Röjning

Idag har det inte blåst halv storm som det gjort de senaste dagarna, utan "bara" blåst, men mer utståbart (finns det ett sånt ord?).

Projekt renovering har återupptagits idag. Mitt arbetsrums väggar har ju skalats av och golvplanken har plockats bort. Tanken är att återanvända dom som vi gjorde i kammaren.

Idag har den värsta delen klarats av; att skyffla ut isoleringen som låg under golvplanken och förbereda för "gubbsens" insats. Som vanligt har Bertan tagit den tunga biten; att skotta ut skiten. Det här är ju en senare tillbyggd del av huset och det visade sig att här var det inte samma elände av aska, jord och allsköns annan skit som använts som isolering, utan sågspån, ett modernare påfund. Vi gissar och tror att utbyggnationen gjordes på 30- eller sena 40-talet.En hel del är det ändå som ska ut! Traktorn parkerades utanför balkongdörren och sen öste han ut eländet i skopan, så det här var den lindrigaste röjningen hittills! Sen plockades själva trossbotten ut även här, så det går att börja om från grunden, bokstavligen! Blir trevligt att slippa ha ett golv som sluttar sisådär 20 cm från den ena väggen till den andra....!Som sagt, inte lika blåsigt idag och därmed skönare väder. Väldigt klart och soligt, vilket gjorde att i lä från vinden var det riktigt varmt och skönt! För första gången här i år, kunde vi äntligen få sitta ute och äta - grillat och rödtjut i solen är aldrig fel!
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0