Slåtter så in i vassen

Så här ute på landet är det ju nu hög tid/sista sekunden för slåtter. Vi använder ju i stället gräsklippare och tar det pö om pö. Sen finns det ju andra ställen där det växer också - i vår vik av sjön! Brukar ju gå där med lien på gammalt (enda sättet) manér och slå av vass och annat som växer, men förra året blev det aldrigt gjort av olika anledningar.

Har väntat i år också på att en lämplig dag skulle infinna sig och det gjorde det idag; strålande sol, varmt och skönt, i princip ingen vind och inte alltför mycket bromsar i farten.

Så jag grabbade lien och gick loss. Det roliga var att när armar och rygg sa till mig att ta paus och bada, så hade grannarna blivit inspirerade och gick ut och röjde sin del!

Så nu är det så in i vassen snyggt och vassrent i vår vik, solen har gassat så in i vassen och badat har vi också gjort så in i vassen många gånger i dag! Vi samlade till och med ihop stora sjok av den slagna vassen och simmade ut i sjön med den, så vinden fick ta den med sig och se till att den lämnade oss för att hitta till vasshimlen.

Sen blev det vila på bryggan!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0