Första semsterveckan

Den första semesterveckan har varit härlig! En dag har vi ätit inomhus och många dagar har vi legat i solen ett par timmar och jobbat några timmar, badat, grillat och haft det oerhört skönt!

 Igår lånade vi svärmors vedklyv och idag har jag börjat klyva högen som blev när vi tog ner några björkar runt huset som vi var oroliga höll på att äta sig ner i vattenledningarna. De har ju en förmåga att göra det, de törstiga björkarna.

I bastun går det framåt, nu är panel uppsatt på alla väggar och nu håller Bertan på med lavarna. En lampa har kommit upp och även sådana viktiga saker som inbyggda högtalare. Vi har ju en allvarlig faiblesse för att lyssna på, och sjunga med i, en massa bra musik när vi bastar. Alltså måste det till en bra musikanläggning, även om vi kanske inte kan ha så hög volym därute i nya lilla bastuhuset som vi haft inne i nuvarande bastun. Men icke förty ska det finnas – det är ju inte alltid det finns folk i husen runt omkring.   

I förra veckan beställde jag ett par MBT-skor från en nätsajt. I butiken i stan kostade de 2500:- och på nätet ca 800. Nån sajt som jag trodde hörde hemma i USA. När jag fick kvittot var det massa kinesiska tecken, så jag trodde att nu har jag blivit rejält blåst på mina pengar. Men idag kom dom faktiskt, redan får man säga, eftersom posten dessutom är eftersänd hitupp.  Och jodå, de kom från Shanghai! Det tråkiga var bara att de är för stora, trots att jag provat storleken i butiken i stan.  Får se om det funkar att lägga i en sula, annars får jag sälja dom på  Tradera eller nåt. MBT Changa Birch om nån är intresserad!


Semestermåndag

Varför är inte alla måndagar som denna? Sova tills man vaknar (uppe före åtta ändå), frukost med korsord i lugn och ro, strålande sol som väntar när man är klar!

Målade lite fönsterfoder som ska upp i bastufönstret så småningom, sen en stund i solstolen!

På eftermiddagen en inköpssväng till byn för att fylla på kylen och få mer bastupanel. Sen mera sol och även ett bad innan det grillades.

Dagens överraskning var att jag siktade harungen igen. Under helgen hade grannen hittat en harunge död, förmodligen fallit offer för räv eller katt. Men tydligen så finns det mer än en. Vi får hoppas att den här klarar sig. 

Sköna dar

Ibland är livet skönt och lätt att leva! Som när man har semester till exempel! När det finns möjlighet att ta dagen som den kommer och är, och fungera utifrån det.

Igår var det en vädermässigt tråkigare dag, så då påbörjade jag omarbetningen av en gardinkappa jag köpte på Myrorna för några veckor sedan när jag var här uppe och jobbade. Sen började solen att glutta igen, så då la jag det åt sidan och gick ut.

För en hel del år sen fick vi några gamla vagnshjul i trä, sådana där gamla järnskodda saker. Det var medan vi bodde i Väsby och vi hade dom på några olika ställen i trädgården där. När vi flyttade fick dom åka upp hit och här har dom stått i garaget sen dess. För nåt år sedan fick jag idén att använda dom precis i infarten till vår tomt här i vår lilla tresommarstugeby, men exakt hur, hade vi inte kommit fram till. Det slog mig att man kunde använda teglet vi har liggande och palla upp dom med. Detta satte jag igång med när solen gluttade.

Tegelstenar är tunga kan jag konstatera, ävenså stora vagnshjul. Med förenade krafter fick vi dom på plats och det blev riktigt snyggt!Idag har det varit soligt och fint, men blåsigt och inte speciellt varmt. Väder som gjort för att tvätta mattor - igen....... men nån måste ju göra det! Bertan har jobbat på sommarbastun som tar stora kliv mot invigning! Nu är det panel i taket och på två väggar. På bara två dar!

Men nu ska vi ta en sittning i den gamla bastun! Ingenting att glo på på dumburken, så då är det bättre att ägna sig åt NJUTNING!

Midsommar

Det är sällan midsommaraftnar bjuder på så skönt väder som vi haft idag. Ingen värmebölja, men sisådär 21-22 sköna grader. Tillräckligt för att bli svettig i solen och bada! Vet inte hur det gått till, men det är faktiskt ca 18 grader i vattnet! Helt OK för mig att bada när jag är solvarm!

En liten öl på bryggan njöt vi av också:
Fram mot middagsdags började det komma in lite skyar, men stora gluggar mellan så det var inga problem att få sitta ute med vår sill och lax!Självklart till det en Skåne!

Bertan suckade njutningsfullt "ahhhh, svensk sommar - man känner traditionens vingslag hela vägen ner i magen"! Tyckte det var en ganska söt och träffande kommentar....!

Igår kväll fanns det inga moln som störde oss, här en midnattsbild:
Härlig start på semestern!!!!


Så härlig dag!

Helt sanslöst fantastiskt skönt att få en sån här underbar start på semestern! Framför allt med tanke på att våren varit rejält kall och inte bjudit på några sköna dagar. Hemma har vi suttit ute och ätit en (1) gång på hela våren. Vi har haft bättre tur när vi varit här uppe. Så även idag.

Solen har strålat från en molnfri himmel hela dan. Började dagen i solstolen på altanen men det blev ganska snart för varmt och flyttade ner till bryggan i stället. Där fläktar det mer.

Hade sagolik tur när vi skulle åka till byn och handla virke till sommarbastun. De hade precis stängt men lät oss komma in och ta det vi behövde och komma tillbaka på måndag för att betala! Hade vi kommit tre minuter senare hade ägaren hunnit försvinna och vi fått återkomma nästa vecka. Ibland har man flyt!!

Händer lite olika saker runt omkring här i kväll. Grannens barn släpade hit en badtunna och skulle låna vår vattenslang för att fylla den - det var enklare än att göra i ordning den egna slangen och pumpen. Det ska ju eldas också under en sådan för att få vattnet varmt. Undrar om vi vågar gå och lägga oss innan vi vet om elden slocknat ordentligt? Häromdagen brann en sådan tunna upp när gnistor från eldningen spridit sig till tunnan, det hela höll på att ta med sig boningshuset och allt....

SEMESTER!!!

Våra snickargubbs dök upp i morse och la tillbaka det upplockade brädgolvet - så långt planken räckte, en del var ju förstörda. När de var klara packade vi ihop allt som skulle med - blommor och annat viktigt för att må väl under semestern - och åkte.

Framme nånstans strax före sju och packade upp kylväskorna. Resten fick vänta. Viktigare att sätta sig i solen med en semesterdrink och bara NJUUUUTA! En fullkomligt ljuvlig kväll med bara svag vind, ljummet och HÄRLIGT!

Tog inte lång stund innan vi kunde konstatera att vår harunge fortfarande lever och bor kvar nånstans runt här, den skuttade lite halvskrämt undan ett tag efter vi kommit.

Skurgumma

Äntligen en dag med en del sol, ingen speciell värme, men sol ändå! Tog tillfället i akt och tvättade trasmattorna som används vintertid. Åter ett sånt där tillfredsställande, meditativt jobb. Vattenslangen att blöta upp dom med - skurhink med såpvatten och borste - skura -  skölj med vattenslang. Bredvid tre stora syrenbuskar som fortfarande blommar (vi är ju lite sena här uppe) och sprider sin doft. Visst blir man trött i armarna, men det är skönt att stå där i solskenet i såp- och syrendoften, och se mattorna bli rena och fina!

I helgen röjde Bertan i skogsdungen ner mot vägen och det blev så bra! Nu syns sjön även där!

Även längs vår gamla stenmur som nästan hade försvunnit i slyet som växt upp tätt mot den. Nu när där är lite lupiner som blommar är det så fint!
Slit och släp å lite bröllop

En riktigt slitsam helg har det varit. Fysiskt. Vårt nya fina garage är ju färdigt utvändigt, men absolut inte invändigt. Isoleringen sitter där i väggar och tak, men det är allt. Det ska upp gipsskivor i taket och spånplattor på väggarna. I fredag började vi våra ansträngningar med gipsskivor i taket. Det sliter på armarna. Mest för den som håller i skruvdragaren OCH ska hålla upp sin sida av skivan (Bertan). Ganska snart fick vi lägga ner för armarna tog slut, det är oerhört jobbigt att jobba ovanför huvudet. Det blev en sväng till i går, ca 1/3 av taket har nu fått gipsskivor. Så vi kan väl konstatera att det går långsamt framåt.

Igår kunde jag inte låta bli att titta en stund på det stora bröllopet. Undrar hur de haft det dessa sju (?) år de varit ett par? Eller snarare, inte haft det, men hur det varit. Han är ju en ganska vanlig kille med en ganska vanlig svenssonfamilj. Hur har det varit för Victoria att kliva in i det livet? Hur har det varit för honom att kliva in i hennes? Till viss del kommer de ju från olika planeter. Tror inte det varit alldeles lätt.

Tokpippi

Ett av de första och största vårtecknen är ju när man ser den första sädesärlan, och i år kom den väldigt tidigt, trots den hårda vintern och att det låg mycket snö kvar. Men när man ser den första, då vet man att nu är det nog faktiskt ändå vår! Tror att fåglarna har nåt sjätte sinne för när de kan anlända nordliga breddgrader och överleva.

Men efter några veckor upptäckte vi att vi bland dessa sädesärlor fått en som inte var som de andra små pippisarna. Hon/han/den har ett mycket udda beteende. Sätter sig på fönsterbrädan och gör liksom utfall mot fönstret med näbben. Som att den försöker ta sig in. Fåglar som flyger rakt in i fönsterrutan av misstag är ju en sak, men den här sitter på fönsterbrädan, lyfter och hackar mot fönstret. Det blir alldeles geggigt på rutan efter näbben. Det är framför allt två fönster den valt ut och dom är jättkladdiga nu! Ibland ser vi den också "hänga" flaxande i luften utanför det större köksfönstret, ungefär som den vill markera nåt.

Ibland när vi kommit ut genom dörren har vi haft känslan av att vara "hotade", den har flugit en bit framför och betett sig allmänt knepigt. En riktig TOKPIPPI!


Myggor i natten och papper på dan

Vaknade i natt av att jag fått ett myggbett på handen som kliade så INFERNALISKT! I och med att jag vaknade och insåg vad det var kunde jag gå upp och smörja på lite Tea Tree Oil, mirakelkuren som tar bort myggbett om man smörjer så fort man ser var bettet är nånstans. Dessvärre hade det nog gått lite för lång tid mellan bett och smörja, men det lindrade ändå.

I dag har det varit kontorsdag, pappersarbete. Hann inte bli klar så det finns mer att göra i morgon. Hoppas bli klar ändå i morgon (beror på vädret) så man kan lägga jobbet åt sidan sen. Det är mycket här hemma som blivit åsido- och eftersatt eftersom jag varit borta så mycket de senaste två månaderna. Skulle vara bra att hinna med det innan vi går på semester nästa vecka.

Idag lyckades jag med matlagningen, det tyckte vi båda två. Resultatet finns på www.eatit.blogg.se 

Hemvändaronsdag!

Det har inte varit speciellt upplyftande eller lönsamma dagar i veckan. Halvtaskigt väder och en massa nejtack.

Igår blev det ett hastigt race med gräsklipparen mellan två regnskurar för att få av det värsta, det ska ju klara sig i en vecka nu, och hade redan vuxit på sig ganska bra. Det var väl det roligaste igår.....

Roligare då att starta färden hemåt idag. Hade ett kundbesök i Ö-vik på vägen och fick där ordrar för båda mina uppdragsgivare. Inte för att det betalade bensinen under de här dagarna, men väldigt skönt ändå!

Oerhört skönt att komma hem! Bertan som varit i Gävle/Uppsala/Stockholm och jobbat medan jag varit norröver, kom nån timma efter mig, puss o kram blev det!

Gubbsen som ska grundlägga renoveringen av mitt arbetsrum kom i måndags och rev bort en del av de gamla bärlinorna och har gjutit nya plintar och lagt nya bärlinor. De hade även varit här idag och byggt trossbotten och lagt i isolering. Det luktade hemskt illa inne när jag kom, tror det är isoleringen som har nån äcklig lukt. Vädrade och vädrade men det vill inte släppa. När man öppnar dörren in dit, slår lukten emot en. Men bra blir det säkert:Gissar (och hoppas) att de kommer igen i morgon och lägger golvet. Då bör lukten dämpas. Värsta är att det nog fattas en del golvbrädor. Vi ska ju återanvända trägolvet även i det här rummet, men några brädor var skadade, så vi måste ersätta dom. Tror att vi hittat sådana som kan fungera, de är inte riktigt samma dimension, men efter slipning ska det nog bli bra.

Cynisk värld

Det har ju pratats och skrivits en hel del om de hårdnande reglerna för sjukskrivna. Att även om man inte längre klarar sitt vanliga arbete kan man eventuellt klara ett annat. Så får de inte längre sjukersättning utan ska skrivas in på arbetsförmedlingen istället.

Idag hörde jag något hårresande på radion, en man som diagnostiserats med cancer men där försäkringskassan inte godkänt sjukskrivning. En man från Försäkringskassan intervjuades av en reporter:

Reporten: varför får inte den här mannen vara sjukskriven?

Mannen från kassan:  vi tittar på vilken kapacitet han har, inte vilken diagnos

Reporten:  han har flera hjärntumörer, får behandlingar fem dar i veckan, vilken typ av jobb skulle han klara av?

Mannen från kassan: det kan jag inte svara på.

Försäkringskassans personal ska man inte skjuta, de är bara budbärare, de utför bara vad de blir ålagda att göra, enligt de regler som ställs upp. Det är de som sätter reglerna som ska diskuteras. Viss finns det, och har funnits folk som inte borde varit sjukskrivna eller sjukpensionerade, men nu har det gått alltför långt. Det är inte bara jakten, utan cynismen i det hela. Samt att man bara flyttar på kostnaderna. Från sjukskrivning, till a-kassa till socialbidrag. Utan hänsyn till vad det gör med människan.


Oväntat besök

Så sitter jag åter ensam i stugan efter att Bertan åkt hem. Ska jobba i och runt Umeå de närmaste dagarna. En stor fördel att kunna bo kvar i stället för att sitta på ett tråkigt hotellrum, men börjar kännas som att jag varit hemma lite väl lite den senaste månaden.

Gårdagen bjöd på ett rejält blåsväder, så till den milda grad att ett par plåtar höll på att slita sig loss från taket. Tur att vi var här och hörde hur det började smälla och kunde skruva fast dom igen. Det är ju så att det börjar märkas att det äldre huset här är ca 30 år och det börjar bli dags för lite renoveringar på sina ställen. Vi upptäckte idag att vår härliga solaltan håller på att ge sig. Bärlinorna under har ruttnat och hela altanen går i vågor. Men det blir ett fall för nästa sommar, vi hoppas det håller! 

Idag på förmiddagen hade vi ett ovanligt besök. En liten harunge satt och käkade gräs i godan ro på gräsmattan. Verkade helt obekymrad över att vi rörde oss runt omkring.


Mera sol!

Kan konstatera att jag har det väldigt bra! Flödande solsken idag också, men eftersom man exponerade sig lite för mycket i går har det varit linne på idag. Men så blir det gärna när man är svältfödd på sol och värme. Tar gärna den "smällen".

Under kvällen skulle det mulna på, sa dom på radion på förmiddagen, och regn i morgon. Nu i kväll har dom ändrat sig lite, till att prata om skurar "här och där" i morgon och uppklarnande på kvällen.

Konstaterar att det är väldigt klart och soligt här i kväll! Får gärna fortsätta så!

Sol, sol, sol!

Eftersom det hade utlovats fint väder i mellersta och norra Norrland idag och jag ändå ska jobba här uppe nästa vecka, åkte jag upp hit till stugan igår. Vaknade idag till strålande solsken och ljumma vindar! Sen har dagen fortsatt ungefär så, så enormt skönt och härligt! En massa timmar har ägnats åt gräsklippning och övrigt trädgårdsarbete. Riktigt svettigt har det varit och eftersom klädseln har bestått av bikini känner jag nu hur det småbränner på axlarna. En känsla man inte är bortskämd med den här våren och försommaren!

Badpremiär har det också blivit. En riktig, alltså inte efter bastubad. Dock ingen långsimning, utan bara ett dopp. Är det nästan +16 i vattnet ligger man inte i plaskar så länge. Men skönt var det!

Härligt är också att de ändrat prognosen för i morgon och säger att vi ska få ungefär samma väder i morgon, fast varmare! Kan stå ut!!!!  

Åt rätt håll!

Nästa vecka kommer den här säsongens sista säljsväng att ske, veckan därefter är det midsommarveckan och då är det för långt gånget på sommaren för att sälja in sommarvaror. Så förmiddagen ägnades åt att boka in besök runt Umeå för nästa vecka, där jag tror mig ha störst möjlighet att få iväg nåt litet.

Behöver ju fler uppdragsgivare och har kastat iväg några krokar. Dagens YESSSS! var när jag i eftermiddags blev uppringd av en av "krokarna". Det är nog ingen som gör nån revolutionerande stor inkomstökning, men bättre till än från! Känns bra i alla fall!

Klara!

Nu är vårens stora återkommande projekt avklarat - vi är färdiga med veden! Började i april, precis när snön försvunnit från vedbacken, med kapning och från början av maj med klyvningen. Men det tar tid! Har haft en väldig tur med vädret, ingen nederbörd på hela tiden förutom förrfrörra helgen när det regnade en del. Sen har det varit svalt och blåsigt, inget skönt sommarväder, men bra vedtorkarväder! Inatt och på förmiddagen kom det en del regn på det sista som låg på vänt att komma in, men eftermiddagen gav uppehåll och möjlighet, så NU ÄR DET KLART! Strax efter började det regna igen!

Har hämtat den röda pärlan från verkstan i eftermiddag, men efter allt som jävlats undrar man bara när nästa sak pajar.

Planen är i alla fall att  i morgon förmiddag boka runt Umeå för nästa vecka och sedan åka upp till stugan i morgon eftermiddag och sedan bli kvar. Får se om det lyckas...och om bilen håller.

Ups and downs

Lämnade bilen på verkstan i morse för byte av AC och koll av fläkten. Redan på tidiga förmiddagen ringde de och talade om att det inte var det enkla felet på fläkten (motståndet) utan det var fläktmotorn det var fel på. Så vad gör man? Biter i det sura (dyra) äpplet och ber dom byta. Ytterligare ett antal tusenlappar till den verkstan, dom måste gilla mig! Undrar när man får mängdrabatt på ett sånt ställe?

Det positiva idag är att det inte är långt kvar till all ved är ladad. Körde stor del av förmiddagen och nån timma på eftermiddagen tills högen tog slut. När Bertan kom hem öste vi fram resten, så nu har jag ungefär lika mycket till att lada, MEN SEN ÄR DET KLART!

När vi bodde i Väsby hade vi en så fin fontänpil som stog intill den lika fina lilla dammen vi hade där. Så självklart köpte vi en pil även hit. Efter förra vintern var den väldigt glest bladbesatt och efter den här smällkalla vintern har det inte kommit några blad alls. Alltså skulle det inhandlas ett nytt träd. Efter eftersökning på nätet misstänkte jag att pilen helt enkelt frusit ihjäl och när Bertan skulle inhandla ett nytt idag, så upptäckte han att på ett ställe stod det zon 4 och på ett annat zon 5, som vi har. Misstänkas kan att man kör lite glädjekalkyl - det funkar i zon 5 om det placeras på ett optimalt ställe och vintrarna inte blir för kalla. Men det blir dom ju emellanåt. Så vi bestämde att det blir en Oxel i stället. Inget vi har erfarenhet av, men lät bra - zon 6, blommor på försommaren och röda frukter på hösten.

När jag gav pilen en sista besiktning i eftermiddags upptäckte jag att den skjutit skott, längst ner på stammen! Så vi kapar den och låter den få göra ett försök till. Ingen idé att behålla den gamla kronan, där kommer inge blad igen, utan hoppet står till det nya som kommer nerifrån! Och så får vi plantera en Oxel också, det blir väldigt spännande att se hur den utvecklar sig!


Slit och släp

Som de arbetsmyror vi är (tur att vi är lika...) har det arbetats i anletets svett även idag. Bilen tvättades och vaxning påbörjades. Bara det att när det är ca 14 grader och mulet så torkar vaxet så förtvivlat sakta så man får vänta nästan en halvtimma innan man kan putsa. Dessutom får man väldigt ont i händer och handleder. Så halva bilen är nu vaxad, resten får tas vid nästa tvättning. Men väldigt duktig känner man sig!

Sen var det en stund med vedstapling, men det sliter så på ryggen, det går att hålla på ett tag, sen är det stopp.

Apropå kroppens stryk fick jag igår årets första myggbett. Inte alls kul och dessutom blev det ett sånt där som gjorde att halva armen svullnade upp. Förra året fick jag ju tre sådana och trodde det var nån tillfällig grej. Men nu var det dags igen. Blev biten på överarmen, i höjd med armhålan och nu är hela överarmen svullen och man ser hur det liksom "runnit" ner till armbågen. Det är också där som det kliar som mest, strax ovan armbågen, inte vid bettet, där gör det bara ont. Hela det svullna området är också alldeles varmt, gissar att jag har åtminstone 39 graders "feber" där.

Ett nytt inlägg finns också på www.eatit.blogg.se. Blandade ihop några olika recept pga att vissa saker inte fanns som skulle till det ena, och några inte fanns som skulle till det andra, och det blev riktigt gott!

Röjning

Idag har det inte blåst halv storm som det gjort de senaste dagarna, utan "bara" blåst, men mer utståbart (finns det ett sånt ord?).

Projekt renovering har återupptagits idag. Mitt arbetsrums väggar har ju skalats av och golvplanken har plockats bort. Tanken är att återanvända dom som vi gjorde i kammaren.

Idag har den värsta delen klarats av; att skyffla ut isoleringen som låg under golvplanken och förbereda för "gubbsens" insats. Som vanligt har Bertan tagit den tunga biten; att skotta ut skiten. Det här är ju en senare tillbyggd del av huset och det visade sig att här var det inte samma elände av aska, jord och allsköns annan skit som använts som isolering, utan sågspån, ett modernare påfund. Vi gissar och tror att utbyggnationen gjordes på 30- eller sena 40-talet.En hel del är det ändå som ska ut! Traktorn parkerades utanför balkongdörren och sen öste han ut eländet i skopan, så det här var den lindrigaste röjningen hittills! Sen plockades själva trossbotten ut även här, så det går att börja om från grunden, bokstavligen! Blir trevligt att slippa ha ett golv som sluttar sisådär 20 cm från den ena väggen till den andra....!Som sagt, inte lika blåsigt idag och därmed skönare väder. Väldigt klart och soligt, vilket gjorde att i lä från vinden var det riktigt varmt och skönt! För första gången här i år, kunde vi äntligen få sitta ute och äta - grillat och rödtjut i solen är aldrig fel!
Det ena efter det andra....

Mina nya glasögon funkade inte speciellt bra, såg sämre i dom än i de gamla. Men eftersom jag varit på Norrbottensturné i 1,5 vecka har jag inte haft möjlighet att gå tillbaka och kolla vad som är fel - mitt huvud eller brillorna. Idag gjordes det och optikern var motvilligt, men ändå, benägen att hålla med om att de gamla styrkorna nog hade varit lika bra som de nya. Men han var ett proffs, vinklade och böjde till dom på ett bättre sätt och nu funkar de. Men faktum kvarstår, de nya tillåter ögonens muskler att ytterligare slappna av och om några år kräva ännu starkare glas...gillar det inte!

Solen strålar på oss även här uppe, men det är ingen överdriven värme och det blåser halv storm. Men när bilen stått stilla i solskenet blir det ändå varmt i den och eftersom jag ju inte har nån fungerande AC i bilen skulle jag vrida på fläkten när jag var klar i stan - och vad händer? Jo, fläkten har pajat - igen! Blir totalt jävla bindgalen, det är bara ett år sen det var samma fel!!! Kastar mig över telefonen och ringer verkstan, ska ju få AC:n fixad på måndag, men de hinner såklart inte få hem några delar till på måndag.... det får alltså bli ytterligare ett besök.

 Varför, VARFÖR kan jag inte få vinna lite lagom med pengar för att köpa mig en ny bil? Min röda pärla går som ett urverk, motormässigt, men allt annat verkar rasa ihop oftare och oftare. Snart har jag lagt lika mycket pengar på reparationer som en ny likvärdig skulle kosta. Problemet är bara att jag inte har pengar tillräckligt att lägga ut på en gång för att köpa en ny.


Hemma igen

Det var tur att det var gräsklipparväder idag, gräset var på vissa ställen ruskigt högt!

Ljuvligt, soligt vackert försommarväder, det kändes absolut som att jag inte alls behövde åka någonstans utan borde vara kvar och rent ha semester! Efter gräsklippningsracet blev det en stund i bikini på solaltanen, innan jag tvingade mig upp för att äta lunch och packa ihop. Men USCH, vad det tog emot!

Väl hemma är det självklart jätteskönt! Det är faktiskt 1,5 vecka sedan jag åkte härifrån! Sanslöst! Här hemma är det mycket som ligger efter och behöver göras; till det trevliga hör att få ut pelargonerna och andra blommor som ska ut. Till det mindre trevliga hör alla fönster som DEFINITIVT behöver putsas efter vintern.....

Men det är nåt speciellt med stället där uppe!


Antistresskväll

Efter en sömnmässigt orolig natt på hotellet i Luleå, mina kundbesök och därefter 3,5 timmars bilkörning tillbaka till stugan, var det nåt så sanslöst skönt och behagligt att sätta sig på trappen med ett glas vin och titta ut över gräsmattans gröna gräs och nedanför den, den blåa solglittrande sjön! En lisa för kropp och själ! Riktigt kunde känna hur axlarna sjönk en millimeter i kvarten.

Skönt att kunna ta en mellanlandning här innan jag åker hemöver i morgon. Men innan dess ska jag köra gräsklipparen så den glöder. Vi hann ju inte klippa allt i helgen, det kom ju regn i vägen. Det som vi hann klippa, är nu nästan lika långt som det som inte klipptes. Vi kan väl säga att jag har några timmars arbete i morgon, det är ju stora ytor. Men det är lite terapiarbete nästan, det också. Man sitter där på brum-brum och håller koll på var man hade hjulet förra gången, var stubbarna finns och om det fylls på som det ska i behållarna - eller har slagit tätt så man måste rensa röret, inte min favorit...!

Och så ska jag ha en skööööön bastning nu!

RSS 2.0