Afte

Tror det var i onsdags förra veckan som jag började känna av en ny afteblåsa, mitt på tungspetsen. Har ju under alla mina rökarår varit bortskämd med att det sällan blivit mer än ett hot. Under det sista året har hotet förverkligats och det är undantag, istället för regel, att de inte utvecklas till ett smärre helvete. Självklart är helvetet graderat beroende på var i munnen de sätter sig, men tungspetsen hör till dom värsta ställena. Det är den som tar emot maten, som fördelar maten i munnen, petar tänderna, som slickar läpparna och som man använder för att forma ljud. Framför allt S. Och det är många S i svenska språket. Det gör jävligt ont att prata nu, än värre att säga S.

Med detta ska man då sitta och ringa och försöka boka tid för att komma ut och jobba. Försöka att inte sluddra alltför mycket, för det gör man. Försöker prata långsamt (inte det naturliga för mig) för att ha kontroll på tungan, självklart funkar det halvdåligt och rätt vad det är så glider den över tandraden. Vilket känns som att dra den över en kniv. Det gör så ont så ögonen tåras.

Som pricken över i verkar det vara dålig kommers i blomsterbutikerna och det krävs sådär fem samtal för att få ett ja. Nu har jag lyckats boka in sex besök, så ni kan ju räkna ut hur många samtal det krävts. Och hur många knivar....

Under nätterna har man absolut inte tungan rätt i mun, om vi säger så, och det gör att jag vaknar oräkneliga gånger varje natt av att det gör så jävulusiskt ont. Då är det bara att försöka hålla tungan rätt i mun, tills smärtan har klingat av och det går att somna om. Till nästa gång... Så här tjusig ser jag ut: 

Afteblåsa
bild lånad från www.afte.se

För att göra välmåendet än större håller termometern på att rasa igen. Som varmast idag stod den -16,8, nu är den nere på -25,6. Radion pratade om ett lättare snöfall under natten. I det här läget välkomnar jag snö, för det betyder moln och moln betyder dämpad kyla. Eländet är ändå graderat.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0