Segdag

Idag har det varit en halvseg dag. Tråkigt väder, snöar. Inte jättemycket på dan, men ytterligare en decimeter hade det kommit inatt. SÅ less på det här! Hyfsat milt ändå idag, 3-5 minus sådär. Men nu har det klarnat upp och en fullmåne lyser in på mig nu.

I morgon skriver Vickie på papperen för lägenheten och flyttar in. Skulle så väldigt gärna ha velat vara närmare och kunnat hjälpa till. Men som tur är har hon ju hjälp av sina syskon. Håller tummarna för att allt går bra i morgon och att det känns bra för henne när hon sover första natten i sitt livs första egna lägenhet!

Schlagerkväll

Ja, nu har man ju precis betittat den största händelsen i Sverige den här veckan. För jag menar, vad kan egentligen vara VIKTIGARE? Att människor inte kommit till jobbet, suttit fast på utkylda tåg utan vare sig toalett eller mat, tak rasat in över människor och djur, OS-bragder och medaljer, allt bleknar ju i jämförelse med denna kvälls viktiga resultat, ELLER HUR???? 

För självklart är jag inte sämre än de flesta andra denna kväll, spikad framför TV:n!

Here is the result of the Skärsätt jury:

Anna Bergendahl var en värdig vinnare. En härligt djup och klangfull röst som stog i härlig kontrast till den blonda lilla tjejen. Dessutom en låt som inte lät som en vanlig schlagerdänga, men ändå fastnade.

Peter Jöback tycker jag också var rätt att gå vidare. Vet inte vad som hänt med hans röst, tycker att den låter mycket tunnare nu än från låten "Guldet blev till sand" eller vad den nu hette. Men låten var bra. Samma där, ingen traditionell schlagerdänga, men ändå en låt med massa power och som fastnar i huvudet.

Men Pernilla?????????? Nej, nej och åter nej! Där tror jag massa bloggläsare/=wannabees röstade. Riktigt dålig låt!

Kvällens överraskning, för egen del, var att jag fastnade för låten "Idiot". Har ju en dragning åt sådana som kämpar i underläge och en "punklåt" i det här sammanhanget är väl lika otippat som den första hårdrockslåten var häromåret när Finland vann med en. Men den här var faktiskt lite trallvänlig (har hårdrockarna också varit) och så hade den också en bra text! 

Och så gillade jag ju Py Bäckman. Kanske är det åldern. Tantens hämnd och återkomst! Där har ju 80-talisterna noll koll! Kanske är det jag som är wannabe!?

Får väl dra igång maskinen och mikrofonen och ge järnet!!!!!

Aftegnäll igen....!!!!

Har sovit väldigt dåligt hela veckan pga av den elaka afteblåsan som sitter på min tungspets. Det är i sådana här lägen man upptäcker hur mycket man använder sin tunga och att den faktist är aktiv även när man sover. Sover man med öppen mun, som man ju gör stundom under natten, så torkar både den och tungan och det framkallar smärta. I andra lägen så trycker man den mot tänderna, framför allt i underkäken och det gör också ont. Allt detta har gjort att jag vaknat många gånger varje natt av smärtan och så får man ligga och vänta på att smärtan ska klinga av och försöka hitta ett bra viloläge som inte gör ont för den stackars tungan, och försöka somna om.

I natt vaknade jag mycket färre gånger och sov alldeles för länge egentligen. Kontorsdag idag, dvs hemmadag, och ingen av oss ställde klockan. Kändes som, och trodde att eländet hade kommit i läkningsstadie, men har under dagen konstaterat att så är inte fallet, inte än. Det är till att sluddra vidare.... Inte kul när man är på kundbesök som i veckan, eller som idag när man ringer för att boka besök och man hör själv hur sluddrig och läspig man låter. Men vad göra?

Hur som helst, kan bero på att jag sov betydligt längre än planerat, men seg har jag varit idag. Tung i huvudet och inte på humör. Eller så är det lågtrycket och snöfallet som kommit in under natten. Fördelen är att det är betydligt mildare, nånstans mellan 4-6 minusgrader - rena värmeböljan! 

Eftersom det är fredag har lite bedövningsmedel (hjälper inte, men gott) intagits och vi ska nog se om det inte går att sluddra sig igenom nån karaokelåt ikväll också!

"Elitens" makt och gärningar

Under dagen på väg i bilen hör jag på nyheterna att den f.d. polischefen som sitter häktad för våldtäkt på barn nu även misstänks för koppleri. Att det förmodligen är en än större härva än vad de från början trott, har stått klart för dom ett tag, men nu verkar den svälla än mer. Att han, som det verkar, har hållit på med verksamheten under många år, även när han var verksam som polischef!

Kan inte låta bli att undra över hur han lyckats hålla detta undan sina kolleger helt och hållet? Är det inte nån, nångång, på nåt sätt, som undrat? Kanske blundat? Dessutom verkar det ju som det är fler s.k. högt uppsatta människor med i hans "gäng".

Eller är det så, att det inte bara är inom företagslednings- och styrelseproffsvärlden man håller varann om ryggen? Täcker upp och slätar över. Kliar du min rygg så kliar jag din.

Eller går dom hand i hand? 


Köldrekord

När jag satte mig i bilen halv nio i morse stog termometern på -33,5. Så kallt väder har inte jag varit med om förut! Även fast jag haft motorvärmarn på en timma innan, höll jag andan när jag vred runt startnyckeln. Startmotorn gnällde lite konstigt men sen tände den igång. Min bil har bråkat med mig en del det senaste året, men jag har nog aldrig varit med om en så lättstartad bil! Fastän batteriet är snart nio år gammalt och man hör att startmotorn knappt går runt, så räcker det med en liten gnista så startar den! Härligt! Men den var oerhört seg, det gick knappt att lägga i en växel, kopplingen och bromsen kändes som att trampa på en gummiboll, men det funkade!

Med tanke på väderleken och ändå en viss tvekan om hur bilen skulle agera under den fortsatta färden hade jag laddat upp med Helly Hansendunjacka och slängde även in täckbyxor innan jag åkte. Det är inte kul att bli stående i 30 graders kyla utan rejäla kläder. Men det gick bra, ända till Hudik och tillbaka igen.

Faktum är att jag även fick en liten, men ändå, order i Hudik! Kändes ganska OK!

Inte fel heller att ha fått hem maken igen, ett till 37-graderselement i huset behövs! Ja, han behövs ändå, förståss!

Arktiskt

Ännu en arktisk dag. När jag kom upp stod vår termometer på drygt -28. Vi har förstått att den visar mer och mer fel ju längre från noll den kommer, åt båda håll, men vi har inte helt säkert hittat nån formel för att få veta den korrekta temperaturen, men gissningsvis strax under -30.

Skulle ju idag (äntligen) begå mitt första kundbesök och termometern hävdade att det bara var -16. Men när jag var och backade upp bilen för att packa in mina grejer insåg jag att det nog inte stämde riktigt. Bilen hävdade att det var  -20. Trots motorvärmare är det som nån håller emot när man ska lägga i växlarna, trögt är bara förnamnet.

Besöket gick bra och var trevligt, men dessvärre var det inte köpläge. Lagren är fyllda av vårprodukter men de dumma kunderna har inte insett att våren står för dörren och har alltså inte börjat köpa. ÄR det inte konstigt, så säg?

Insåg också att jag måste konsultera verkstaden igen, för nu är det andra hjullagret på väg att ge sig. Oerhört vältajmat! Och kostsamt.... 

Afte

Tror det var i onsdags förra veckan som jag började känna av en ny afteblåsa, mitt på tungspetsen. Har ju under alla mina rökarår varit bortskämd med att det sällan blivit mer än ett hot. Under det sista året har hotet förverkligats och det är undantag, istället för regel, att de inte utvecklas till ett smärre helvete. Självklart är helvetet graderat beroende på var i munnen de sätter sig, men tungspetsen hör till dom värsta ställena. Det är den som tar emot maten, som fördelar maten i munnen, petar tänderna, som slickar läpparna och som man använder för att forma ljud. Framför allt S. Och det är många S i svenska språket. Det gör jävligt ont att prata nu, än värre att säga S.

Med detta ska man då sitta och ringa och försöka boka tid för att komma ut och jobba. Försöka att inte sluddra alltför mycket, för det gör man. Försöker prata långsamt (inte det naturliga för mig) för att ha kontroll på tungan, självklart funkar det halvdåligt och rätt vad det är så glider den över tandraden. Vilket känns som att dra den över en kniv. Det gör så ont så ögonen tåras.

Som pricken över i verkar det vara dålig kommers i blomsterbutikerna och det krävs sådär fem samtal för att få ett ja. Nu har jag lyckats boka in sex besök, så ni kan ju räkna ut hur många samtal det krävts. Och hur många knivar....

Under nätterna har man absolut inte tungan rätt i mun, om vi säger så, och det gör att jag vaknar oräkneliga gånger varje natt av att det gör så jävulusiskt ont. Då är det bara att försöka hålla tungan rätt i mun, tills smärtan har klingat av och det går att somna om. Till nästa gång... Så här tjusig ser jag ut: 

Afteblåsa
bild lånad från www.afte.se

För att göra välmåendet än större håller termometern på att rasa igen. Som varmast idag stod den -16,8, nu är den nere på -25,6. Radion pratade om ett lättare snöfall under natten. I det här läget välkomnar jag snö, för det betyder moln och moln betyder dämpad kyla. Eländet är ändå graderat.

Lätt deprimerade

Varken igår eller idag har jag stuckit näsan utanför dörren. Inte ens för att hämta ved, eftersom maken tycker att det är hans jobb när han är hemma och varför ska jag protestera? Vädret har inte precis inbjudit till utevistelse, blåsigt, snöigt och kallt. Just nu har det slutat snöa och blåsten som drivit upp enorma drivor under dagen, har lagt sig. Temperaturen ligger på ca -20.

Igår flyttades allt in i tvättstugan som ska vara där. Det finns fortfarande plats kvar på några hyllor och kanske kan det bli mer när jag får köpt mer måttanpassade plastbackar. Förvaringsmöjligheter får man aldrig för mycket av. Det som fattas är en torkställning. Vi vill ha en som man hissar upp mot taket, ungefär som de som hänger över badkar. Vi letade men det fanns inte någon i de måtten vi behöver, alltså tillverkar man en. Inga problem. Problemen uppstod när vi skulle trä tvättlina i den i går. Linan vi köpt visade sig ha metalltrådar i mitten. Blir stadigt och bra, men väldigt osmidigt och i princip omöjligt att göra knutar på. Så den är trädd, men vi måste ha en vanlig lina i bara plast för att lyckas få till det med upphängning och taljor och hissanordningar.

Detta är ungefär vad vi orkat åstadkomma i helgen. Idag har vi inte orkat ta oss för ett skapandes dugg. Legat på soffan med en bok. Har hur mycket småprojekt som helst som borde tas tag i, men lusten saknas. Vi funderar på om vi inte är lite lätt deprimerade. Kyla, snö och den allmänna oroliga jobbsituationen för oss båda. Jo, det är nog så.

Tvättstuga mest...

I skrivande stund sitter Kim o Markus, samt hans syster med kompis, i bilen på väg upp till Höga Kusten och hans föräldrahem. Förmodligen dessutom ungefär i höjd med oss just nu. Fullkomliga idioter tycker jag att dom är att ge sig ut och köra 45-50 mil i detta väder som är. Än har vi väl inte samma snöfall här som det varit i södra delen av landet, men snöar rejält gör det och blåser dessutom, så vägarna poleras fullkomligt glashala. Men, de är vuxna människor som tar sina egna beslut... men hur genomtänkt är det? Inte lär de kunna vara ute med skotern i helgen heller, som avsikten var, eftersom det kommer att vara -20 även dagtid över helgen. Dessutom mer snö, för att ta i i ett rejälare snöfalll igen på söndag när de ska åka hem igen...... Me don't like!

Idag har tvättstugan blivit färdiginflyttad i. De sista hyllorna har kommit på plats och ävenså blivit bemängda. Ett par draperier har kommit upp för att skyla innehållet också. Det blev precis så bra som vi hoppades på! En liten, men funktionell tvättstuga med bra förvaring.


Så nu är de gamla garderoberna i mitt arbetsrum tömda och ska förpassas ut till garaget - om de överlever flytten. Steg 1 i tömningen av mitt arbetsrum är då genomförd. Sen ska jag flytta in i pigkammaren och mitt arbetsrum rivas. Men det är ett projekt som hör våren till - om den kommer.....

Moderskänslor......

Modern ringde i kväll. Det var synd om henne. Hon hade fått diagnosen grå starr.

"Varför ska allt elände drabba mig?"

"Grå starr är ju en väldigt enkel, smärtfri och snabb operation numera, så värre saker kan man väl råka ut för?" 

"Det är möjligt, men det är ju besvärligt ändå!"

Och så hade hon varit på vårdcentralen för att testa blodvärdet, men glömt att sluta med järntabletterna i god tid innan trots information om detta, och fått en kommentar om att "det är dyrt med provtagning". Så det var ju elakt av dom. Och synd om henne.

Och ute hade det fallit snö och var moddigt och besvärligt. Än värre när hon kom in med rullstolen, då blev det blött och smutsigt.

"Det blir det ju av skor också, det går ju att torka upp? Kan du inte parkera stolen på tidningspapper när du kommer in?"

Det gick inte att köra stolen över mattor eller tidningspapper, de drogs med.

"Men du behöver väl inte köra ända in, kan du inte ställa den i hallen?"

"Men jag måste ju åka i den!"

Vid fråga om hon inte går nånting inne längre, så blev svaret "självklart gör jag det!". Men inte så ofta, utan stolen användes oftast. När jag frågade varför det blivit så, var svaret att "man blir svag när man blir gammal". Hon är inte fyllda 72 än...... och balansen började bli dålig så det var risk att ramla.

"Men hur gick det med den ökade träningen då?"

Det hade pga personalens sjukdom bara blivit två gånger de senaste åtta veckorna.  ????????? 

"Men tränar du inte nåt hemma själv då?"

"Joodå, nigningar!" Men det GÅR  inte att göra nånting utan MOTSTÅND!"

OK, annars tycker jag att just nigningar är nåt man inte behöver göra många gånger innan man får mjölksyra i benen. Själva kroppstyngden gör ju också att det blir ett rejält motstånd. Men jag orkade inte ta nån diskussion. Det var länge sen jag insåg att det spelar ingen roll. Det tas bara som ett anklagande och så blir det ännu mer synd om henne.

Hon har inte valt sitt handikapp, men resan från att ha gått utan käpp till att sitta i rullstol har hon till största delen gjort själv. På sådär tio år. Handikappet är 20 år äldre. Fetma, järnbrist och diabetes är också förvärvat. Väljer man, trots bättre vetande, att lägga pengarna på choklad, glass, jordnötter, vindruvor, en halv portion färdigmat och whiskey så blir det så. Och hon är inte senil. Egofixerad, ja. Eftersom det är så synd om henne så måste man få unna sig....

Nej, jag kan inte ömka och tycka synd om. Möjligt att jag är hård, men under en hel del år var jag mamma både till mina barn och min mamma. Sett i backspegeln skulle jag nog lagt all energi på barnen i stället. Men så var det och det går inte att ändra nu.

Men jag har gjort mitt.

Som mamma till min mamma.


Förberedelser

Återigen en morgon med temperatur under -20. Vår termometer klarar inte när det blir för kallt, då hänger den inte riktigt med och diffen mellan verkligt och det den säger, ökar. När Bertan åkte visade hans bil -21 och den brukar visa en grad för mycket. Alldeles för kallt igen, med andra ord! Dessutom lovar dom ju mera snö, dessvärre.

Morgonen ägnades åt planering och sedan blev det en tur till köpMeckat. Fick tag på ungefär de backar jag ville ha, dock fanns bara med hjul som blev dyrare än tänkt, men huvudsaken är att jag fick tag på dom.

Har ju haft problem att hitta bra hudkrämer som inte ger mig eksem och köpte idag Yvonne Rydings ansiktskräm som är gjord på naturliga produkter och som inte innhåller paraben. Tyvärr är den parfymerad, men sägs vara bra för känslig hy, vi får se!

Bra måndag

Nu var det ett tag sen, men ikväll finns ett nytt recept på www.eatit.blogg.se. Billigt, enkelt, snabbt och gott, om jag får säga det själv!

Måndagar brukar ju inte vara veckans höjdardag, men den här har känts riktigt bra. Äntligen har jag fått det mesta av det jag behöver för att kunna starta upp jobbet. Dvs kundstatistik och andra kunduppgifter, även kataloger kom idag. Fattas fortfarande en hel del varuprover, men de kanske hinner komma. Det tar ju ändå några dar innan man kommer ut. I morgon kan jag, utifrån uppgifterna jag fått, göra nån slags planering. Hinner nog inte börja boka, måste införskaffa plastbackar eller nåt att transportera varuproverna i. Får bli en sväng till Ikea, Rusta eller liknande.

Förut körde jag ju med en stor kabinväska på hjul, men det funkar inte. En liten pirra och plastbackar fick jag tips av från en kollega och det tror jag är rätt. Dessutom känns det fel att förstöra en väska på sånt!

Schlagerlördag nr 2

Ännu en solig fin dag, det blir så oerhört bländande med all den vita snön när solen skiner. Men vacker är det. Nån högre temperatur blev det aldrig, -3 som högst, men takdropp där solen ligger på.

 Idag blev det en liten promenad, vilket var alldeles för länge sen. Vägföreningen skulle ha årsmöte i den nedlagda byskolan och jag slog följe med Bertan dit. Själklart är ju vägföreningen en förening med enbärt män, så när vi kommit dit vände jag hemåt igen.

Så var det ju deltävling i schlager i går igen. Som vanligt är jag ju motvalls käring och faller inte för de låtar som de flesta andra faller för. Alltså var mina favoriter Hippare hoppare, Come and get me now och förstås Sucker for love. Det var en höjdarlåt, tyckte jag. Passande koreografi, jättebra sång, lite annorlunda låt som ändå var medryckande och sugande (haha) samt att jag gillade hennes stil. Klart bäst! Hon gick ju ändå vidare till andra chansen.

Vårlängtan

Idag har solen skinit från en molnfri himmel hela dan. Men det har varit kallt. Med solens hjälp gick temperaturen upp från -17,5 till -7,5. Men när man var ute kände man att solen VÄRMER igen! Man ser det också på att det blir takdropp där solen ligger på, trots temperaturen. 

Som jag skrev häromdan finns ju en farhåga för garaget och vad det tål i snöväg. Idag tillverkades en raka av en lång tvåtumtvå, om jag inte tar fel (?) som vi använt för att dra ner lite snö med. Resultatet har blivit att på en tredjedel av garagetaket är det nu mindre snö och att vi kommer att ha en djävla träningsvärk i armar, nacke och rygg i morgon! Det känns redan. Säkert skulle det behövas få bort mer snö, men den snö som är borta tynger ju inte längre.

När det är sådana här soliga, fina dagar när man känner att solen börjar värma och konstaterar att dagen har blivit två timmar längre än den var när den var som kortast, som vårlängtan blir så oerhört stark!  Längtar väldigt att få åka upp till stugan igen och starta upp den inför säsongen! Problemet är väl att det är lika mycket snö där som här, och att det kan vara väldigt svårt, även i påsk, att ta sig fram. Men det har ju funkat hittills, så jag vill tro!

Beträffande jobb och uppdragsgivare har jag återigen framfört mina krav och fått löfte om att det ska fixas, vi får se!


Frustrerad och förbannad

Nu har det snart gått tre veckor sedan Formexmässan och jag är fortfarande inte igång och jobbar än. Anledningen är att jag fortfarande inte fått det jag behöver från uppdragsgivaren. Först var det ytterligare en mässa i Norge, sen åkte dom på semester. Den här veckan är dom på plats men har ändå inte sett till att leverera det som behövs. Som tur är är jag inte ensam i situationen, ytterligare en tjej som också ska dra igång nu är i samma situation. Dessutom om möjligt ännu mer frustrerad och förbannad än vad jag är. Båda har vi mailat, sms:at och ringt för att försöka få vad vi behöver, utan att det gett resultat. Båda känner vi att vi börjar ge upp.

Det värsta är ju att det inte är sådär helt lätt att hitta sig nåt annat att livnära sig på. Tror dessutom fortfarande att det här kan vara OK, bara dom tröga rackarna kunde få ändan ur vagnen och få iväg våra underlag så man kan komma igång!!!!

Börjar bli desperat, inte mycket annat som snurrar i huvudet nu.

Fixande och trixande

Idag har vi varit och handlat väggskenor, konsoler och hyllplan till tvättstugan. Tanken är ju att få in en hel del förvaring där. Städgrejor och trådbackar för smutstvätt finns där, men ett hyllsystem som ska få rymma ljus, ljusstakar och annat sånt där allsköns pryttel som inte har någon annan given plats. Både städgrejor och detta står ju nu i mitt arbetsrum i några fula gamla garderober längs ena väggen. Det hamnade ju där när gamla köket revs ut och det inte fanns plats för detta i det nya. Orkar vi så är dessa garderober tömda innan helgen är över och garderoberna utslängda. De är för gamla, rackliga och fula för att sparas.

Efter allt snöande ligger det ju tjocka lager med snö på taken. Det blir lite takdropp när solen ligger på, men temperaturen ligger så lågt att det inte rasar nån snö från taken. Vi är lite oroliga för vårt nya garage, vi vet ju inte hur mycket det tål och i år är det ju extremt mycket snö. Framför allt är det carportdelen vi oroar oss för.

Vi hade en idé om att kunna ta ett långt rep som vi skulle kunna få upp mot taknocken längs med garaget och med det från varsin kortsida "såga" ett jack i snön så den skulle rasa ner. Vi kämpade både länge och väl, men det är inte lätt att få upp ett rep när taket är en halvmeter högre än i normalfallet pga snön. Vi har nya tankar om hur vi ska försöka få upp repet och eventuellt också få till nån raka så man kan skala av en del snö. Nya försök i morgon alltså.

Igloo
Vi, men framför allt jag, tycker om att ha ordentligt svalt i sovrummet. För några år sedan var vi och hälsade på hos min far i samband med en släktträff, både min syster och jag med barn och deras respektive. Eftersom det blev fullt i hela huset sov Bertan och jag på sängbottnar ute på altanen. Vi hade våra duntäcken med och jag har sällan sovit så bra. Det var tolv grader  varmt när vi vaknade och man hade sovit i frisk luft hela natten. Självklart sover vi alltså för öppet fönster så ofta det går. Så även nu mitt i vintern när temperaturen inte ligger alltför lågt eller det blåser ute, framför allt då från norr, eftersom vårt sovrumsfönster vetter åt norr.

I går när vi la oss var det sådär 5 minus ute och ingen vind, så vi lät fönstret stå öppet. Vaknade nån gång under natten och konstaterade att det var ganska så svalt i rummet, men somnade om. När jag vaknade i morse kände jag att jag var alldeles kall i ansiktet och att det inte var svalt längre, utan rejält kallt. Vid kontroll av termometern visade det sig att vi hade +4 grader i sovrummet. Men väldigt effektiva duntäcken! Väl uppe kunde vi konstatera att vinden hade vänt under natten och pustade från norr och svepte in i sovrummet.

File:Igloo outside.jpg

Och vilka kuddar sen! Vilken skillnad det blev efter tvätt och torktumling! Nu är de bulliga och fluffiga och ger huvudet en helt annan nivå att vila på! Att man vet att dom är rena ger en extra känsla av välbehag!

För övrigt är det inte bara temperaturen i sovrummet som ger iglookänsla, hela huset ser nästan ut som en igloo med tanke på all snö som ligger på taket. Huset lär inte vara nån fara med, men lite oroliga är vi för garaget som gör sin första vinter och har väldigt många kvadratmeter tak. Dessutom har det snöat hela dan igen och kommit en ny decimeter....  

På eftermiddagen kom äntligen EN del av det jag behöver för att kunna börja försöka jobba, mina varuprover. Åtminstone en del av dom, allt fanns inte med. Nu saknas kundlistor och statistik och lite annat, hoppas det kommer under resterande del av veckan, annars blir jag tokig!

Härliga apparater!

Min förkylning tog nya tag igår, tyckte att både fredagen och lördagen hade det känts som det gick åt rätt håll. Kan tänkas att det är något bättre idag, svårt att säga eftersom det varit en alldeles vanlig dag idag, utan kära barn på besök. Kan också vara så, att när man har folk omkring sig så sprutar det på lite adrenalin som dövar.

Idag testades den nya torktumlaren. Ingenting fyllt med dun har ju kunnat tvättas sen vi flyttade hit, eftersom vi inte haft tillgång till torktumlare. Det som var absolut i störst behov av tvätt var våra dunkuddar. Vill inte ens försöka ge en beskrivning av hur dom såg ut. Men man kan lugnt säga att dom ser MYCKET bättre ut nu. Dun tar ju tid att torka så tumlaren har gått i stort sett hela eftermiddagen. Men den sköter sig bra, apparaten. Det som fattas i tvättstugan nu är väggskenor att sätta hyllplan på och därefter hänga upp draperierna för. En dubbel trådbackställning finns ju på plats för smutstvätt i en hörna och städattiraljerna står i andra hörnan med upphängning för dammsugarslang och skurborstar. Hyllplanen ska upp däremellan. Det blir skitbra!


Schlagerlördag nr 1

Så var då den första schlageruttagningen betittad. I mina öron fanns det nog ingen riktig hit, faktiskt. Man kan väl diskutera om vad det är som ska gälla, en låt som fastnar i huvudet och är lätt att lalla med i, eller en musikaliskt välkomponerad låt, eller kanske nåt som på ett eller annat sätt sticker ut. Men jag tror att om vi vill ha en chans att vinna Eurovision så ska det vara nåt som helst kombinerar alla tre, och nån sån var absolut inte med i kväll.

Diskussionen om detta nuddade vi vid här i kväll. "Vi" är i kväll inte bara jag och Bertan, utan vi har Dennis och hans söta Heli här också. De kom i går tillsammans med Kim och Markus, som drog vidare norrut idag för att skumpa skoter.

Härligt, härligt att träffa Dempagubben igen efter ca tre månader! Lite smalare sen sist vi sågs (hur kan man bli det under två månaders semester med massa Singha och strandhäng?). Jätteroligt också att träffa hans Heli!

Dryga metern snö

Det har ju snöat och snöat och snöat här och nån tyckte jag skulle lägga upp lite bilder. Här kommer några:Halva syrenen är under snön.Snöhögen är snart uppe hos telefonledningen.

Förkylt

Idag är det lite synd om mig. Jag är förkyld. Fast inte döförkyld, men tjock i huvud och hals och näsa, hängig, kanske en aning feber, dvs soffläge med god bok.

Fast egentligen är det nog inte synd om mig, jag behöver ju inte sjukskriva mig, inte heller gå till jobbet fast jag inte mår bra.

Det är nog mera synd om Bertan, han mår på samma sätt och fick stanna hemma idag.

Fast om han hade åkt till jobbet hade han inte kunnat komma tillbaka. Snön har vräkt ner i princip hela dan och säkert gett oss ytterligare 3 dm. Vår elektriker kom förbi i eftermiddag för att checka upp vad som behövdes för att färdigställa tvättstugan elmässigt, och han lyckades inte ta sig upp för vår backe.

Vid halv sjutiden kom äntligen plogbilen, så nu är det farbart igen. Men snön vräker ner lika ordentligt fortfarande, så man undrar hur det ser ut i morgon bitti?  


Nytt recept!

Glömde ju säga att jag har lagt in ett nytt recept på eatit.blogg.se. Vet ju att man ska äta fisk minst en gång i veckan, men jag tycker ju inte OM fisk, eller rättare sagt, fisk med kraftig fisksmak. Hoki funkar hyfsat. Men som sagt, det är nyttigt och bra, och jag jagar och försöker hitta på recept som dränker fisksmaken. Ikväll lyckades jag faktiskt riktigt bra!

Son på avvägar

Alla var ju igår kväll förberedda inför den till Thailand förlorade sonens hemkomst. Nånstans vid kvart över nio på kvällen skulle han landa. Men inte blev det så, inte.

Vid nio ringde han och var rejält uppriven och förtvivlad. Planet hade landat och de hade fått sitta kvar länge innan de släpptes av. Väl inne på terminalen hade han dels fått veta att det inte skulle lyfta några plan därifrån under kvällen pga snöoväder och att han skriftligen skulle beskriva sitt bagage. Beskrivningen gjorde han, men inte fick han nåt bagage, vilket de flesta andra fick. Dessutom pratades en väldigt dålig tyska. Han insåg ju också att han missat sitt plan till Arlanda. Det var då han ringde mamma. Efter en del sökande och letande på nätet förstod jag att han var på en annan flygplats i Berlin, än den de skulle landat på. Både han och jag ringde flygbolaget han åkt med och till slut blev det klart att han skulle ta en taxi till ett hotell de bokat åt honom för övernattning samt att han var inbokad på ett plan till Arlanda förmiddagen därpå, dvs idag. Hade kontakt med honom till strax före tolv, när hotellet äntligen fått bokningen verifierad. En pärs, självklart mest för honom.

Självklart kollade mamma att han inte försov sig på morgonen, men när jag ringde satt han redan i taxin på väg till flygplatsen. Ute i god tid! That's my boy!

Kändes himla skönt när man såg att planet lyft och landat som det skulle. Bagaget är fortfarande på villovägar (det var kvar på planet som landade på fel flygplats) men ska väl komma tillrätta i morgon förhoppningsvis.

Nu är han tillbaka i lägenheten och även snart den gråa vardan. Fast vardan är ju den här vintern ganska vit, dessutom tror jag han lever i ett rosa skimmer.


Vinterdagar

Igår kändes det som en dag som var en enda lång transportsträcka. En dag som bara skulle genomlevas och som inte gav egentligen nånting. Bertan försvann till Östersund på ett par dygn, kylan stog återigen som spön i backen; -30 på morgonen, och det enda för mig att göra var att försöka fördriva tiden. OK, vet att många skulle byta med mig som har varit baserad hemma alltför länge nu, men det betyder ju också inga inkomster. Hade hoppats och trott att jag skulle varit igång den här veckan för nya uppdragsgivaren, men har ju ännu inte fått underlag som behövs för att kunna dra igång. Hade under dagen flera telefonsamtal med kollegan som också drar igång nu och som är precis lika frustrerad. Hon är dock värvad, och har sagt av sig en annan uppdragsgivare, så hon är mer förbannad än vad jag är. Vi ringde båda ner till företaget och tryckte på och har nu löftet att vi ska få det vi behöver under veckan. Hoppas, hoppas!

Mer normala vintertemperaturer idag, runt -10, vilket känns väldigt bra. Ytterligare några centimeter snö har det också kommit senaste dygnet.

Idag fick jag besök av en kollega från min första uppdragsgivare i storstan. Han var på väg norrut och stannade till för ett socialt besök, KAN även ha varit ett visst mått av nyfikenhet som fick honom att hälsa på. Har förstått även tidigare att ett visst intresse, eller vad man ska kalla det, har funnits för vårt beslut att lämna storstan för skogen.

I alla fall var det mycket trevligt. Fick lite update om vad som händer i branschen och lite annan matnyttig info.

RSS 2.0