Balkong på glid

I morse drog jag iväg österut, till Bräcke, Ånge och Fränsta. Faktiskt blev det en liten order i Ånge. Plusgrader redan från morgonen, men väl i Bräcke blåste det rejält, kom även nån regnskur.

Blött och skitigt på vägen blir det ju så klart, men på nåt sätt är det OK ändå när det är töväder och solen skiner och det verkligen känns att våren är fasiken på väg!

Vad töväder kan ställa till med fick jag veta på hemvägen när Bertan ringde och lät lite konstig på rösten.

"Det har varit lite takras här"
"Hoppas att du menar att det rasat FRÅN taket, inte att TAKET rasat?
"Bägge delarna; snön har rasat från taket och tagit med sig balkongen en bra bit".

Mardröm!

Snön hade tryckt uppifrån taket där den byggt upp en god meter i hörnan mellan taket över balkongen och det andra taket. När snön lossnade tryckte den på balkongräcket så det trycktes ut från väggen och halva balkongen hängde ut över utbyggnaden inunder när han kom hem.

När jag kom hem hade han (Hulken) lyckats lyfta balkongtaket och stötta det med en 4tum4 (?) och dragit igång traktorn för att helt sonika trycka tillbaka balkongen på sin plats. Han lyckades!Tittar man under traktorskopan ser man hur långt balkongdelen sträcker sig utanför utbyggnaden (den ska vara ungefär lika mycket innanför). I det här läget har han ändå redan tryckt in balkongen en första bit. Här ser man också att taket över det lilla fönstret till vänster är fritt från snö. Det var i vinkeln mellan det taket och balkongtaket snön hade byggt upp ordentligt och när det släppte tryckte ut hela balkongen.Ja, balkong på vift från sina fästen i väggen.

Att inte hela balkongen rasade ner får man bara vara VÄLDIGT  tacksam för. Inte för balkongens skull, men för vad som hade kunnat ske på vägen ner.... och tur att man inte var hemma när det hände, DÅ hade jag fått en hjärtattack. Man kan ju bara föreställa sig hur det måste låtit!
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0