Dansmaffia

Detta är min artonde sommar i den här stugan som jag fick på köpet när Bertan och jag blev ett par. Ända från början hörde man talas om danskvällarna varje fredag och lördag nere i Gräsmyr och vi tyckte båda att det skulle vara roligt att komma iväg dit nån gång. I början var ju barnen absolut för små för att lämnas ensamma, så då var det inte aktuellt. När de blev tillräckligt gamla var vi lite för lata. En gång hade vi bestämt oss för att åka ner, Kim skulle skjutsa och hämta oss, men det kom en del skit i vägen och det blev inget.

När vi kom upp till stugan nu, såg jag på skyltningen att bandet vi dansat till två gånger i Sundsvall och som vi tyckte var riktigt bra, skulle spela där nere, så nu fanns det inget alternativ – nu ska vi dit!

Köpte ju ett par cyklar för några år sedan som kom väl till pass nu, vi vill ju gärna ha ett glas vin till maten sådana här kvällar. En viss tvekan fanns hur vi cykelovana skulle klara 5 km dit och 5 km hem, med dans däremellan, men va fasiken – så gamla är vi väl inte? Så sagt och gjort, mat, dusch och sen iväg!

Det är möjligt att man håller på att bli (är) gammal, men jag kan ju säga att logdanserna inte är vad logdanserna var. Med tanke på hur det var när vi var ute på dans i Sundsvall sist, så är det inte bara logdanserna. Dansställena har tagits över av en DANSMAFFIA!

Det är kursettorna från varenda jädra bugg- och foxstrottkurs som är där!  Det är en enda uppvisnings- och tävlingsdans. Alla dansar likadant, är det tryckare ska man ha pannorna mot varandra och vrida ansiktet åt det håll man dansar åt. Är det något snabbare takt ska man bugga. Det är de två alternativen som finns. Det är lite som menuett, alla gör likadant samtidigt och rör sig högdraget åt samma håll – gud nåde den som bryter mönstret!

Vill bara säga att jag ÄLSKAR att dansa! Är det nåt jag gjort för lite i mitt liv så är det just att dansa. Tyvärr har jag kommit på väl sent att jag missat en massa år när det gäller det, men min avsikt är att försöka ta igen det och nyttja kroppen så länge den klarar att göra detta. Tycker också att det är roligt att titta på folk som verkligen KAN dansa, men en logdans i en by ute på norrländska landsbygden är fel tillfälle! Både att titta på folk som rör sig efter schema och att beundra dom.

Förr – vet inte när det upphörde – var logdanserna (och även andra danstillställningar) ett sätt att umgås, träffas, snacka, hitta nån, dansa och ha roligt! Det är helt borta! De, kanske hundra, människor som var där, fanns på dansgolvet! Utanför var det tomt. Och som sagt, det kändes som att alla följde samma schema, samma lärobok. Det fanns ingen spontanitet, inget bus, ingen folkfest. Det var målinriktat – tvi er som inte gått på samma kurs!

Vi cyklade hem två timmar innan det var slut, då hade vi fått nog av dansmaffian.

Ålandsbåtarna har väl mycket fylla och skit – men fasiken så mycket mer feeling och röj på dansgolvet!

Men det gick bra att cykla!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0