Slut vatten

Igår kväll när det var läggdags (det var absolut mer natt än kväll) sinade vattnet i kranen till vår fasa, men när klockan är närmare halv två på natten finns det inte så mycket att göra. Tog en gryta, modell större, och gick och hämtade sjövatten och kokade upp för att vi skulle ha vatten till morgonkaffe och tillika te. Sen blev det en natt med halvtaskig sömn, vetskapen låg ju och skvalpade (!) i det undermedvetna.

På förmiddagen drog projekt felsökning igång. Vi har ju en brunn som ligger ca 300 meter bort, grävd intill en kallkälla som aldrig sinar. Tar vattnet slut i brunnen är det annat än ren vattenbrist som spökar. Men har vattnet slutat rinna i ledningen betyder det att det sugits in luft i ledningen som på något sätt måste tryckas ut innan vatten kan rinna där igen. Så nr 1: sök felet. Nr 2 åtgärda. Nr 3 pumpa vatten bakvägen i ledningen, dvs upp till brunnen för att trycka ut luften.

Underbara, fina Markus som tillsammans med Kim skulle åka härifrån tidigt idag, ställer naturligtvis sig själv helt åt sidan för att hjälpa oss med detta eländesgöra! Allt strulade och krånglade och han och Bertan slet i flera timmar innan det hela var fixat. Men visar han den minsta lilla sura min? Inte! Aldrig han! Tack Markus!Så, gåsinvasion i går, vattentorka idag, vad blir det i morgon?????

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0