Mardrömsmorgon

En riktig mardrömsmorgon hade vi i morse. Bertan var uppe före mig och kom för att väcka mig när han satt på kaffet. Ungefär samtidigt som jag fick "vakna-nu-pussen" gick strömmen. Jag var inte speciellt vaken utan registrerade att "oj, nu gick strömmen". Bertan gick ner för att kolla elcentralen och upptäckte genast att det var hos oss felet var. Jordfelsbrytaren hade löst ut, samt att en säkring gått. Slår på säkringen, som strax pajar igen. Upptäcker att elurtaget som kaffebryggaren sitter i inte funkar och tar en förlängningssladd som sätts i ett annat uttag. Under tiden har morgonsura jag kommit ner och VILL HA MITT TE! Letar vilt efter ett uttag som fungerar. Sätter på vattenkokaren. Sätter mig vid bordet. Då hörs en smäll från kaffebryggaren och ett ljussken slår ut. Det ryker från den. Då begriper vi morgontröttingar, var felet är och vad som hänt!  Ur med sladden, bort med kaffekannan, som lyckligtvis blivit nästan full, och ut med apparaten.

Vår kära Krups-apparat, som ger oss både vanligt kaffe samt har en espressodel också. Värsta är bara att skiten var dyr och bara tre år gammal. Den förra hade vi i många år. Dottern med pojkvän hade en likadan som den nuvarande och deras höll bara ett år! Det blir ingen mer Krups-maskin i det här huset!

Istället inköpte maken under dagen en vanlig kaffebryggare på Rusta för 149:- och en espressomaskin på Ö o B för ca 400:-. Pajar den ena har man kaffemöjlighet från den andra ändå! Bättre än allt i ett! Dessutom har vi en espressomaskin från Rusta i stugan som är inne på sitt 4:e år. Funkar utmärkt, trots att den inte används regelbundet och står i iskyla under vintermånaderna. Nä, inga mera dyra grejer!

I övrigt börjar väl res-stressen höra av sig. Eller kanske inte res-stress, men en anspänning inför dagarna som kommer. Och det vanliga, har jag tänkt på alla behov som uppstår, har jag fått med mig allt?

En sak som känns bra inför morgondagens (och resten av vinterns) bilfärd är att jag investerat i nya däck idag. När man köper så här mitt på säsongen får man dels färska däck, dels bra pris. Känns bra.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0