Fixande och trixande

Idag har vi varit och handlat väggskenor, konsoler och hyllplan till tvättstugan. Tanken är ju att få in en hel del förvaring där. Städgrejor och trådbackar för smutstvätt finns där, men ett hyllsystem som ska få rymma ljus, ljusstakar och annat sånt där allsköns pryttel som inte har någon annan given plats. Både städgrejor och detta står ju nu i mitt arbetsrum i några fula gamla garderober längs ena väggen. Det hamnade ju där när gamla köket revs ut och det inte fanns plats för detta i det nya. Orkar vi så är dessa garderober tömda innan helgen är över och garderoberna utslängda. De är för gamla, rackliga och fula för att sparas.

Efter allt snöande ligger det ju tjocka lager med snö på taken. Det blir lite takdropp när solen ligger på, men temperaturen ligger så lågt att det inte rasar nån snö från taken. Vi är lite oroliga för vårt nya garage, vi vet ju inte hur mycket det tål och i år är det ju extremt mycket snö. Framför allt är det carportdelen vi oroar oss för.

Vi hade en idé om att kunna ta ett långt rep som vi skulle kunna få upp mot taknocken längs med garaget och med det från varsin kortsida "såga" ett jack i snön så den skulle rasa ner. Vi kämpade både länge och väl, men det är inte lätt att få upp ett rep när taket är en halvmeter högre än i normalfallet pga snön. Vi har nya tankar om hur vi ska försöka få upp repet och eventuellt också få till nån raka så man kan skala av en del snö. Nya försök i morgon alltså.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0