Vårkänslor

Hemma igen efter ett dygns jobbutflykt till Gävle. Även den här gången gjorde vi gemensam sak och samordnade våra besök och ävenså då övernattning. SÅ mycket trevligare att vara två på ett tråkigt hotellrum än solokvist, även fast det inte är roligt ändå!

Roligt är däremot den ljumma luften, solskenet och snösmältningen som man kunnat njuta av de senaste dagarna. Det är så livsbejakande och livslustshöjande så det pirrar i hela kroppen! Sådana här dagar ska man verkligen försöka njuta av. Även om man inte kan sitta på ett utecafé med filt om sig och lapa sol, utan sitter i en bil och får den ena duschen efter den andra över sig av saltblandat smältvatten, så är det ändå ett av de mest säkra vårtecken som finns! Att kliva ur bilen för att köpa sig en fika på vägen hem och upptäcka att man egentligen inte behöver ta på sig kappan för att gå in och köpa det där fikat, är en härlig känsla!

Lite svårare var det att behålla den positiva känslan när jag skulle uppför vår branta backe till huset och det bara är en tjock modd och man känner att man har inget grepp i hjulen och farten räcker nog inte ända upp och man har ingen styrning i modden och man är på väg att kana av vägen - och just då får man ett litet grepp igen och kan med minsta möjliga marginal rulla in mot carporten.

Likadant när man ska gå och hämta ved och upptäcker att all snö på lagårdstaket rasat ner framför lagårdsdörren och det är 1,5 meter både på höjden och längden....

Men balkongen står kvar där vi ställde den och det är bra!

Och i morgon ska det milda vädret fortsätta och man ser att snön har sjunkit med säkert 30 centimeter sen i förrgår! Då är det härligt igen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0