Igloo
Vi, men framför allt jag, tycker om att ha ordentligt svalt i sovrummet. För några år sedan var vi och hälsade på hos min far i samband med en släktträff, både min syster och jag med barn och deras respektive. Eftersom det blev fullt i hela huset sov Bertan och jag på sängbottnar ute på altanen. Vi hade våra duntäcken med och jag har sällan sovit så bra. Det var tolv grader  varmt när vi vaknade och man hade sovit i frisk luft hela natten. Självklart sover vi alltså för öppet fönster så ofta det går. Så även nu mitt i vintern när temperaturen inte ligger alltför lågt eller det blåser ute, framför allt då från norr, eftersom vårt sovrumsfönster vetter åt norr.

I går när vi la oss var det sådär 5 minus ute och ingen vind, så vi lät fönstret stå öppet. Vaknade nån gång under natten och konstaterade att det var ganska så svalt i rummet, men somnade om. När jag vaknade i morse kände jag att jag var alldeles kall i ansiktet och att det inte var svalt längre, utan rejält kallt. Vid kontroll av termometern visade det sig att vi hade +4 grader i sovrummet. Men väldigt effektiva duntäcken! Väl uppe kunde vi konstatera att vinden hade vänt under natten och pustade från norr och svepte in i sovrummet.

File:Igloo outside.jpg

Och vilka kuddar sen! Vilken skillnad det blev efter tvätt och torktumling! Nu är de bulliga och fluffiga och ger huvudet en helt annan nivå att vila på! Att man vet att dom är rena ger en extra känsla av välbehag!

För övrigt är det inte bara temperaturen i sovrummet som ger iglookänsla, hela huset ser nästan ut som en igloo med tanke på all snö som ligger på taket. Huset lär inte vara nån fara med, men lite oroliga är vi för garaget som gör sin första vinter och har väldigt många kvadratmeter tak. Dessutom har det snöat hela dan igen och kommit en ny decimeter....  

På eftermiddagen kom äntligen EN del av det jag behöver för att kunna börja försöka jobba, mina varuprover. Åtminstone en del av dom, allt fanns inte med. Nu saknas kundlistor och statistik och lite annat, hoppas det kommer under resterande del av veckan, annars blir jag tokig!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0