stora tandläkardagen, bortoperation av horisontalväxande visdomstand. Vilket är illa nog. Vad som var värre var att det var fel på deras instrument, vilket gjorde att de blev glödheta och har gett honom ett enkronas-stort brännsår i mungipan. Stackarn var ju bedövad, så han kände ju inget då och innan personalen såg vad som hände hade det bränt ner i köttet ordentligt. Förjävligt är ett understatement, tycker jag.

Mellanlandning

Vaknade till en mulen himmel idag, vilket kändes inte bara OK, utan riktigt bra! Vi hade ju att städa ut lite innan vi skulle sätta oss i bilen och åka hemåt. Att göra sånt med det vädret som var igår, hade varit en ren och skär plåga! Men nu kom vi iväg i hyfsad tid i stället. Konstaterade innan vi åkte att under dessa båda varma dagar hade gräset blivit grönt och björkarna skirt gröna. Tyckte att det skulle bli spännande att se hur mycket längre det hade kommit hemma medan vi var borta. Där hade det ju kommit längre innan vi åkte.

Döm om vår förvåning när vi kom hem och såg att vi helt plötsligt ligger EFTER! Det var grönare 30 mil norrut! Åtminstone björkarna. Dessutom gick gränsen i höjd med Sundsvall. Dit ner låg temperaturen mellan 16 och 19 grader och i Sundsvall var björkarna rejält gröna. När vi kom nån mil söder om stan rasade temperaturen till 12 grader. Så det var väldigt tydligt hur långt söderut ryssvärmen hade tagit sig! Härligt att nån gång vara på rätt ställe, vid rätt tid!

I morgon blir det tillfälle att se hur det ser ut ännu längre söderut. Vid lunchdags ungefär åker jag ner till huvudstan. Sen blir det en kväll hos Kim, vad jag förstår kommer även Dennis och hans Heli, och också Vickie. Ska bli mysigt att träffa dem!

Sen blir det jobbande, vilket dessvärre innefattar att prata inför en massa folk. Usch, så sällan man gör sånt numera så det tar emot en del. Men - jag får betalt!!!!  

Da capo, fast ännu bättre!

En helt sanslös dag. Att få uppleva dessa varma dagar när början på veckan bjöd på som mest 7-9 grader känns helt galet. Galet skönt, galet härligt! Våra termometrar här är kanske inte helt pålitliga, den som visade som mest (nej inte i solen) var uppe över 30 grader, men att säga att vi haft åtminstone 28 grader är inte att överdriva, det kan säkert varit mer.f

Har försökt vara förståndiga med solandet, inte pressat (så mycket) utan rört oss i solen - grillat fläsket lite runt om. Ändå känns det uppe på axlarna att solen varit framme. Inte så att det är nån fara, men man vill ju ha nåt kvitto ändå....

Nu står bastun på uppvärmning, trots dagens hetta är det alltid lika skönt! En lisa för kropp och själ!

Nice, supernice!

Med tanke på hur gårdagen slutade var det inte så konstigt att dimman hängde i nivå med gräset i morse. Vi ställde in oss på en dag med regn, som utlovat, och såsade och slöade. Det märkliga var att vi fick ett strömavbrott på ca 1,5 timma nånstans vid 9.15.

Nån stund före lunchdags upptäckte vi att det började ljusna betänkligt på himlen. Även under morgondimmornas tid låg temperaturen på sådär 14 behagliga grader, men nu såg vi att det stigit rejält. Sen gick det fort. Himlen sprack upp, temperaturen sköt i höjden. Kläderna åkte av, bikinin på.  

Ungefär samtidigt fick vi veta vad strömavbrottet berodde på; ett åskoväder modell rejälare över Vännäs! Kanske var det det som rensade undan molnen, vi fick i alla fall en helt sanslöst härlig sommardag vädermässigt! Gissar att termometern tangerade 25, vår som är en glädjespridare visade 27.

Så, Baden-baden har säsonginvigts, som sagt även bikinin. Fast man försöker vara försiktig känns det att det hettar här och där. Men, vaddå? Det är så ljuvligt, härligt, skönt!!! Grilla, vara tvungna att spänna upp solskyddet, hur mycket bättre kan det bli????????? Vet att jag lagt in liknande bild förut, men då får det i så fall bli en traditionsenlig 1:a gången i år-bild!Värmerekord!

Det har varit en väldigt kall vår, speciellt här norröver. Södra delarna av landet har ju haft ett antal dagar med både rent varma och även drägliga temperaturer. Hos oss har det inte varit en dag med mer än max kansek elva grader. Förrän igår, OCH IDAG!

Ljummet och soligt var det redan på morgonen, och sen vräkte det på. Som varmast var vi uppe på ca 21 härliga grader. Det som störde (man ska ju alltid vara lite missnöjd) var vinden, även fast den inte var kall. Oerhört, härligt, ljuvligt skönt! Tyvärr mulnade det på under eftermiddagen och nu skvalar regnet. Men det spelar mindre roll, nu ska vi in i den heta, härliga bastun!


Shortspremiär och så....

När vi åkte hemifrån på tidiga förmiddagen låg dimmolnen fortfarande kvar, men redan i Sundsvall började de lätta och solen kom fram. Sen blev det bara bättre och bättre. Temperaturen steg undan för undan och när vi var uppe i stugan strax före ett låg den på sådär 13. 

Efter lite lunch tog vårstädning utomhus vid, krattning och liknande. Solen gassade och efter en stund insåg jag att det faktiskt var shortsläge! Den sortens överraskningar är sådana man gärna tar! Så småningom blev det en paus med en öl på altanen och då var det även t-shirt av! Ljuvligt! Vår glädjetermometer hävdade 18 drygt, men kanske det var sådär 16 som varmast, totalt härligt underbart skönt!

Självklart grillar man en sån här dag. Att få både shorts- och uteätarpremiär sådär utan att man förväntat sig det, känns som en STOR bonus!Lika självklart blev det senare bastubad, och när jag tittade ut över sjön där solen målade guld, så drog det så alldeles sanslöst i badtarmen. Men jag gissar att det är sådär 4-6 grader i vattnet, så jag lät bli. Blir det fler sådana tillfällen är jag inte säker på att jag kan låta bli!

Dessutom var det en sanslöst vacker solnedgång, hoppas att det röda håller vad det lovar och ger oss en vacker dag i morgon också! Tyvärr blir det inte lika bra på bild som i verkligheten:Sen är det ju så att sonen fyller år idag. Det jag inte kan förstå är att han fyller 24. Han är ju yngst? Och jag är ju inte så mycket äldre? Dessutom är det ju bara några år sen han såg ut så här:

Grattis gubben!

 


Investeringar

Dagen igår ägnades åt kundbesök och sedan åt att flänga in och ut ur alla Birstas skobutiker, framför allt sportbutikerna. Letade efter den nya ballerinamodellen från MBT. Fastnade ju för dessa skor när jag köpte ett par sandaler förra sommaren. I höstas blev det ju en varmare modell och nu vill jag se lite prydlig ut i perioden mellan vinterskor och sandaler. Tyvärr hittade jag inga.

Idag var jag i stan i stället och på Intersport där fanns dom - men inte i min storlek. Så här ser de ut. Det är den ljusa jag vill ha. Men de lovade att ta hem i min storlek, så om nån vecka bör de vara mina.

Dessutom var jag och bestämde/beställde nya glasögon. De gamla är 3,5 år och det ena paret har ytbehandlingen krackelerat på, så de ser ut som jag inte putsat dom på tre veckor. Inget man vill vara officiell i. Det andra paret känns som dom håller på att falla sönder, så det var hög tid. Hoppas de håller till de nya kommer. 

Gjorde också en investering i vad jag nästan vill kalla en smärre revolution! Ett par solglasögon som man helt enkelt sätter på sig ovanpå glasögonen! Så himla smidigt! Dessutom trendiga och snygga! Enkelt och behändigt, precis som det är för alla de som inte behöver bekymra sig om glasögon! Tänk att tillverkarna inte kommit på detta tidigare!


 

Rensning

Innan jag glömmer det ska jag nämna att det finns två nya inlägg på matbloggen www.eatit.blogg.se.

Dagen idag har varit väldigt lik gårdagen, massa vedklyvning och en del krattning. Solsken, kanske något varmare än i går och till slut grillning.

När jag öppnade garderoben i morse för att hitta nån lämplig t-shirt kom jag ihåg att jag ju glömt att slutföra projektet undan-med-vinterkläder-fram-med-sommarkläder.

Ibland har ju projekt en förmåga att växa, man är ambitiös. Så i stället för att bara byta plats på kläderna så inser man att det nu är läge att rensa. Så man börjar med det. Och det tar ju mycket längre tid än man tror! I princip varje plagg måste ju funderas över och oftast provas för att se om det ska få vara kvar ändå (fast det inte är använt på fyra år) eller hamna i slänghögen.  

Så inte kom sommarkläderna fram och vinterkläderna undan, nej. Men jag fick slängt tolv (12!) par byxor och sju kjolar! Sen hade väl tiden sprungit iväg och det var dags att laga mat eller liknande. Så rensaprojekt finns kvar - finns ett gäng kavajer, tröjor, t-shirtar, skjortor/blusar som behöver gås igenom! Ska ta ett tag i kväll.


Skönt!

Projekt vedklyvning påbörjades planenligt idag. Inte svårt att ställa sig där när solen strålade från klarblå himmel och det var vindstilla. Man nöter och nöter men den där kluvna högen växer otroligt sakta, däremot börjar det kännas i ansiktet att det fick en hel del sol igår och tillsammans med dagens dos kanske det blir väl mycket? Men å andra sidan ska det bli mulet i morrn, så det får väl vila då.

Den här tiden på året är så härligt ljuvlig! Det är så mycket löften i luften (som kanske inte besannas), men bara det här att se marken igen, se fåglarna som springer som tokar på gräsmattan för att hitta föda, se hur allt spirar och gror, kommer till liv igen, dofter, solsken och värme - det är själva livet!

Sommarprojekt

En härligt solig dag har det varit. Inte ett moln på himmeln, men ingen större värme och en ganska kall vind. Men man kan inte få allt! Att solen har strålat och man ser att träden och övrig växtlighet knoppas är underbart! En riktig vårdag!

Krattandet har fortsatt även idag, både för att få bort grus och gammalt gräs/gamla löv. Båda projekten får nu anses klara, åtminstone runt huset. Den nedre gräsmattan ska också krattas, kan bli tid till det i morgon.

För morgondagens del är planen annars att få komma igång med årets viktigaste projekt - att klyva veden. Detta är vad som ligger och väntar på mig:Vi är inte helt säkra på att dessa 30 (faktiskt!) träd räcker för vårt behov under vintern, så Bertan tänker ta ner ca 5 till i morgon. Men klyvas ska det och helst vara klart före midsommar!

Sen har vi ju lite fler projekt vi hoppas fixa under sommaren:
Dammen som grävdes i höstas behöver åtminstone påbörjas färdigställandet av, större delen av gräsmattan grävdes också upp i höstas för att få ner vatten- och elledningar till garaget. Den behöver täckas med matjord och sås in med gräs, garaget ska kläs med väggar och tak invändigt och gärna även ute i carporten, mitt arbetsrum ska rivas ner och byggas upp.... jobb är ingen bristvara. Tillkommer det här vanliga som att putsa fönster, städa, klippa gräs (så småningom) och annat (o)trevligt! Och så åka till stugan nån helg då och då, samt SEMESTER! Hur fasiken vi ska hinna allt vet jag inte. Men vi går efter mottot viktigast först! Veden! 


Sommarväntan

Ett kundbesök blev det på förmiddagen, dock utan resultat. Gör mindre när det bara är en bit längre bort än till affären.

Innebar att jag var hemma igen till lunch och fick vara ute en stund i det sköna solskenet. Projekt krattning har ju pågått ett tag, först (och fortfarande) för att få bort all sten ur gräsmattan, men nu även den gamla traditionella anledningen; att kratta bort gamla löv och torrt gräs. Det är ett meditativt och rogivande jobb, som dessvärre störs av att armarna och nacken protesterar. Roligt också att man får betalt redan efter några dagar när man ser att gräsmattan grönskar mer där man har krattat, än där man inte hunnit kratta! Makes me going!

Hyfsat soligt som sagt, men ingen höjdarvärme - runt +10 som mest. Vår lokala tidning har som sig bör varje dag fem personer som svarar på de mest löjliga frågor, häromdagen löd frågan "när kommer sommaren?". En äldre man svarade att han varje år brukar drömma om vilket datum sommaren anländer och ljust den här natten hade han haft årets dröm - sommaren kommer den 27 maj! Skulle inte alls bli förvånad om han har rätt!

Minns faktiskt ett år när vi bodde i Väsby och våren var alldeles osedvanligt kall. Ungefär vid den här tiden började björkarna så smått slå ut, som de ska där vid den här tiden på året. Men kylan kom tillbaka och björkarnas små gröna musöron blev så småningom alldeles bruna. Det värsta var att vi skulle gifta oss just den 27:e och vi ville ju slippa kappor och kunna vara utomhus utan att frysa ihjäl.

Sommaren kom den 22:a med sol och värme. Alla träd hann slå ut, vi hann få lite färg och vi kunde vara ute på vår dag utan att frysa ihjäl. Om ett par veckor är det 15 år sen........... var tog de vägen, alla åren?


Projektarbete

Ikväll kom han äntligen hem igen, mannen i mitt liv. Han har ju inte varit borta så länge, men det spelar ingen roll, vill ha honom hos mig.

Dagen har annars spenderats vid datorn med att påbörja projektuppdraget jag fick igår. Man tycker att det där ska väl gå lätt och fort, men när man väl sitter där så tar det sin tid, för man vill ju få det bra. I morgon har jag ett butiksbesök att göra och det hackar ju sönder dagen, så det lär väl inte bli lika mycket gjort på projektet då. Men hela nästa vecka finns ju att tillgå också, även om där är en hel del sköna helgdagar och vi har tänkt åka norröver under en del av dom.


Idag tycker jag synd om Vickie som återigen har åkt på en förkylning, den här gången verkar det som det är en variant med elak hosta. Som den mamma man är förmanar man om varierad och näringsrik/vitaminrik kost samt kläder efter väder och gärna tillräckligt med sömn. Men jag tror att det är de båda första som är den största boven. Sen är det ju så att man har år när alla virusar man träffar på biter sig fast och utvecklas, sen kommer andra år när immunförsvaret blivit stärkt av de åren och man står emot det mesta. Men för att få dessa tror jag att man måste hjälpa kroppen med just näring och vitaminer....


Break

Dagen har väl sett ut ungefär som igår, ett par besök i närområdet har jag lyckats få till, nöjd så.

I eftermiddags fick jag förfrågan/uppdrag från Taxivärlden att göra någon slags presentation/säljmaterial att fungera som stöd/underlag vid kundbesök. Efter de senaste dagarnas motgångar kändes det som både en lättnad och en rolig arbetsuppgift. Nu släpper jag bokningsförsöken och slipper den negativa tyngden och ägnar mig istället, förutom det som är bokat, åt att vara lite kreativ! Och får ju betalt också.....!!!

Dessutom hade jag i förmiddags ett bra samtal, det började kanske lite trevande men jag tror att vi båda kom fram till att vi vill varandra så väl och att vi måste försöka lägga lite band på oss båda två. Det är nog så att vi har lite för lika reaktionssätt och är snara att överreagera, eller så kan man lika gärna vara ärlig och säga att vi reagerar och pratar först och tänker sen. Men kärleken är obegränsad och det är det viktigaste!

Uppförsbacke

Kan konstatera att det blir ingen Dalaresa. Även idag har det blivit nejtack till besök. Vet att det inte är mig personligen de inte vill träffa, men det som ändå händer är ju att jag inte får nån möjlighet till inkomst, samt att det är tungt i sig att få dessa ständiga nejtack.

På eftermiddagen tog jag ett djupt andetag och ringde Gävle istället, men när det blev detsamma där också så la jag ner försöken.

Det är tungt för butikerna också, våren sviker, folk har ont om pengar, de får fortfarande in leveranser beställda i januari eftersom leverantörerna i sin tur haft problem att få hem det beställda från Kina och andra ställen.

Kallt och småblåsigt är det också, solen sken på förmiddagen men sen kom det moln som fällde ut lätt regn blandat med snö, trots ca 9 plusgrader. I natt ska det tydligen mest komma som snö. Man kan utan några som helst ansträngningar hålla sig för skratt! Att man också är solokvist till på onsdag underlättar inte.


Platt fall

Idag skulle jag passa på att tvätta bilen och backade ut ur carporten. Tyckte att det lät konstigt, ungefär som om hjulet tog emot skärmen eller nåt. Eftersom Bertan la på mina sommardäck i fredags undrar man om något hänt. Stannar bilen och går ut och tittar - på ett totalplatt däck. Det var det som behövdes för att bryta ihop igen.

Som tur är (1) har vi (han) en kompressor, så luft fylldes i däcket. Körde upp på gårdsplanen och tvättade bilen och däcket höll luften hela tiden. Vi kollade upp reservdäcket och det var inte ett nöddäck, utan ett riktigt som tur var (2). Så för säkerhets skull fick det ersätta det som varit platt.

Så bilen blev tvättad och nu får jag åka med ett vinterdäck som reserv. Får kolla upp i morgon om det nya däcket funkar att köra med, eller om det är massa obalans i det och behöver balanseras.

Det känns som att det snart räcker med obalans i livet. Väl mycket som går på tok eller drar ner.
Sköna maj välkommen.......!

Dagen bjöd regn på morgonen, men som upphörde under förmiddagen. Frampå eftermiddagen sken solen och när man såg att gräsmattan hade blivit grön och börjat växa på de mest solutsatta ställena, så kändes det som en riktigt härlig vårdag! Jorddofter, fågelkvitter och vårbestyr! Inte de roligaste - kratta bort snöslungat grus från gräsmattan - men ändå vårbestyr.

Våren är projektens tid. I går startade projektet "ved till vintern"; nu har ju snön smält undan från högen med långved som togs ned i höstas och Bertan påbörjade kapningen. Han har fortsatt med det idag och beräknar att bli klar i morgon. Sen tar min del vid; att klyva..... det är INTE gjort på tre dar!

Andra projektet som på allvar drogs igång idag är renoveringen av mitt arbetsrum. Flyttade ju för ett tag sedan in i pigkammaren som är avsett att vara ett "rent" gästrum, men först idag har vi helt (nåja) tömt rummet. Nu ska väggar rivas ner och golv rivas upp och om några veckor hoppas vi att våra gubbs kommer som hjälper oss att fixa nya fina bärlinor nere i grundvalarna!

Det har ju känts pirrigt inför varje rum vi rivit golvet i, man vet ju aldrig vad man hittar, hur det ser ut. Men det här rummet är nog det som känns mest osäkert, eftersom golvet sviktar å det vådligaste när man går på det, samt att det lutar som den värsta slalombacke. Gissar att det skiljer MINST fem centimeter mellan den ena väggen och den andra och då är rummet bara ca 2,5 meter brett....!

I rummet finns en gammal balkongdörr och när vi flyttade in fanns balkongen kvar. Den var rejält gisten och murken och det hade smittat av sig på fasaden under den. Det vi är rädda för är att timmerstommen under dörren är ordentligt rutten. Men, vi vet att våra gubbs är duktiga på sådant där. Numera pratas det bara om snickare, de får klara allt, men förr skiljde man på snickare och timmermän. Våra gubbs är timmermän. Det som är så bra med dom är att de helst vill hålla på med de rejälare, mer grundläggande avsnitten, dvs det som vi inte kan. De gillar inte finliret; att sätta upp panel, tak och liknande, det som vi gärna gör själva. De är guld, våra gubbs!

I morse fick vi dessutom levererat den nya balkongdörren som ska sitta där. Samma modell som finns i köket, dvs helt i glas, ingen täckt nederdel. Planen är att en gång i framtiden när all annan renovering är klar, bygga en glasveranda utanför! Utsikt mot sjön och med kvällssol under sommaren. Men det är långt dit!


RSS 2.0