Tokpippi

Ett av de första och största vårtecknen är ju när man ser den första sädesärlan, och i år kom den väldigt tidigt, trots den hårda vintern och att det låg mycket snö kvar. Men när man ser den första, då vet man att nu är det nog faktiskt ändå vår! Tror att fåglarna har nåt sjätte sinne för när de kan anlända nordliga breddgrader och överleva.

Men efter några veckor upptäckte vi att vi bland dessa sädesärlor fått en som inte var som de andra små pippisarna. Hon/han/den har ett mycket udda beteende. Sätter sig på fönsterbrädan och gör liksom utfall mot fönstret med näbben. Som att den försöker ta sig in. Fåglar som flyger rakt in i fönsterrutan av misstag är ju en sak, men den här sitter på fönsterbrädan, lyfter och hackar mot fönstret. Det blir alldeles geggigt på rutan efter näbben. Det är framför allt två fönster den valt ut och dom är jättkladdiga nu! Ibland ser vi den också "hänga" flaxande i luften utanför det större köksfönstret, ungefär som den vill markera nåt.

Ibland när vi kommit ut genom dörren har vi haft känslan av att vara "hotade", den har flugit en bit framför och betett sig allmänt knepigt. En riktig TOKPIPPI!


Kommentarer
Postat av: vickie

den har väl kids nånstans i närheten och ni bor kanske för nära?

2010-06-19 @ 12:39:00
Postat av: Tina

Möjligt att den har kids nu, men inte när den började med det här, det gjorde den på en gång. Tror att den är av arten dårfinkar....

2010-06-19 @ 14:00:56
URL: http://tinaerikssons.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0