Påskledigt!

Uppe med tuppen och packade och åkte! Framme vid tolv. Upptäckte att här är lika mycket snö som vi haft, men det är mer kvar här än hemma. Vägen hade ju blivit plogad så vi kunde köra ända fram till carporten. Det är inte mer än kanske fem meter mellan carport och hus, men det var inte så lätt att forcera. Precis som hemma finns det ingen skare utan benen sjunker ner så långt det går, dvs till grenen. Med andra ord inte lätt att ta sig fram. Bertan fick gå först med sina lite längre ben och jag gick efter och trampade till. Väl inne tändes kaminen per bums. Gissar på att det var ca 0 grader inne. Då är det tur att man har ett antal timmar på sig innan det är läggdags så man hinner värma på både säng och sängkläder.

Eftermiddagen ägnades åt att skotta alla gångar som behövs - till vedbod, garage och den andra stugan. Sviterna känns i rygg, armar och nacke. Men vad gör det? Solen sken på oss hela tiden, inga problem få igång vattnet och bastun står nu på uppvärmning! Härligt!

Om några timmar dyker Kim och Markus upp också, var osäkert om de skulle stanna hos hans föräldrar över natten, men de bestämde sig för att köra hela vägen i kväll. 

Glad Påsk!
 

Pappersfixande

Lite stressigt har det varit idag. Igår fick vi reda på att vår revisor kanske skulle ha tid att fixa våra deklarationer i påsk, alltså måste allt sammanställas och plockas ihop. Detta skulle jag hinna på tidiga förmiddagen.

På eftermiddagen skulle jag till tandläkaren för första gången på fyra år och hade tänkt hinna runt på stan och titta på lite glasögonbågar först. Ytbehandlingen på det ena paret av mina glasögon har liksom krackelerat och de ser ut som dom är totalt oputsade, inte kul! Så jag måste investera i nya, så är det bara. Det andra paret är på väg åt samma håll.

Men det här med att räkna ihop och sammanställa tar MYCKET längre tid än man tänkt; man trycker på fel knapp, telefonen ringer och gör att man tappar bort sig, man glömmer var man är osv osv. Så inte kom jag iväg till stan i god tid inte! Men till tandläkaren kom jag i tid och det var inte så farligt som jag befarat. Inte speciellt med tandsten, konstigt nog, inga hål, ingenting som var fel egentligen. Hon hade en röntgen som jag inte sett förut som röntgade runt hela huvudet och visade båder tandrötter och käkben. Tydligen nåt som är bra att hålla koll på för folk i min ålder, det är nu risken tilltar avsevärt för problem i dom regionerna. Men allt såg bra ut. Kan konstatera att jag har jävligt fula tänder, men som hon sa "god munhygien". Man får vara nöjd med det.

När jag kom hem igen fortsatte fixandet med papper hit och dit och är nu klar (tror jag), så nu börjar vi NEDRÄKNINGEN! För en gångs skull är jag inte bara beredd på, utan skulle till och med se fram mot, att ställa klockan tidigt och komma iväg! Men den förkylda maken får avgöra när vi åker.  Men hyfsat tidigt blir det! Längtar!

Snart är vi där!

Idag har förberedelserna för "The grand opening of the sommarstuga" dragit igång på allvar. Matplanering, listskrivande av vad som ska inhandlas och vad som ska packas med i matväg och övrigt. SÅ trevliga bestyr! Trots att våren är sen och snön fortfarande ligger djup både här och där uppe, så är det detta vi är på väg emot:Ljuvligt, underbart, härligt!!!!! Och det står bakom dörren och väntar!

Kanske är det dessa förberedelser inför påsken och vetskapen om att snart blir det bättre, eller är det att vi fått en timmas längre ljus, jag vet inte, men idag har jag känt mig gladare än på länge. Eller så är det för att jag har en underbar man, eller alltihop!

Idag kom det också äntligen en inbjudan från Vickie om att komma ner till storstan och fira hennes födelsedag och få se hennes nya lya! Ska bli jätteroligt!

Ur led är tiden

Igår/i natt skulle ju klockorna ställas om. Planeringen var att med hjälp av makens förkylning och min trötthet efter mässan, komma i säng en timma tidigare än vanligt. Blev det så? Självklart inte! Brukar annars ställa om klockorna innan jag lägger mig, så att man är med i verkligheten när man vaknar i den nya tiden. Kom jag ihåg det? Nej! Allstå vaknade jag vid nio, kommer upp och efter en stund slås jag av insikten att klockan inte är 9.20, den är 10.20! Ingen höjdare! Hela dagen blir förryckt, inga mattider stämmer överens med vad kroppen säger.

Inte blir det bättre heller av det tråkiga vädret. Igår blev vi ganska glada när vi såg att det regnade. Efter ett tag insåg vi att det var underkylt regn, inte lika kul. Till och med gruset på gårdsplanen blev snorhalt! Träden blev vita eftersom vattnet frös till is samtidigt som det landade på träden.

Isen på träden ligger kvar även idag, molnen hänger gråa och tunga, men ingen mer nederbörd, tack och lov! Men segt, grått, tråkigt, förryckt och oföretagsamt har det varit idag.

TUR-mässa

Som förväntat var det vårkänsla i Göteborg. Under torsdagen var det visst 15 sköna grader. Tyvärr stog jag ju inomhus hela dagen, men både på morgonen på vägen dit och under kvällen, kändes det att det var rent ljummet i luften.

Kom ner på onsdag eftermiddag och åkte direkt till mässan för att checka montern och ordna det sista med monterbyggarna samt lite övrigt fix inför mässdagarna. Sen blev det mat på Hard Rock Café med tjejerna från Taxi Stockholm innan läggdags.

Mässjobbande 8.30 - 18.00 på torsdagen; så glad över mina MBT-skor som gör att jag slipper ont i rygg, ben och fötter fastän man står upp så många timmar! På kvällen TUR-party på Göteborgs inneställe Trägårn. De spelade det bästa från 70- 80- och 90talet, både per maskin och per liveuppträdande. De vi råkade hamna på (och blev kvar på eftersom kamraterna tyckte de var bra) var Style och Dr Alban. Grov flopp för mig, med andra ord. När vissa rum passerades hörde jag annat som passade mig SÅ mycket bättre, men vad gör man? Går dit själv och ställer sig och rockar loss? Näää, då skulle det behövts ett bra mycket större alkoholintag! Så jag var i säng i hyfsad tid och därmed i god form även fredag morgon.

Mässtiden blev inte lika lång på fredagen eftersom mitt plan hem gick 18.15, men hemma var jag inte förrän kvart i nio, naturligtvis blev avgången en kvart försenad. Men huvudsaken var ju att komma hem!

Hem till en genomförkyld make, han var ju risig när jag åkte, men har lyckats få det att bli sämre medan jag var borta. Nu är frågan bara om jag lyckats hålla det hela stången med adrenalin inför mässan (jag får inte bli sjuk, jag får inte bli sjuk!) och nu kommer att risa ihop eller om jag har bättre immunförsvar än han? Lär snart få veta!


Nytt recept!

Glömde det igen! Som vanligt... är det åldern??? Hur som helst så finns ett lättlagat, billigt, hyfsat gott recept på hur man kan äta kassler á la LCHF på http://www.eatit.blogg.se!


Göteborg nästa!

Hade tänkt mig en ganska lugn och händelselös dag idag, som lite uppladdning inför dagarna som kommer. Till viss del blev det väl så, men ändå mer av förberedelser i form av telefonsamtal, mail med vidhängande dokument som ska läsas in osv osv, än vad jag trott och räknat med. Men nu tror jag allt är förberett och klart så långt det går inför dagarna på TUR-mässan i Göteborg. Förutom min packning då, men den får fixas i morgon!

På förmiddagen kom det upp nya gardiner i kvällsrummet, gula den här gången. Kände att jag ville testa nåt nytt. Gult är en positiv glad färg som släpper in och silar ljuset på ett bra sätt.Vi har ju haft ännu en dag med solsken och vårkänsla. Temperaturmässigt har det väl varit uppe på nån enstaka plusgrad, men solen tär lite på snötäcket ändå! Och känslan!

De andra åren jag jobbat på TUR-mässan i Göteborg har varit snudd på smärtsamma på det viset, det har varit vår och snöfritt där nere, med vårblommor som blommat och penséer i kommunala planteringar. Sen har man åkt tillbaka till snö och vinter här. Ska bli lite intressant att se hur dom har det där nere, de har ju i år fått sin beskärda del av vinter också!


Nog med nej

Idag har jag varit en sväng till Norrlands eget gnällbälte, Ådalsområdet. Säkert fortfarande präglat av sin historia, med fattigdom kontra rika trä- och brukspatroner och där man för första, och förhoppningsvis sista gången i Sveriges historia, sköt ihjäl strejkande, demonstrerande arbetare.

Det är egentligen fel att kalla det gnällbälte, det är en bygd med stor arbetslöshet, där känslan man får genom att bara passera vissa orter, är tristess och utarmning och utflyttning. Igenbommade eller allmänt sunkiga skyltfönster och fasader. Ställen och orter där Jante verkligen lever och frodas. Mycket på grund av att de flesta förmodligen har precis så de klarar sig, extravagans är otänkbart.

Alltså har inte de butiker jag besöker den största omsättning, och därmed inte heller den största benägenheten till inköp av det jag vill sälja. Så återigen hoppas jag att jag åtminstone har sått ett frö.

Nu har jag gått igenom i princip alla orter jag når över dagen. På onsdag åker jag till Göteborg och veckan därpå göre sig ingen säljare besväl i nån butik what so ever. Så jag har tagit beslutet att nu lägger jag ner för ett tag. Det kostar betydligt mer än jag får in att resa runt.

Däremot kan det bli så att jag bosätter mig i stugan där i slutet på april några dar och avverkar trakterna med 20 mils radie runt Umeå.

Söndag

Kim och Markus drog vid lunchtid. Tanken och avsikten med deras besök här var ju att få besiktiga den södra delen av Medelpad medelst skoter. Av det blev det inget. Vid försök igår visade det sig att snötäcket inte höll för skotern. Vi har gott om snö, men har ju haft uteslutande minusgrader i flera månader så snön har ju inte packat sig och blivit skare på, vilket krävs om man ska kunna köra skoter på den.

Själva gick vi ut och satte oss en stund i solskenet, men bortskämda av gårdagens ljumma väder och strålande sol gick vi in efter ett tag eftersom vi tyckte att det var aningen för kallt och lite skyar för solen. En viss skadeglad tillfredsställelse infann sig när vi förstod att det var riktigt snöoväder söderöver! Tyvärr hamnade ju Kim och Markus i det eländet också och det tog ordentlig tid för dom att komma hem.

Nytt försök med skoterfärder kan tänkas bli i påsk när de tänker komma upp till oss i stugan. Dessvärre är det nog risk att det är precis samma där som här. För egen del ser jag nåt så alldeles sanslöst mycket fram mot att få åka upp! Det är en så väldigt härlig, speciell känsla att få öppna upp för säsongen, allt det bästa har man framför sig. Vi fick i kväll reda på också att vår väg kommer att bli plogad till påsk, vilket inte gör saken sämre, vi har ju tidigare oftast använt grannens väg och pulsat det sista! Kanske går mina planer i lås om att göra en besökssväng uppöver i april och bo i stugan! Vore perfekt!

Vårpremiär!

Idag har vi passerat en milstolpe mot vår! Dels är det ju vårdagjämning och bara det är ju en skön känsla, men dessutom har årets första biltvättar utförts på gårdsplanen! Vattenslangen har ju hängt ute hela vintern på lagårdsväggen och var fortfarande delvis fastfrusen i snön, men Bertan lyckades hacka loss den och som tur var fanns det ingen ispropp i den, så det gick att få fram vatten genom den. Bertan var först ut med att tvätta sin:Egentligen har det väl inte varit skyhöga temperaturer, 5 - 6 plusgrader, men eftersom det varit nästan vindstilla och soligt har man kunnat gå i bara t-shirt, helt sagolikt skönt!

Kim och Markus var en sväng i stan och skulle sedan ut och motionera skotern. Dessvärre gick det inte så bra, snön var för blöt i ytan efter allt solsken så skaren bar inte att köra på. Kanske går det bättre i morgon.

Let's dance och karaoke

Kim skulle absolut se Let's dance och självklart fick hon göra det! Härligt att även svenska folket lät Willy få ägna sig åt annat än dans var skönt!

När detta program var avklarat blev det karaokedags för Kim och mig! Tycker att det är så himla roligt att få göra det tillsammans med nån av döttrarna! Skulle självklart vara lika roligt med sonen, men det betraktar jag som en utopi! Har kört med Kim ett par gånger och hör hur hon växer från gång till gång! Vickie, du har lite att hämta upp här! Vet att båda har stor kapacitet, men vet att det tar ett tag innan man vågar släppa loss och vågar låta! Men jag tycker att det är hemskt roligt! 

Trött

Är nog ganska ringrostig när det gäller det här med att vara ute bland folk och arbeta. Det märks när jag som nu varit borta i två dagar med övernattning dessutom, är fullkomligt dötrött när jag kommer hem. Är väl i och för sig inte bara biten med att träffa människor i den här situationen, det är ju människor jag inte träffat förut, för det mesta får jag dessutom lista mig fram till var dom finns med utgångspunkt från kartan och nån slags känsla för åt vilket håll man ska köra osv, ofta tillkrånglat med en massa enkelriktat, så var det i Östersund. Självklart blir det lättare nästa sväng när man har träffats en gång och hittar bättre.

Hur som helst så håller tröttheten i sig även dagen efter, har varit riktigt seg idag. Dagen skulle ägnas åt att boka de två dagarna nästa vecka som jag ska vara ute. Fick tag på den första och ett OK, men sen sket det sig. Inte inne nu, kanske i eftermiddag, nästa var ledig osv. Får ta nya tag i morgon, om jag hittar några tag att ta i.....

Brukar inte tycka att regn är positivt, men den här tiden på året och med den här snömängden kunde jag inte tycka annat när jag såg att det regnade vid fyratiden i eftermiddags! Allt som får snön att smälta är BRA! Synd om Markus bara som kom ett tag tidigare och skulle ge sig ut på en löprunda precis då. Han verkade dock opåverkad som tur var!

Hemma bäst!

Alltid lika skönt att komma hem igen! Hotellvistelser (utom när man är på semester) är absolut överskattat. Man känner sig som ett djur i en bur. Ett rum, en säng, en TV, that's it. Och många timmar att vistas i det. Checkade in vid halv fem och satte mig vid datorn för att lägga order och uppdatera mig. Skulle ju finnas trådlöst nätverk, självklart fungerade det ytterst dåligt. När jag tog med mig burken och satte mig i receptionen gick det bra.

Sen blev det en promenad på stan och middag på McDonalds, jätteonyttigt men enkelt och billigt. Så kvällen blev låååååång och trååååkig. Tur att det var tisdag med både Äntligen hemma och House. Men ändå - tråååkigt!

Idag har jag besökt Krokom, Mörsil och Järpen, sen tre timmar i bilen hem.

I morgon blir det en sittahemmaochbokadag, samt lite uppdatering inför TUR-mässan i Göteborg nästa vecka. Dessutom lär Kim och Markus dyka upp i morgon kväll! Det ser jag fram mot!

En egostärkande dag

Det är lika bra att börja med att tala om att det nu finns ett nytt recept på www.eatit.blogg.se, annars glömmer jag i vanlig ordning av det! Det är faktiskt genuint roligt när man lyckas med mat som man inte har recept på utan som helt kommer från ens eget huvud och vad man tror kan funka ihop! Sånt mår egot bra av!

Dagen i övrigt har också bjudit på en del egostärkande stunder. Helgens lågvattenmärke har för tillfället suddats ut av högre vattenstånd. Är nöjd så!

Har gjort en utflykt till Söderhamn och Bollnäs idag igen och fått bättre respons än sist. I morgon bär det av till Östersund. Planen var ju att samordna våra resor även den här gången, men Bertan måste göra en blixtutryckning till huvudstaden över dagen i morgon, så jag får övernatta där själv. Går nog bra. Värre för honom som sent på kvällen kommer hem till ett tomt, kallt hus!

Äggstra ljus

Även den här dagen har gett en massa sol, och dels står ju solen högre för var dag och extra ljust blir det ju också av all den vita snön. Har suttit en halvtimma på vår entrétrappa med näsan upp i solen, väldigt skönt.

Tanken är ju att ytterdörren ska flyttas och den hörnan där nu entrétrappan är ska bli en liten kaffehörna. Hörnan är så perfekt för det; vetter mot söder och läskyddad från både norr och väster, varifrån de kalla vindarna brukar komma. Ofta har jag suttit där på trappan och lapat sol, framför allt vår och höst. Det går bra fram till tolv ca, sen skymmer entrétaket solen. Men det blir inte förrän nästa sommar som det sker, dessvärre.

Äggstra ljus har jag fått av maken; äggformade ljus. Vita i grunden och snyggt överdragna med grå, gul och gröna penseldrag som gör att de ser målade ut. Istället för att stå i sina förpackningar så la jag dom i en skål och ställde på bordet:Påskigt, eller hur?

Ingen bra dag.....

Idag har jag inte alls mått bra. Deppig, nere, low, ur gängorna, sänkt, ur slag - kärt barn har som vanligt många namn. Varför? Vet inte egentligen. Vaknade vid sju och diverse tankar började snurra.

Sinnesstämningen har hängt kvar hela dan, trots att solen har skinit på oss. Har inte varit mer än nån plusgrad, men väder som brukar hjälpa upp mörka sinnen. Men, nä!

Eftersom jag bestämt det redan förra helgen, tog jag tag i mattbytarprojektet ändå. Innehåller dammsugning och golvtvätt såklart, förutom själva mattbytet. Låter inte så märkvärdigt, men det kändes så. Men skönt känns det när det är gjort och ljusare och gladare ser det ut! Det försämrar inte humöret, kan man väl ändå konstatera.

Lite gnäll och så.....

Våndan över om den här branschen, även med tyngre uppdragsgivare, går att överleva på, fortsätter. Grubblet finns där när man somnar och är kvar när man vaknar. Vet och förstår att enda sättet att få veta det är att traggla på ett år. Det är den tiden det tar att hinna runt hela Norrland och ge så många butiker som möjligt ett ansikte och få en kontakt. Men innan dess är jag helt bankrutt....men vad har jag att välja på? Arbetsmarknaden här är ju inte gynnsam, om vi säger så...........

Inkomsten från utflykten till Gävle här i veckan betalade bensinkostnaden, men ingen lön. Nästa vecka blir det en utflykt till Östersund, med bensin- och hotellkostnad, man kan bara hoppas på att få igen de kostnaderna. Usch ja, vem sa att livet ska vara lätt? Sådärja, nu har jag fått gnälla!

Såg på FB att den dottern som numera heter Bergenholtz i efternamn har gått med i en grupp som kallas "The Bergenholtz's of the world" vilket låter spännande och lockande. Har i många år velat släktforska, men sånt kräver ju lite tid. Men om inte förr så när (om) man blir pensionär så ska jag! Skulle vara roligt att utforska båda sidor, inte bara den Bergenholtzka!


Har ju glömt att meddela att det sedan några dar finns ett nytt recept på www.eatit.blogg.se!


Mer vår!

När nu snart halva mars har gått och temperaturen varit uppe på ljumma 8 grader ett par dagar, tyckte jag att jag vågade utmana vädergudarna och tvätta min tjockaste Helly Hansen-dunjacka. Även fast jag emellanåt kan vara skrockfull kom jag fram till att jag klarar mig med övriga vinterjackor om det smäller till igen - vilket det säkert gör. Det sköna är ändå att man vet att det kommer att vara för en kortare period! Skönt är även just att kunna tvätta den - EFTERSOM VI NUMERA HAR TORKTUMLARE! Vilket är ett måste för att kunna tvätta sånt som innehåller dun.

Med plusgraderna har såklart följt ett töande utan dess like. Det är fascinerande när man ser snönivåerna sjunka från förmiddag till eftermiddag. Men det är sanslösa mängder kvar, dessvärre verkar det som det blir svalare temperaturer de närmsta dagarna.

Inspirerad av dagens vårkänslor röjde jag i eftermiddags bort all vinterdekoration och tog fram vårdito, förhoppningsvis fungerar det även som en besvärjelse:Praktiskt med fuskväxter som man kan plocka fram år från år!


Vårkänslor

Hemma igen efter ett dygns jobbutflykt till Gävle. Även den här gången gjorde vi gemensam sak och samordnade våra besök och ävenså då övernattning. SÅ mycket trevligare att vara två på ett tråkigt hotellrum än solokvist, även fast det inte är roligt ändå!

Roligt är däremot den ljumma luften, solskenet och snösmältningen som man kunnat njuta av de senaste dagarna. Det är så livsbejakande och livslustshöjande så det pirrar i hela kroppen! Sådana här dagar ska man verkligen försöka njuta av. Även om man inte kan sitta på ett utecafé med filt om sig och lapa sol, utan sitter i en bil och får den ena duschen efter den andra över sig av saltblandat smältvatten, så är det ändå ett av de mest säkra vårtecken som finns! Att kliva ur bilen för att köpa sig en fika på vägen hem och upptäcka att man egentligen inte behöver ta på sig kappan för att gå in och köpa det där fikat, är en härlig känsla!

Lite svårare var det att behålla den positiva känslan när jag skulle uppför vår branta backe till huset och det bara är en tjock modd och man känner att man har inget grepp i hjulen och farten räcker nog inte ända upp och man har ingen styrning i modden och man är på väg att kana av vägen - och just då får man ett litet grepp igen och kan med minsta möjliga marginal rulla in mot carporten.

Likadant när man ska gå och hämta ved och upptäcker att all snö på lagårdstaket rasat ner framför lagårdsdörren och det är 1,5 meter både på höjden och längden....

Men balkongen står kvar där vi ställde den och det är bra!

Och i morgon ska det milda vädret fortsätta och man ser att snön har sjunkit med säkert 30 centimeter sen i förrgår! Då är det härligt igen!

Balkong på glid

I morse drog jag iväg österut, till Bräcke, Ånge och Fränsta. Faktiskt blev det en liten order i Ånge. Plusgrader redan från morgonen, men väl i Bräcke blåste det rejält, kom även nån regnskur.

Blött och skitigt på vägen blir det ju så klart, men på nåt sätt är det OK ändå när det är töväder och solen skiner och det verkligen känns att våren är fasiken på väg!

Vad töväder kan ställa till med fick jag veta på hemvägen när Bertan ringde och lät lite konstig på rösten.

"Det har varit lite takras här"
"Hoppas att du menar att det rasat FRÅN taket, inte att TAKET rasat?
"Bägge delarna; snön har rasat från taket och tagit med sig balkongen en bra bit".

Mardröm!

Snön hade tryckt uppifrån taket där den byggt upp en god meter i hörnan mellan taket över balkongen och det andra taket. När snön lossnade tryckte den på balkongräcket så det trycktes ut från väggen och halva balkongen hängde ut över utbyggnaden inunder när han kom hem.

När jag kom hem hade han (Hulken) lyckats lyfta balkongtaket och stötta det med en 4tum4 (?) och dragit igång traktorn för att helt sonika trycka tillbaka balkongen på sin plats. Han lyckades!Tittar man under traktorskopan ser man hur långt balkongdelen sträcker sig utanför utbyggnaden (den ska vara ungefär lika mycket innanför). I det här läget har han ändå redan tryckt in balkongen en första bit. Här ser man också att taket över det lilla fönstret till vänster är fritt från snö. Det var i vinkeln mellan det taket och balkongtaket snön hade byggt upp ordentligt och när det släppte tryckte ut hela balkongen.Ja, balkong på vift från sina fästen i väggen.

Att inte hela balkongen rasade ner får man bara vara VÄLDIGT  tacksam för. Inte för balkongens skull, men för vad som hade kunnat ske på vägen ner.... och tur att man inte var hemma när det hände, DÅ hade jag fått en hjärtattack. Man kan ju bara föreställa sig hur det måste låtit!
Töväder

Tyvärr gick det ju inte så bra för Pauline. Varken resultatmässigt eller framträdandemässigt, kanske var det första ett resultat av det andra. Hon var nog rejält nervös och missade i sången i början. Hade sedan inte alls samma utstrålning och glimt i ögat som i första uttagningen. Men gillar fortfarande både henne och låten.

Låtarna som vann ger jag inte mycket för, framför allt inte Pernillas. Utslätat discodunk helt utan profil. Däremot måste jag nog säga att NEOs låt växte när man nu hörde den igen. Men nu är det som det är.

Idag har vi äntligen fått hit några plusgrader, men då var det ingen sol istället! Så dessvärre blev det inget snöras från taket idag heller!

På eftermiddagen kom Kim o Markus med snöskotern på släpkärran och ställde av den här. Om två veckor återkommer de för att utforska omgivningarna med den.

Takskottning

Ännu en dag med strålande sol, även fast temperaturen inte kommer över -2 så är det SÅ HÄRLIGT! Även idag åkte brassestolen ut och jag ner i den.

Vi satt ett tag båda två och njöt, men rätt var det var knackade Luther oss på axeln och tyckte att vi borde göra lite nytta. Allstå skottade Bertan fram en stege som legat begravd invid garaget och ställde upp den mot lilla farstutaket och fick ner snön därifrån. Vi är ju ungefär lika rädda för höjder båda två, så eftersom jag visste att han inte gillade att stå på stegen, så stog jag och höll i den. Om utifall att den skulle börja glida åt något håll! Att det droppade smältvatten och dansade snö över mig får man stå ut med. Rädda maken!

Stärkta av framgången tog vi stegen med ner till garaget för att testa om det skulle funka att komma lite högre än med den hemmagjorda rakan vi använt tidigare. Jag blir ju darrig i benen i vanliga fall av att kliva upp på en bock, men av någon anledning gick det galant att klättra på stege idag. Så vi turades om att klättra upp och skotta. Alltså vi gick inte upp på själva taket, men väl så högt det gick att komma på stegen. Resultatet blev att halva taket ungefär är skottat. Snön ligger kvar högst uppe på nocken och halvvägs ner, men vi bör ju ha minskat tyngden med ungefär hälften och det bör göra att vi ligger på den säkra sidan. Garaget är ju nytt och det är svårt att bedöma hur mycket konstruktionen tål. Vi har inte sett några tecken på att det sviktar, men man vet ju inte som sagt. Det ska klara snözon 3, men vad innebär det? Framför allt en sån här extremvinter?

I kväll får vi betala för våra ansträngningar, redan träningsvärk i ryggen, vaderna, låren och axlarna. Man tar ju spjärn med benen mot stegen för att kunna hugga i snömassorna med spaden, samt att armar och axlar jobbar. Ovanpå det ca 4 timmar i friska luften, så mycket frisk luft på en och samma dag har vi inte fått sen november/december nångång.... vi är JÄTTETRÖTTA i kväll! Vi lyckades hålla lite konversation igång fram till vi åt, sen dog den. Båda satt och bara gäspade och försvann i tankesvävning. Efter två koppar esresso började vi kunna både tänka och prata igen.

Nu är det väl lika bra att gå och se hur det går i andra chansen! Hoppas på Pauline, gillade henne!

Vårtecken

Den här vintern har verkligen varit extrem. Inte bara här hos oss, utan i hela landet. Det gör att man liksom fastnar i en negativ känsla och bara ser hur jobbigt och tungt det är vädermässigt.

Idag kändes det som att jag kom loss lite ur de klorna och kunde se att det faktiskt finns vårtecken även här uppe i (mellan)norr!

Sov längre än vad som var tänkt i morse och när man kommer upp är solen redan uppe. Bara det gör att början på dagen känns lite lättare!

Väl ute på förmiddagen hör man att fåglarna faktiskt har börjat kvittra lite försiktigt, ljuv musik!

Satte mig i en brassestol en stund och känner att solen faktiskt värmer mot ansiktet - härligt!

Takdropp har vi sett även här förut, men idag rasade snömassan från balkongtaket med ett dån! Det krävdes att traktorn drogs igång för att få bort de nedrasade massorna, men härligt tecken ändå!

Sist men inte minst, man får vänta ända fram till kvart över fem innan det är dags att tända de första lamporna och ljusen nu!

Kort sagt, våren är på väg! Den tar små korta steg, men den närmar sig!

Ja må han leva......

Idag blev jag mot min vilja ledig. Hade bara ett besök inbokat och de ringde och avbokade. Snyggt gjort ändå att meddela, dessvärre gör inte alla det. Har man då åkt 10 mil i onödan är man inte så glad, man hittar lätt alla svordomar man kan!

Så tiden ägnades att boka klart nästa vecka, vilket kändes bra, bättre och lättare att göra det en torsdag än en fredag.

Idag fyller min far 80 år. Han är den sortens människa som antingen lever till han blir närmare 100 (eller över för den delen) eller dör knall och fall. Jag tror på det första. Blir det knall och fall blir det genom olyckshändelse. Faktum är att han har två farbröder och en faster kvar i livet. Vid 80 års ålder.... och ja, de är äldre.

Så här såg de ut vid en släktträff för lite drygt två år sedan:Häromdagen när de hade töväder där nere i västergötland hade han varit uppe och skottat taket. Modigt, tufft, dumt, välj själv. Genom åren har han överlevt fler tillbud än de flesta. Alltifrån att ramla ner från tak till att krocka med älgar och varit nära att krossas av timmerspel som stannade precis när bäckenet började knaka. OM han dör, blir det genom en olyckshändelse.

80-åringen själv såg ut så här när vi firade midsommar hos honom i somras (med på bilden är hon som nyss flyttat in i sin ägandes lägenhet):Verkstadsbesök

Idag har röda pärlan varit på verkstan igen. Kanske är dags att sluta kalla den pärlan? Men den är en trogen vän och att saker slits får man ju räkna med efter nio år. Att den startar och rullar när det är under 30 minus gör att man nog kan kalla den pärlan ett tag till.

Det som åtgärdades nu var hjullagret på vänster fram, det var ju höger fram i somras, så det var väl inte annat att vänta. Lustiga (?) var när jag läste specen på vad de gjort när jag kom hem, och där står att de bytt hjullager HÖGER sida....? Det var ett ganska bra missljud i morse när jag körde dit den, som jag inte tror att jag hörde när jag åkte hem. Å andra sidan förväntar man sig att det ska vara borta när det är åtgärdat, och kanske sållar bort ljudet? Dessutom låter det ju en väldig massa nu när man kör, är det asfalt som på E 4:an så låter det mycket av dubbdäcken, när man kommer in på vår "sjöväg" så är den som en värre puckelpist och DÅ låter det mycket över huvudtaget! Får lyssna mer ordentligt i morgon när jag åker iväg!

Alltså har jag suttit hemma vid mitt skrivbord idag och ägnat mig åt planering och bokning av kommande vecka. En del säger nejtack, andra är inte på plats men har ändå nästan lyckats fylla veckan, vilket känns väldigt bra. Telefonvåndan sjunker också när det inte är första gången man ringer, utan man haft kontakt tidigare.

Igår var jag en sväng i grannstaden och fick in en riktigt bra order, den ska jag försöka leva länge på!

Måndag

Idag har det blivit en sväng runt Sundsvall i syfte att marknadsföra mina uppdragsgivare. Klent, men dock resultat. Har åter fått upptäcka ett tidigare outforskat ställe, metropolen Kovland. Men där fanns en väldigt fin liten butik som jag kan tänka mig kan gå hyfsat. Men hon hade självklart handlat på mässan. Men kontakt är tagen.

Sen är jag ju så hemskt nyfiken på hur det gått för Vickie som flyttar in i sin lilla lya idag. Pratade hastigast med henne och vet att kontrakt är skrivet, så så långt har det gått planenligt. Sen hör man på radion att de har ännu ett rejält snöoväder där nere i eftermiddag. Inte optimalt när de ska åka fram och tillbaka mellan olika lägenheter med möbler och grejer, dessutom nån sväng till Ikea för att inhandla säng.

Här har det snöat hela dan också, men inte alltför ihärdigt. Dessvärre lovar de oss att få behålla det ett par dar till... usch och tvi!

RSS 2.0