Ups and downs

Lämnade bilen på verkstan i morse för byte av AC och koll av fläkten. Redan på tidiga förmiddagen ringde de och talade om att det inte var det enkla felet på fläkten (motståndet) utan det var fläktmotorn det var fel på. Så vad gör man? Biter i det sura (dyra) äpplet och ber dom byta. Ytterligare ett antal tusenlappar till den verkstan, dom måste gilla mig! Undrar när man får mängdrabatt på ett sånt ställe?

Det positiva idag är att det inte är långt kvar till all ved är ladad. Körde stor del av förmiddagen och nån timma på eftermiddagen tills högen tog slut. När Bertan kom hem öste vi fram resten, så nu har jag ungefär lika mycket till att lada, MEN SEN ÄR DET KLART!

När vi bodde i Väsby hade vi en så fin fontänpil som stog intill den lika fina lilla dammen vi hade där. Så självklart köpte vi en pil även hit. Efter förra vintern var den väldigt glest bladbesatt och efter den här smällkalla vintern har det inte kommit några blad alls. Alltså skulle det inhandlas ett nytt träd. Efter eftersökning på nätet misstänkte jag att pilen helt enkelt frusit ihjäl och när Bertan skulle inhandla ett nytt idag, så upptäckte han att på ett ställe stod det zon 4 och på ett annat zon 5, som vi har. Misstänkas kan att man kör lite glädjekalkyl - det funkar i zon 5 om det placeras på ett optimalt ställe och vintrarna inte blir för kalla. Men det blir dom ju emellanåt. Så vi bestämde att det blir en Oxel i stället. Inget vi har erfarenhet av, men lät bra - zon 6, blommor på försommaren och röda frukter på hösten.

När jag gav pilen en sista besiktning i eftermiddags upptäckte jag att den skjutit skott, längst ner på stammen! Så vi kapar den och låter den få göra ett försök till. Ingen idé att behålla den gamla kronan, där kommer inge blad igen, utan hoppet står till det nya som kommer nerifrån! Och så får vi plantera en Oxel också, det blir väldigt spännande att se hur den utvecklar sig!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0